Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DO PAŃ KTÓRE JUŻ MIAŁY ŚLUB

Polecane posty

MAMA PYTANIE : CZY JEŚLI ROBIŁYŚCIE DUŻE WESELE TO NIE ŻAŁUJECIE TEGO ? CZY JEST SENS ROBIC DUŻE WESELE - TZN. PONAD 100 OSÓB ?

bez sensu pytanie. Jedni mają liczną rodzinę i widzą sens w robieniu dużego wesela więc robią. Inni mają liczną ale kiepską rodzinę i tez muszą zrobić żeby sie nie poobrażali. Jeszcze inni mają liczną rodzinę ale nie widzą sensu w robienu wielkiego wesela. Inni mają małą rodzinę więc robią małe wesele. A jeszcz einni mają małą rodzinę a i tka robią duże wesele. Wszytsko to chyba indywidualna sprawa.

jakby ktoś miał żałowac toby wesela nie robił. proste :) a jak sie zrobiło to nie ma sensu żałowac.

Ja tam nie żałuje, miałam spore wesele.. nie żałuje, bo nie mam co żałować, było super, wyjątkowy dzień, znajomi, przyjaciele, najbliżsi.. byli i to najważniejsze.

ale mi chodzi o to by mi ktoś doradził czy warto robic duże wesele czy tak na 50-80 osób

...Masz rodzinę,"robisz wesele",to proś gości,.Mam nadzieję,że przed wyszukaniem sali zastanowiłaś się nad ilością gości.Większe wesele opłaca się organizować,nawet z tego powodu,że goście lepiej się bawią ,spotkasz się z rodziną,swoimi przyjaciółmi,możesz zatrudnić orkiestrę(bo jest po co)..itd :)

Gość upierdliwość
Ale wy jesteście męczące powyżej - dziewczyna się pyta OSÓB KTÓRE JUŻ MIAŁY WESELE o to jak z perspektywy czasu oceniają swoje wesele i o radę. Możliwe, że ktoś zrobił małe wesele i załuje, bo się ludzie nie bawili, lub odwrotnie, zrobił wielkie i gdyby miał decydować jeszcze raz, zmniejszyłby liczbę gości o połowę. Więc darujcie sobie to wasze upierdliwe moralizowanie. Ja sama jestem ciekawa odpowiedzi !

Gość a ja wole czekolade....
Ja mysle ze trzeba patrzec przede wszystkim na swoje mozliwosci finansowe. Bo jak sie masz zadluzyc i potem stresowac to jedna noc nie jest tego warta. A sama powinnas wiedziec czy lubisz takie spedy rodzinne na 100 osob czy widzisz ten dzien tylko w gronie najblizszych twemu sercu... Ja jeszcze nie mialam wesela ale jakos nie marzy mi sie za bardzo wielkie wesele bo w sumie nawet nie utrzymuje kontaktu z rodzina (kuzynki, ciotki itd)... Mi najbardziej by pasowalo male przyjecie a potem podroz na Hawaje albo do Kanady:) a jak bede robic to gora na 80 osob..... warto przedyskutowa to z narzeczonym i waszymi rodzinami i wtedy zdecydowac......

Gość spoookooo
Ja miałam wesele z tych większych (nieco ponad 100 osób) i nie żałuje, jak dla mnie miało to sens, mam sporą rodzinę, utrzymujemy kontakty, ludzie się dobrze bawili i ja też. Stresowało mnie to ale jak już było po wszystkim to byłam zadowolona że było jak było a nie np. tylko rodzice i rodzeństwo.

nie mozna porownywac jednego wesela do drugiego ale ja jestem bardzo zadowolona ze swojego. z mezem nie chcielismy poczatkowo wesela tylko obiad dla rodziny i pozniej impreze w klubie dla znajomych ale podliczylismy koszty i wyszlo, ze w zasadzie wyjdzie tyle, co wesele, a wiecej zaltwiania wiec zrobilismy wesele ja bylam do tego bardzo przekonana, moj maz tak nie do konca, ale jak sie zakonczylo stwierdzil, ze to byla bardzo dobra decyzja i bedzie polecal kazdemu aby organizowac

JA PYTAM BO U MNIE JEST TAK: nigdy z rodziną nie było zażyłych stosunków a większośc ciotek i wujków już zmarła a nie widzę sensu zapraszac ich dzieci które mają już rodziny i nie odwiedzamy się wogóle . natomiast sąsiadów paru chciała bym zaprosic. CO innego mój chłopak - zapraszał by niewiadomo kogo - ożenione kuzynostwo, ciotki zza granicy i nie wiadomo jeszcze kogo - dodam że sam chce sfinansowac wesele i namawia bym ze swej str. zaprosiła rodzinę. A JA ZADAJĘ SOBIE PYTANIE - PO CO ?

Gość a ja wole czekolade....
To wcale ci sie nie dziwie bo bez sensu jest zaprszac tylko zeby ''zapchac'' sale. przekonaj chlopaka do opcji najblizszej rodziny a reszte kasy wplacie sobie na mieszkanie albo zafundujcie sobie wypasiona podroz poslubna.... Bo ja osobiscie tez nie widze sensu w zapraszaniu osob z ktorymi nie utrzymuje sie kontaktu....