Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Harmaa

Żyję w cieniu innych...

Polecane posty

Gość Harmaa

Jestem zawsze z boku, przemykam przez życie nieodoceniona. Mam kolegów, którzy nie szukają mojego towarzystwa, bo wolą koleżanki.To one odnoszą większe sukcesy, świecą w towarzystwie. Każdy ich widzi, prawi komplementy. A co ze mną ? Ilekroć bym chciała to wiedzieć.

Gość wtorek w środę a w piatek co
bo się boisz być sobą

Gość Harmaa
No, nie wiem. Jestem sobą, ale niestety osobą zbyt nieśmiałą.

Gość misia_zoo
Smutne. Zupełnie, jakbym czytała o sobie :(

zeby byc docenianą ... trzeba dac sie zauwazyc ... a ty sama piszesz o sobie ,ze przemykasz przez zycie.to kwestia zmiany zachowania... bo niesmialosc to spopob zachowania. Od kogo uslyszakas pierwszy raz , ze jestes niesmaila ?

Gość Harmaa
To jest nas więcej. Nieraz czuję się przegrana, niepotrzebna. Bez blasku i charyzmy. Na nic mój przyrost ambicji, plany życiowe. I tak zawsze jestem w tyle za tymi młodymi i zdolnymi.

Gość Harmaa
Od kolegi.

Gość Siarreniia
ja tez jestem niesmiala - trace wiele okazji w zyciu przez brak odwagi... czasem jednak udaje mi sie przezwyciezyc sama siebie i efekty sa niewyobrazalnie dobre :D Jednak wiem bardzo dobrze jak to jest jak zycie przemyka obok... Moza zalozymy klub Niesmialych Walczacych o Smialosc ? :)

Gość Harmaa
Przemykam w tym sensie, że odnoszę wrażenie, że jestem niewidzialna. Nie jestem jednak szarą myszką, a raczej outsiderką, zamkniętą w sobie.Raczej wolę myśleć niż mówić. Jeśli już ktoś mnie zauważał, to tylko na chwilę, bo potem skupiał uwagę na moich kumpelkach.

Gość Harmaa
Załóżmy :) Też tracę przez swoją nieśmiałość dużo szans, a szkoda, bo drzemią we mnie ogromne pokłady ambicji i wyobraźni. Tyle tylko, że ludzie widzą tylko innych.

Gość Harmaa
Jak to zmienić ? Mam już dość bycia kogoś cieniem, dla facetów kumpelą - swatką. Przepraszam, mam już dość.

Gość Harmaa
:(

No poczytaj co piszesz. ktos cie zauwazy ....ale ty zamiast rozmawiac wolisz myslec. No to pomysl ile czasu ktos moze siedziec i patrzeec na ciebie.moze cos wiecej z siebie wykrzesasz ? to twoja decyzja jak zyjesz ....skoro meczy cie ta sytuacja to zmien swoje zachowania.

Gość Harmaa
Ale myślisz, że nie próbuję ? Startuję w konkursach, zajmuję się pisaniem, malarstwem i fotografią. Tylko, że ONE są ode mnie zdolniejsze.

to jest rywalizacja a nie rozmowa. zacznij rozmawiac, wymieniac poglady :D tym czasem 🖐️

Gość Harmaa
To nie jest tak, gadamy na wiele tematów. Mamy wspólne pasje, razem wychodzimy na koncerty, do kina. Bardzo je lubię, one mnie też. No i przykro mi, że tak się dzieje, nie chcę im zazdrościć. Tyle tylko, że sama czuję się bez szans. Nie mam tego 'czegoś '.

Gość Harmaa
No co zrobić ? Mam przez to deprechę i myśli samobójcze.

Gość Mertoro
Na początek pokochaj i doceń samą siebie.

Gość Harmaa
Nie umiem nic dobrego w sobie dostrzec.

Harmaa nie łam się :) dla każdego jest miejsce na świecie, nie ukrywam, że masz pod górkę (z nieśmiałością ciężko wygrać) ale z tego co piszesz widać, że jeszteś dziewczyną z pasją... główka do góry!

Gość Mertoro
Jeśli sama się nie doceniasz, to dlaczego inni mieliby to robić?

Gość Harmaa
Niby słyszę od czau od czasu jakieś komplementy typu 'jaka zdolna', ale powiedzcie, jak reagowć na coś takiego, że kolega wysyła walentynkę mojej przyjaciółce, mimo, że to ja byłam jego najlepszą kumpelą ? Jest mi przykro, ten facet nie jest jedyny.

Gość Harmaa
Owszem, mam swoje pasje, nie żyję tylko ludzmi. Niemniej, jak już do nich wychodze, oczekuję uwagi.

Gość Harmaa
A faceci to mnie potrzebuję, żeby się wyżalić lub powatać.

Gość Harmaa
Życie jest do dupy, jestm nieudacznikiem.

Gość Mertoro
Również byłem bardzo nieśmiały i tak jak Ty czułem się niedoceniany, ale gdy pokochałem i doceniłem sam siebie, nie potrzebuje aprobaty od innych, nieśmiałość sama odeszła, czuję się szczęśliwy. Początkiem mojej drogi był blog: http://ecoego.pl/ Później przeczytałem "Przebudzenie" de Mello. Może Ty również zmienisz się w ten sposób.

Gość Harmaa
Dziękuję. Takie zmiany jednak to kwestia czasu i pracy. A co mogę zrobić teraz ? Jak się zachowywać, jaka być ?

nie możesz myśleć w ten sposób... nie oczekuj, że cały świat będzie Cię dostrzegał i doceniał, bo nigdy tego nie osiągniesz - ważne abyś sama ze sobą doszła do porozumienia, spojrzała na siebie łaskawym okiem i nabrała chociaż troszkę pewności siebie - wtedy zaczniesz przyciągać inych jak magnes ;)

Gość Harmaa
To znaczy, próbuję być na luzie, nieraz pożartuję, pogadam. Ale boję się, ze mam w sobie mało uroku osobistego. Mężczyźni nie widzą, że jestem kobietą, nie liczą się ze mną.

Gość Mertoro
Harmaa "Dziękuję. Takie zmiany jednak to kwestia czasu i pracy. A co mogę zrobić teraz ? Jak się zachowywać, jaka być ?" Podbijanie samooceny i pokochanie samej siebie jest podstawą. Pisz afirmacje: "Kocham i szanuję siebie" "Jestem cennym i wartościowym człowiekiem."