Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinka3333

9 miesiecy i brak zebow - normalne?

Polecane posty

Gość kalinka3333

ja mialam 9 mieisecy jak dostalam, moj maz 5 a nasz 9 mieiseczny syn nie ma sladu zebow

Do roku nie masz co sie denerwowac. Moja Justysia miala pierwszy jak miala 10 miesiecy. Teraz ma ponad 3 lata i komplet pięknych bielutkich mleczaków (dentystka jest zachwycona, chodze na kontrole na wszelki wypadek z nią raz na 4 miesiace). Mlodsza Gabi ma 7 miesiecy i na razie zadnego zęba.

Gość kalinka3333
ja mam bliznieta i jeden ma juz 3 i koleine 3 wychodza,a drugi nie ma ani jednego, syn z zabkami wcina na snaidanko chlebek, parowke iinne rzeczy do gryzienia drugi ciagle mleko kaszka, serek, patrzy na mnie litoscie ale co mam zrobic jelsi przez brak zebow sie poprostu dusi?

Gość trtr
Mi wyrżnęły się zęby gdy miałam około roku, podobnie było z moją siostrą. Teraz mam nadzieję że i mojemu dziecku nie wyjdą wcześnie i będzie to znak że wrodziło się pod tym względem we mnie, bo zęby mam niezwykle mocne - czego i twojemu synkowi życzę!

Gość trtr
Oj, to faktycznie masz poblem. :( Ale już chyba niedługo to potrwa! :D A na razie niektóre produkty może możesz mu drobniutko kroić i to załatwi sprawę?

Gość kalinka3333
dziiekuje wam, uspokoilyscie mnie amma mi mowila ze gdy mialam 9mieisecy i jeszzce nie mialam dawlai mi jakies srodki na zeby zeby wyzsly i wyzsly, i cialge mi mowi ze mam isc z synkiem do lekarza, ze to nie ejst normalne itd, zal mi tez go bo ma apetyt na rzeczy ktore je brat a nie moze i patrzy na mnie tka laskawie ale nie moge mu dac bo sie dusi, podniebieniej tak nie zmiazdzy jak zebawi no i lykajac dluzje sie taki pokarm trawi - jest to podbno nie zdrowe

Gość kalinka3333
przepraszam za literowki narazie daje mu co innego niz bratow, jakiesz kaszki, serek bialy i wkrajam tam np bulke lub chleb ale i tak sie dusi bo wszysko lyka

mojemu pierwszy wyrósł jak miał 10 miesięcy, po miesiącu drugi i to na razie tyle :P zaraz będzie miał 15 miesięcy i 2 zęby. w tej kwestii nic się nie przyspieszy :P sama tych zębów mu nie wyczarujesz.

Gość mamusiamamusia
moj synek mial prawie 12 miesiecy jak pojawil sie pierwszy zabek, potem w ciagu 4 miesiecy wyszly prawie wszystkie. nie mielismy problemy z bolem zabowania ale slinil sie niemilosiernie od 4 miesiaca zycia

Ja też trochę się martwiłam, ale chyba nie ma czego się bać, bo mój synek właśnie w 9mcu zaczął ząbkować. Wyszły mu dwa ząbki. Mnie i mężowi też dużo wczesniej wychodziły więc nie ma reguły

Mój syn miał rok i tydzień jak pojawił się pierwszy ząbek po tygodniu były już dwa i w szybkim tempie podgonił rówieśników wspomnę że ząbkował bez dolegliwości.

mój syn miał prawie rok jakwyrósł mu ząb- co nie przeszkadzało mu w jedzeniu właściwie wszystkiego. świetnie radził sobie dziąsłami- zjadał mięso, pieczywo, warzywa i owoce. radził sobie z gryzieniem lepiej niż jego rówieśik z 8 zębami:)