Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlamana reka

wypadek na oblodzonym chodniku

Polecane posty

Gość zlamana reka

kilka dni temu zlamalam reke na oblodzonym chodniku, czy moge uzyskac odszkodowanie od wlasciciela domu, badz miasta?

Gość trzeba bylo tyle nie chlac

ZA własne nieudacznictwo albo głupotę powinna być kara a nie odszkodowanie:P.Ale odszkodowanie powinnaś uzyskać od tych przez których zostałaś zatruta-firmy np. monsanto:classic_cool:.

Gość PASKUDNE PIJACZYSKO
Lazi takie bydle pijane , przewraca sie , a teraz chce odszkodowanie wyludzic ! Na alkohol pewnie potrzebuje , a wstyd !!!

Gość ja powiem tak........
oczywiście że możesz pod warunkiem że masz dowody i świadków że akurat w tym miejscu złamałaś rękę.....obowiązkiem właściciela domu jest odśnieżać chodnik przylegający do jego posesji lub posypywać np piaskiem w przypadku oblodzenia to samo tyczy się instytucji czy miasta

Gość Malinka ja
To, że ktoś się przewrócił, nie znaczy, że był pijany!

Gość zlamana reka
niektorzy pija i mysla ze inni sa tez takimi nieudacznikami jak oni;/ nie mam swiadkow ale nastepnego dnia bylam na miejscu i zrobilam zdjecia- chodnik ewidentnie oblodzony i nie odsniezony.

Gość Felicjanska tez trzezwa byla
parkowala samochod i 2,3 promila wydmuchala !!!

Gość zlamana reka
nie obchodza mnie inni tylko moja sytuacja

Gość ja powiem tak........
samo zdjęcie oblodzonego chodnika nic Ci nie da ...jak nie masz świadków to cienko widzę Twoje odszkodowanie

Gość zlamana reka
ja wracalam od lekarza (ulica dalej od wypadku) na krzyzowce zamowilam taksowke i pojechalam do szpitala. czy zawsze musza byc swiadkowie?

trzeba było myślec o tym żeby się nie przewrócić a nie o dupie maryny. Kurwa u mnie tez bylo ślisko i jakoś mogłem uważać. A poza tym mniej pij

Gość zlamana reka
czy zawsze musza byc swiadkowie wypadku?

Nie, nie muszą. A Ty uwierzyła bys na słowo? Jak bym powiedział że sie polamałem pod Twoim domem i żadam odszkodowania to nie domagała bys się świadka? Pomyśl idiotko !!!

Gość zlamana reka
idiotka to cie robila

Niestety,jakis dowod tego zdarzenia musisz miec,jak inaczej udowodnisz,ze to na tym a nie innym chodniku zlamalas reke? Moze chociaz na izbie przyjec jest jakas adnotacja/chyba Ci sie pytali gdzie Ci sie to stalo i w jakich okolicznosciach? Dostalas pewnie karte informacyjna z izby przyjec,zobacz czy tam nic nie pisze na ten temat. W takich sytuacjach wzywa sie pogotowie,wtedy oni w karcie informacyjnej musza napisac z jakiej ulicy czy miejsca Cie zgarneli. No i trzeba sie dowiedziec kto jest wlascicielem danego chodnika,czy to osoba prywatna czy gmina. Warto sie postarac o dowody,bo gminy maja wysoko ubezpieczone ulice,chodniki,deptaki itp.

Gość bosss
przecież nie zawsze muszą być świadkowie

Gość zlamana reka
jak to jest? czy swiadkowie sa absolutnie koniecznie? gdy wychodzilam od lekarza mam godzine na badaniu, na nast ulicy poslizgnelam sie i wezwalam taxi (mam potwierdzenie, ze wiozl mnie ze zlamana reka) czy to wystarczy?

Gość zlamana reka
moze sie ktos wypowiedziec?

pewnie, że muszą być świadkowie. Gdyby tak nie było, to każdy mógłby oskarżyć byle kogo i zrobić tylko zdjęcia oblodzonego chodnika.

Gość zlamana reka
a kierowca taxi moze byc swiadkiem?

Gość zlamana reka
?

Gość Jgoda369
Przede wszystkim musisz mieć jakiś dowód na to, co mówisz - świadkowie, pogotowie, policja, wyniki badań. Im więcej tym większa szansa na odszkodowanie. 3 miesiące temu wychodząc z bloku poślizgnęłam się na schodach i złamałam rękę. Był mały kłopot, bo odszkodowanie, które otrzymałam to były naprawdę grosze. Zwróciłam się o fachową pomoc i taką otrzymałam. Dzięki Kancelarii Odszkodowawczej Cito w Krakowie udało mi się wywalczyć dopłatę do tego odszkodowania. Wiem, że możecie twierdzić, że zapewne opłata za ich usługi pokryła to co wywalczyłam, ale to nic bardziej mylnego!! Z całą pewnością polecam !

Gość wiktoria741
Podczas takich wypadków trzeba mieć świadków chociaż nawet to nie gwarantuje wysokiego odszkodowania. Moim zdaniem w takiej sytuacji najlepiej zgłosić się do dobrego prawnika. Z tego co wiem Pani Agnieszka Mikołajczyk z http://meritumodszkodowania.pl/ wie jak odzyskać niemalże każde odszkodowanie.

Gość gość
ty z tą złamana ręką! :) daj se spokój z odszkodowaniem , ciekawe czy ty tak zimą latasz od 5 rano z szuflą i odśnieżasz chodnik przy chacie:D sypiesz piachem i wogóle :P sama tego nie robisz a od innych kasę byś chciała wydębić łamago ! :D Uważaj żeby ciebie ktoś do takowej odpowiedzialności nie przymusił:D:D:D Trza chodzić łostrożnie i powoluśku :D

Gość gość
chore polskie panstwo .... chodnik przed domem jest moj jak trzeba go odsniezyc, posprzatac albo przyciac chaszcze ale jak zaparkuje na nim auto to juz jest miasta ktore pisze kwita.