Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrówkaaa

na co ludzie liczą tak licytując

Polecane posty

Nie wiem o co tyle szumu,zawsze można zapytać jaka jest cena minimalna. Po to są ptania do sprzedającego. Jak was nie interesuje to nie, jeśli tak - wrzucacie aukcję np w snajpera i heja. Nie kumam po co ślęczeć przed kompem? Mnie denerwują sytuacje, że ktoś wystawia od złotówki, wbijam tą aukcję w snajpera z max ceną np 50zł, a 2 godziny przed końcem delikwent/ka podnosi cenę wywoławczą na 49zł (jakby cholera wyczuła) i mimo, że jestem jedyną licytującą, kupuję za te 49zł. Ok. wbiłam takiego maxa, że się zapałam, ale praktyka dla mnie... hmmm bezczelna.

Gość autorko czemu zmieniasz
nicki?:P

W moim mieście jest SH gdzie wszystko jest po 2zł. Dostawy maja w każdy poniedziałek i mnustwo fajnych rzeczy mozna tm kupić nawet z metkmi. I tez jak licytuję na all to licze na to że ktos sie zgapi:D czasami też mnie wkurza fakt ze cos jest od złotówki a koszty wysyłki sa tak ogromne ze sie nie opłca...

Gość mrówkaaa
ale ja ustawiłam jak chce juz sie tak nie nabzdyczaj buhahaha :D i idz z tego wątku bo ci cisnienie podnosi a to dla zdrówka szkodliwe :D

Gość koszty wysylki
to juz w ogole inna bajka:O wiele sprzedawcow chce sie jeszcze na tym dorobic:O bo sorry ale wysłanie lekkiej bluzki listem poleconym ekonomicznym kosztuje 10 zł?! jaaasne....sama czasem wysylam takie rzeczy i taka przesyłka kosztuje mnie w granicach 6 zł i to razem z koperta bąbelkową!

Bo przeciez sprzedawca widzi ze obserwujesz i liczy ze jak kilka osob zacznie licytowac, to mu cena urosnie do 50 zl. Jesli obserwuje tylko jedna - nie ma szans :) Przyznam sie ze sama wystawilam kilka - cennych - rzeczy na probe od zlotowki. I gdyby ktos te rzeczy zalicytowal od razu, oferujac te zlotowke, moze by i za nia kupil (a moze jak kostki domina poszlyby dalsze licytacje). Ale jak widze ze aukcja konczy sie za 2 godziny i obserwuje 5 osob (z ktorych pewnie kazda chce dac zlotowke), to sobie te aukcje ladnie usuwam :P

Gość przygnębiona beznadziejjja
co znaczy ze tracisz 2 zł ?? tyle trzeba płacić za wystawienie aukcji??

ostatnio licytowałam karty pmieci i koszty wyyłki to 12zł za sztukę za 2,3 sztuki to już+6zł ....

,,co znaczy ze tracisz 2 zł ?? tyle trzeba płacić za wystawienie aukcji??'' wystawienie aukcji to naprawde groszowe sprawy, wszystko zlezy od zdjeć tzn ile ich wytawiasz, czy dajesz miniaturke no i oczywiście prowizja od sprzedarzy...

Gość przygnębiona beznadziejjja
no niby groszowe, ale jeśli chcę coś sprzedać za 10-15zł to żeby mieć jakiś zysk muszę podwyższyć cenę o 2 zł w takim wypadku? :( a jak jedna fotka i mało wyróżników? to ile najmniej może kosztować aukcja?? rozumiem 2 zł w przypadku rzeczy za 100 zł i więcej, ale ja chciałabym sprzedać tanio ciuszki :(

Gość MGN
Śmieszą mnie frajerzy co wystawiają aukcję od złotówki z ceną minimalną 100 zł. Na co liczą, że będą sobie oglądać jak cena idzie w górę co jedno postąpienie dopuszczalne przez system czyli na początku co 25 groszy, potem co 0,50, dalej co 1,00 ? Już dawno ktoś na kafe allegro policzył że aby dojść do tych 100 zł licytujący musżą złożyć w sumie 131 ofert. Nie lepiej to skrócić i dać od razu satysfakcjonującą cenę początkową? Powalona jakaś jesteś.

Gość pawers
Ja myslałam ze spadne z krzesła jak obserowowałam końcówke aukcji paczki ubranek - 15 sztuk.. Wystawiła za 1 zł, licytowali i doszło do 46 zł. A wiecie jaki był koszt przesyłki za paczke ekonomiczną priorytetową ?? - 38 zł !!!! Ja takie paczki wysyłam priorytetem za 13 zł !!

przygnębiona beznadziejjja -zgadza sie, ale jak tworzysz aukcję to masz pokzane co ile kosztuje i wtedy adekwatnie do kosztów doliczasz do swojej ceny np. jak chcez cos sprzedać za minimum 15zł to 20gr miniatórka, 20gr zdjecia itd i wtedy wychdzi ci 17.....wiec jak wystawisz za 15zł zarobiz 13.....

Gość ona powinna
al masz problem. to po co wystawiasz od zeta? inni wystawiają np. po to, żeby zobaczyły ich towar osoby, które szukają "od najniższej ceny". im więcej osób zobaczy tym większa szansa że coś się spodoba. Poza tym nawet jak ktoś dał cenę 1 zł a ktoś inny zadeklarował, ze może zapłacić 200 zł to i tak jako pierwsza cena oferowana będzie 1 zł i za tyle pójdzie jak go nikt nie przebije. weź wracaj lepiej do pieluch, bo to pewnie robisz lepiej niż wystawianie aukcji. taki głup wątek na forum? żenada....

albo też ostatnio spotkałam się z aukcjami ,,wieloprzedmiotowymi'' w zaden sposób nie sa oznakowane i nie wiadomo jak licytowac. http://www.allegro.pl/item921823781_profesjonalna_frezarka_ct_1203_promocja.html np. moja max cena to 100 a ostatni kupujacy dał 80 wiec moja cena powinna pokazać sie najpierw 81zł ale nie, jest odrazu 100 i komunikat:,, wziełes udział w aukcji wieloprzedmiotowej jestes jednym z wygrywajacych'' hmmmm

Gość wszyscy chca kupic za 1zl
no coz kazdy chce tanio kupic ale drogo sprzedać i tyle :D nikomu nie oplaca sie sprzedawac za 1 z l(trzeba doliczyc koszt wystawienia + prowizja 4 % + czas stracony na wystawienie aukcji+ dotarcie na poczte). Juz lepiej za 1 zl taka rzecz na scierke przeznaczyć jak dobzre wode chlonie :D bo scierka w sklepie drozsza :D jak wystawiam od 1 zl to tylko cos co mi ewidentnie zalega :D

Gość A ja wlasnie osatnio wyczilam
fajny ciuszek na allegro... ok 35zl ale przesylka 25...wiec juz za 60 wole isc i kupic sama... to jest chore. rzeczy sa tanie ale koszt przesylki robi swoje... Wiec ja juz sie dawno w to nie bawie

Gość wszyscy chca kupic za 1zl
a w dziele dla dzieci jest drozej niz w innych (przynajmniej dla doroslych jest taniej)