Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO_MI_JEST

piecze i ściska mnie klatka piersiowa i przełyk! czy to zgaga!POMOCY

Polecane posty

Gość CO_MI_JEST

Jestem w 26 tygodniu ciąży i piecze mnie cały przełyk i klatka piersiowa!.Dziewczyny dziś gdy tylko wstałam rano poczułam dziwny piekący ściskający ból w klatce piersiowej i potem nasiliło się i również na przełyk. Co mi jest? Miała któraś tak? czy to może być zgaga w życiu tego nie miałam. Jak radzić sobie z tym?

Gość może być zawał

Gość CO_MI_JEST
tak myślałam że to może być zgaga. Dzięki. Czytam w necie ze pomagają migdały i ciepłe mleko. Jakby domowe sposoby nie pomogły to ponoć można wziąć Reni.

wspolczuje bralam ranigast przez pol ciazy i walilam w siebie tone mleczek na zoladek :( bo zgaga byla tak uciazliwa ze przeszkadzala mi jesc i nawet po jogurtach ja mialam :(

Reni to moglam sobie w cztery litery wsadzic a po mleku byla zgaga ..Gin mi przepisal ranigast 150 i dopiero ulzylo...a teraz 3 tyg po porodzie nie raz jeszcze czuje mala zgage :(

Gość U mnie się objawiała tak że
nie tyle ściskała mi przełyk, co rozpychała go, no i to pieczenie jak po wymiocinach... blah. Cofające się kwasy żołądkowe są paskudnie bolesne.

Gość U mnie się objawiała tak że_
By the way, ja też myślałam że mam zawał, bo nie byłam w żadnej ciąży jak mi się przytrafiła. Utrzymywała się przez 2-3 dni (najdłuższe chyba w moim życiu) i od tamtego czasu, odpukać, jej nie miałam.

Gość szuszka
Zgaga jest straszna i niejedno ma imię:) Oczywiście najlepiej jest kiedy się zdrowo odżywiamy i jej nie mamy:) Miałam zgagę parę razy w zyciu, okropne przeżycie. Ktoś mi polecił napić się zimnego mleko- to najgorszy sposób z możliwych. Na początku odczuwa sie ulgę ,ale potem piecze jeszcze bardziej.Z tego co wiem skuteczny jest na przykład proszek zasadowy langsteiner