Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martynkowska __23

proszę, pomocy!!!!

Polecane posty

Gość Martynkowska __23

witam, mam ogromny problem, prosze o rady doświadczone kobiety, otóż pół roku temu przestałam łykac tabletki. Ok 10dni temu mój narzeczony wrócił w nocy z pracy po 3 tyg nieobecności. Oczywiście kochaliśmy się raz (bez zabezpieczenia, uważał- wiem, to strasznie lekkomyślne) no i zasnęliśmy, nie wiem ile spaliśmy jednak kochaliśmy się po jakimś czasie raz jeszcze. Nie mam pojęcia ile mogą przeżyć plemniki, z tego co czytałam giną szybciutko. Jednak miałam wtedy jeszcze płodny dzien , nie bardzo a jednak. Miesiączkę mam dostać za 4-5 dni, dziś po stosunku zobaczyłam na majtkach krew o dziwnym, brunatnym odcieniu. Czytałam że w pierwszych tyg ciąży może się pojawić, dostaje szału mam nadzieje, że to nie jest prawda. Bardzo proszę o odpowiedź, co może oznaczać to plamienie? czy jest sygnałem zbliżającego się okresu? Hm...jutro zrobię test jednak dziś nie zasne chyba

Plemniki żyją do 7 dni jeśli jest sprzyjające im środowisko... czy to króciutko ? no nie wiem :P Moze ci się po prostu okres zaczyna i tak rozkręca. Najlepiej zrób test i powodzenia. Zeby było po twojej myśli!

Gość Martynkowska __23
czytałam że plemniki wypuszczone "na zewnątrz" żyją kilkanaście minut, giną prawie natychmiast. A w ciele np kobiety jakieś dwie doby...ehh każdy pisze na ten tmat co innego, Pociesza mnie myśl, że zaczęłam krwawić po stosunku, normalnie to się nie zdarza. To nic, zrobię teścik i będe wiedziała. Dzięki, równiez mam nadzieje, że to niepotrzebne nerwy :)

te "wypuszczone na zewnątrz" to cię chyba średnio martwią bo raczej nie dopełzną :D:D:D:D A w ciele kobiety zdarza się ze nawet 7 dni, ale najczęściej 72 godziny. No i nigdy nie wiadomo kiedy tak na prawdę występuje owulacja chyba ze miałaś monitoring cyklu albo mierzysz temperaturę i bardzo wnikliwie się obserwujesz.