Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wisienka bez pestki

Odebranie praw rodzicielskich ojcu dziecka

Polecane posty

Gość wisienka bez pestki

Witam. Mam pytanie do kobiet którym sądownie udało się odebrać władzę rodzicielską ojcom swoich dzieci. Czy jest trudno wygrać taki proces? Czy są jakieś ważne przesłanki, które determinują wygranie sprawy? Ojciec mojego dziecka nie płaci na nie alimentów, nie interesuje się dzieckiem i jeszcze gdy mieszkał z nami wielokrotnie zaniedbywał i narażał dziecko na niebezpieczeństwo, co opisałam we wniosku do sądu. Czy to wystarczy? Jak to wygląda w praktyce i jak długo może potrwać? Czy jest duży odsetek kobiet, które wygrały taki proces? Bardzo proszę o poważne odpowiedzi od kobiet, którym udało się (bądź nie) ograniczyć lub całkowicie odebrać prawa rodzicieskie.

Gość oj ciężko będzie
raczej niewykonalne...

Gość wisienka bez pestki
niestety nie pójdzie na to, prosiłam go już o niejedno jeśli chodzi o sprawy dziecka i nigdy nie miał czasu, udawał że nie może lub po prostu twierdził że mu się nie chce.

Gość wisienka bez pestki
zresztą o ile się nie mylę to nie można się chyba samemu zrzec praw do dziecka, ale może się mylę.

Gość iriska
hej nie chcę cię straszyć ale to podobno walka bez szans teraz mało jaki sąd wyda ci zgodę

Gość bezbronna123
Właśnie mnie też to interesuje bo zamierzam oddać mojego ex do sądu. Może jakiś prawnik się wypowie????