Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siasia86

Iść do kardiologa??

Polecane posty

Dziewczyny od dwóch tyg biorę izoptin 40 i Fenoterol,/jestem w 27tyg.ciąży/po tygodniu od rana zaczęły mi ręce drżeć ,czułam takie kołatanie serducha,zadzwoniłam do mojej ginki która mi to przepisała bo myślałam ze źle biorę i przedawkowałam bo Isoptin 3 razy dziennie a fenoterol 4 razy a ona żebym zwiększyła dawkę Isoptin,to pytam czy jednorazowo to mam zrobić czy już codziennie brać co 6 godz.a ona że już codziennie 4 razy na dobę,ale dziś znów się budzę wzięłam o 7 rano,położyłam się spać,budzę się o 10:45 a ja cała jak galaretka,ręce,głowa i serducho,po godzinie dopiero przeszło.Mama mówi żebym poszła do kardiologa na konsultacje czy ja mogę brać te leki ,może jednak one zaszkodzą mi gorzej na serducho...

ja miałam podobnie, byłam u kardiologa, zrobili mi EKG i tyle, wszystko wyszlo ok

Gość kajlsjfhs
Weź wyrzuć to świństwo!

Gość elkkaaa
najpierw przeczytaj ulotkę- fenoterol tak działa , wywołuje drżenie i kołatanie serca, po to się bierze isptin 30min wcześniej żeby zniwelowac te działania, a fenoterol tez nie bierze się bo lekarz ma takie widzi misię, tylko zeby zapobiec przedwczesnemu porodowi, skoro ci ginekolog przepisał fenoterol to istnieje u ciebie takie ryzyko, a 27 tydz to troche za wczesnie na poród......

niestety fenoterol ma ten minus ze po nim sa takie skutki uboczne....ja mialam go w kroplowkach i mialam robioe EKG wszystko wyszlo dobrze wiec dalej bylma nim faszerowana:O ale wolalam go dostawac niz ciazy nie donosic

Tez tak miałam.Przed ciążą nic się nie działo a tu nagle...Mimo,że ekg wyszło dobre,poszłam do kardiologa na echo serca i okazało się że mam wrodzoną wade,ubytki w sercu.Lekarz kazal mi się zgłosić po porodzie na przełykowe badanie serca