Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pandora z wieczora

PIGUŁKI ANTYKONCEPCYJNE O NISKIEJ ZAWARTOŚCI HORMONÓW

Polecane posty

Gość Pandora z wieczora

Obecnie biorę Yasmin ale tylko w celu uregulowania miesiączki i chciałam zapytac czy to jest mało szkodliwa pigułka dla organizmu i czy sa lepsze o jeszce niżej ilości hormonów???

Gość Ciakawa 19
A ja sie chciałam zapytac czy ginekolog moze je przepisać od razu,jak przeprowadzi z emną wywiad.Bo ide niebawem po raz 1 do niego i chciałabym zeby mi przepisał jakieś tabletki.Mozecie mi powiedzieć co się mnie będzie pytał,ewentualnie czy każe mi robić jakieś badania? I własnie jak one działają na organizm?

Gość yuiik
Mój gin zrobił tylko wywiad i przepisął pigułki....podobno najniższą zawartość hormonów ma Yasminelle... i Cilest...

Gość Pandora z wieczora
DZIĘKI :) A CO sądzicie o plastrach hormonalnych ?

Gość ehhh.........
yuiik podobno ale to nie zmaczy ze to prawda ... Najmniej hormonow maja tabletki novynette ... (0,15 mg dezogestrelu i 0,02 mg etinylestradiolu) Dla porownania yasminelle - 0,02 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu. cilest - 0,250 mg Norgestimatum 0,035 mg Ethinyloestradiolum

Gość Ciekawa 19
A na czym ten wywiad polegał? Jakie pytania np. zadawał? Jakie biorę leki np.? Czy jestem na coś uczulona? Któraś z was stosowała juz plastry?

cilest ma duzo hormonow, wiem bo bralam i są lzejsze hormony o wszytskim zadecyduje ginekolog

Gość Ciekawa 19
A kazali wam robić jakieś badania krwi czy coś? Czy tylko pytali o jakieś rzeczy ważne?I np.o co??