Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie chodź na co możesz

Psuje mi się ząb,jak to zahamować?

Polecane posty

Dwójka,w miejscu styku z trójką.Dziwi mnie to,bo odkąd noszę aparat,bardzo dbam o zęby,czyszczę je nicią w tym przestrzeniach,a dawniej tego nie robiłam,a i tak było ok.Parę tygodni temu zauważyłam plamkę przy samym dziąśle i jeszcze intensywniej zaczęłam dbać o zęby,ze szczególnym uwzględnieniem tego miejsca,ale to nic nie daje,przeciwnie,bardzo szybko to postępuje,bo już chyba jest widoczne :( Co robić?Dentysta sie tam nie dostanie

Gość siuśki są suuuuper polecam
to se wyrwij! dentysta sie tam nie dostanie, bo co niby?

Gość skoro nie dentysta
to może weterynarz coś poradzi, oni mają bardziej wszechstronne wykształcenie :)

Gość maata179
dla dentysty nie ma rzeczy nie mozliwych:-)

Nie dostanie sie tam z narzędziami,bo to jest z przodu,a noszę aparat

zanim wyprostujesz to się ich pozbędziesz. Ile Ty masz lat, że prostujesz zęby, a masz je tak zepsute?!

Jak to "tak zepsute"?Widziałaś je że tak piszesz??Przecież napisałam,że jakiś czas temu zauważyłam małą plamkę,a teraz sie powieksza mimo moich zabiegów.A wszystkie inne mam zdrowe

aaa..., nie odpowiedziałaś na pytanie stare baby i zęby prostują a gdzie mamusia byla jak zabki rosły?

Mam 20 lat,a ząbków się nie prostuje jak rosną mądralo,gdyż wtedy cały czas szczęka sie zmienia i to byłoby bez sensu. Skoro siuśki są takie super to radzę ci je zastosować,moze na głupotę też działają

no niestety nie masz racji, leczenie ortodontyczne i aparaty dla dzieci sa nawet darmowe różnią się one od Twojego , bo są wyjmowane , dokręcane systematycznie..... no, ale ta wiedza juz nie dla Ciebie łyknę siuśki, wymyję gębę i lecę do spania milej nocki

Gość oczywiscie ze codziennie
idz do ortodonty i niech ci zdejmie drut przy zebie ktory sie psuje i odklei zamek idz do dentysty na leczenie po leczeniu znowu do orto na zalozenie aparatu wielkie halo, wiadomo ze zeby sie psuja a orto ma obowiazek zdjac kawalek aparatu jesli wymaga tego leczenie dentystyczne aha, tez mam aparat i to orto powiedzial mi ze jak zobacze jakac plamke to mam migusiem isc do niego na zjecie aparatu i do dentysty na leczenie

Gość podobno pasta elmex
jest dobra

Gość krevveta
Idź do dentysty i spytaj. Moze to wcale nie jest psucie, tylko osad. A jakby co, to on już ci powie, co i jak

Gość sdfgh
Gdzieś przeczytałam, że ksylitol likwiduje drobne ubytki próchnicze. Nawet jeśli nie zlikwiduje to przywraca odpowiednie pH w jamie ustnej, co zapobiega rozwojowi próchnicy. Po umyciu zębów należy wziąć do ust trochę ksylitolu. Picie dużych ilości soku z kapusty wzmacnia szkliwo (wg Małachowa).