Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dianka90

DO KTÓREGO MIESIĄCA NOCNE KARMIENIE?

Polecane posty

Witojcie :D Jak w temacie, do ktorego miesiaca karmic niemowlaka w nocy? Moja corka ma 5 miesiecy i je ok 160ml o godz: 20,23,2,6. Srednio co 3 godz. Podpowiedzcie.

Gość vbvnbbv
mój ma 9 i karmię go około 2.00-3.00 i kolejny raz po około 4 godz

Gość ej powiedz
moja ma rok i czasem karmie ja w nocy, tak ok 4-5.

Ja strasza córkę w nocy jeszcze karmie dwa razy czasami trzy, ale drugą 5 miesięczną co 3 godziny wiec normalne :) Jeszcze jedno, w nocy mleko jest bardziej tłuste i bardziej wartościowe.

Karmisz butla czy piersia? Moj jest karmiony butla. Odkad skonczyl 4 miesiace nie jest juz w ogole karmiony w nocy. Od tygodnia ostatnie karmienie jest o ok.20.00, a kolejne dopiero o ok. 7.00-8.00 rano.

Karmie modyfikowanym HIPP plus. Mama... a Ty jakos oduczalas? czy samo tak przyszlo? Bo czytalam, ze nicy mozna oduczyc :P

Można podawać wodę, tzn. wody tyle samo a zmiejszać dawkę mleka az dojdzie się do samej wody i dziecko stwierdzi że na wodę mu nie warto wstawać, ale uważam że Twoja córeczka jest jeszcze malutka i ma prawo do mleka w nocy.

Ja w pewnym momencie zauwazylam, ze moj may nie wypijal swojego przydzialu (ze tak to okresle ;) ), a wypijal z tego okolo polowy, wiec pediatra mi powiedziala, zeby zmniejszyc mu ilosc butli, bo skoro nie wypija wszystkiego to znaczy, ze tyle nie potrzebuje, takze gdy mial 4 miesiace karmilam go 4 razy dziennie, przy czym ostatnia butle dostawal o ok. 22.30, a potem kolejna o 7.00-8.00 rano. Teraz dostaje mleko 3 razy dziennie (o ok. 8.00 180 ml, 12.30 180 ml i 20.00 210 ml), w miedzyczasie o ok. 10.00 deserek z owocow, o ok. 15.00 jogurt z biszkoptem albo cos podobnego, o 16.30 obiadek (warzywa, ziemniak, makaron albo ryz, do tego kawalek mieska albo ryby). W ciagu dnia wiec je tyle, ze w nocy juz nie chce i sie nie budzi.

Tez misie tak wydaje, chcialam poznac wasza opinie i doswiadczenie w tym temacie :)

mama... a widzisz, ale moja dopiero wcina marchewki i banany :) moze sama zrezygnuje juz niebawem z budzenia sie ;)

Dzieci butlowe o ile faktycznie wypijają całą dawke mleka dostosowanego do ich wieku to moga spokojnie do roku jeść w nocy.

ja karmiłam w nocy dopóki pierś ssał, czyli do 11 miesiaca. później jak przeszedł na modyfikowane (hipp bio) jadł o 19 kolację i potem ok 5 mleczko. obecnie je o 19 kolację i o 6 mleko.

Dianka - moj jak mial 4 miesiace to dostawal butle 4 razy dziennie (tak, jak napisalam wczesniej: pierwsza o ok. 7.00-8.00 rano, a ostatnia o ok. 22.30) i na poczatku nawet nie dostawal zadnych owocow ani warzywek. Ja je zaczelam wprowadzac tak jakos jak mial 4,5 miesiaca tylko marchewke albo jablko lub banana, jednak mimo to juz sie nie budzil w nocy na mleko. Ale moj synus to maly klocek :) Ma 74 cm i wazy 9.500 gr, wiec jest duzy i moze dlatego juz od dawna w nocy nie potrzebuje dokarmiania.

Gość mamamajki
faktycznie jest spory. moja ma 13 mies i wazy 500g wiecej... I czasem zdarzy jej sie obudzic w nocy na cyca, tak miedzy 4 a 5.

No tak,ja tez od okolo 4,5miesiaca daje inne pokarmy, ale ona wazy juz prawie 8 kg! i mierzy okolo 65/70cm, w srode bede wiedziec dokladnie. hmmm, no nic, bede nadal otwierac stolowke w srodku nocy :)

moja pierwsza sie do dwoch lat prawie na butle budzila i wkoncu zaczelam podwac jej wode zamiast mleczka i stwierdzila po 3 nockach ze nie ma sensu na to wstawac...i bylo dobrze :)

Witajcie :) Tu autorka topicu, moze jeszcze komus sie przyda. Lekarka mi mowila, ze dziecko polroczne nie powinno juz domagac sie w nocy jedzenia, a jesli tak sie dzieje, to mozna zmniejszac 1 miarke mleka na tydzien. Od wtorku mala bedzie dostawac wode, poniewaz juz kilka tygodni zmniejszalam ilosc mleka i doszlo do samejj wody:) Jeszcze 22.02 budzila sie co 3 godziny, dzis 14.03 budzi sie o 19 je pelna porcje mleka, 24 1miarka na 140ml, i 6 rano pelna porcja mleka :)

Moj synek ma skonczone 7 miesiecy przez jakis miesiac nie budzil sie juz na karmienie a teraz znowu zaczal ale skoro potrzebuje nie bede go oduczac sam zrezygnuje. Raz sie budzi wiec nie jest problemem przyszykowanie mieszanki. W dzien wcale malo nie je bo jest tak 3.00 (karmienie nocne) 180 ml mleka zageszczane kaszka lub kleikiem bo inaczej mleka w ogole nie tknie) 8:00 kaszka na gesto ze 160 ml wody 12:00 zupka (warzywa,miesko,kasza manna lub kus kus , makaron,zoltko itp) okolo 200 ml 16:00 kleik z owocami okolo 200 ml 20:00 mleko 180 ml (jak rano) i czasami przespi do 3 a czasami o 1 w nocy sie obudzi wtedy karmienie sie przesuwa bo je srednio co 4 godziny miedzy karmieniami dostaje biszkopty,chrupki kukurydziane , bulke ale to bardziej do ssania bo zabkow jeszcze niema i nic nie ugryzie :) a chrupy i biszkopty same sie rozpuszczaja:)

moj ma juz prawie 9miesiecy i dostaje o 19.00, 240ml kaszki i spi do rana. :) jeszcze niedawno jadl o 23 ale juz to zlikwidowalam . Bylo duzo krzyku ale teraz spi ladnie cala noc. Jeden minus jest taki ze spi z nami :O bo w lozeczku nie chce spac.