Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polinejkowa

Kto mi napisze jaki jest sklad

Polecane posty

Gość polinejkowa

Gość polinejkowa
ZA SZYBKO WYSLALAM ;) kto mi moze napisac jaki jest dokladny sklad sloiczka Gerber "gruszka" na stronie internetowej jest tylko opis "gruszki+wit c" z gory dziekuje

Gość polinejkowa
no ladnie prosze :)

Gość hujaliju
napisz dokładnie czy ma być sama gruszka i czy to deser

Gość polinejkowa
SAMA GRUSZKA

Gość hujaliju
Naturalnie Proste Gruszki Williamsa Gerber wartość energetyczna: 53 kcal (222 kJ*) / 100 g nazwa wart / 100 g Białko 0,60 g Węglowodany w tym: 12,30 g Cukry 10,90 g Tłuszcze w tym: 0,20 g Nasycone kwasy tłuszczowe 0,04 g Błonnik 2,10 g Witaminy w tym: Witamina C 15,00 mg Składniki mineralne w tym: Sód 0,01 mg *jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ producent / dystrybutor: Alima-Gerber S.A. http://www.gerber.pl

Gość polinejkowa
DZIEKUJE CI BARDZO :)

Gość polinejkowa
TYLKO ZE CHODZI MI O Sklad a nie o wartosci odzywcze ;)

dziwne bo producent wprost nie podaje tej informacji, np Hipp wyraznie w % podaje sklad sloiczka, moze lepiej pytac bezposrednio u producenta no i dlaczego taka niejasna informacja.

Gość hujaliju
dokładnie,to jest dziwne-też nie mogę znaleźć...słyszłam dziwne informacje o obiadkach gerbera....nie chcę wprowadzać w błąd,ale to dziwne że nie ma składu podanego

co to za informacja? i jak to nie ma składu? jest guszka i wit. C, co tam jeszcze ma być?

Gość do tej wyżej
no to po co pytasz o skład skoro wiesz?

Gość hahajajaja
wierzysz w to,że tam żadnej chemii nie ma?to by się psuło jak holera,obiadki są robione ze starego mięsa przechowywanego w zamrażalkach,to wszystko jest mielone

Gość polinejkowa
NO WLASNIE JEST NAPISANE TYLKO "GRUSZKI+WIT C" mnie to bardzo zdziwilo i dlatego pytam. myslalam ze na sloiczku bedzie napisane dokladniej ale niestety chyba nie :(

Gość polinejkowa
Wszystkie inne sloiczki maja sklad w % a oni nie ;)

pisze się cholera ja nie rozumiem dlaczego ma się psuć, skoro jest pasteryzowane poza tym wit. C jest przeciwutleniaczem, konserwantem jak chcesz skład w % to rzeczywiście napisz do producenta i się zapytaj ile tam tej wit. C dodają i z jakich gruszek robią ;)

Gość gtrgrgt
dziwne bo to na pewno same gruszki nie sa,na pewno jest jeszcze woda..czy coś,a co do tego,że wytrzymują słoiki tyle,a nie pomyślałyście jak gotujecie kompot np. też wytrzymuje kilka miesięcy?a co dajecie tam jakąś chemię?

ja robiłam takie jabłka w słoikach: jabłka na kawałki, uduszone, zmiksowane i do słoików i pasteryzacji żadnej chemii, żadnej wody, a wytrzymują od października.

Gość polinejkowa
DOBRA JAK mi odpisza to dam znac

Gość polinejkowa
teraz przegladalam i ich sloiczki tez maja sklad w %---wszystkie oprucz "gruszki williams" i "jabluszka" booooo

Gryzzelda- nie sadzisz ze "gruszki i wit C" malo konkterna informacja? czyli co dodano wit c? gruszki same w sobie je przeciez maja, dlaczego nie napisali no 100% gruszki? bo sklad na pewno jest inny, gdyba taki byl ta informacja by bala bardzo widoczna i zachecala do zakupu a tu lakonicznie "gruszki i wit c". mysle ze tam jest i woda i np kleik ryzowy, jesli nie cos jeszcze. Producent jest zobowiazany do rzetelnej informacji o skladzie, wg mnie tutaj jej nie ma.

Gość polinejkowa
w kazdym badz razie ja do nich napisalam zobaczymy co odpisza

Gość polinejkowa
dostalam odpowiedz :) niekompletna :( odpisano mi ze sklad to gruszki i wit c :( totez jeszcze raz wyslalam maila

Gość hahajajaja
Gryzzelda pisze się cholera nietaktem jest wytykac komuś błędy w słownictwie i pisowni

Gość hehehehheheheheheee
"hahajajaja nietaktem jest wytykac komuś błędy w słownictwie i pisowni" nietaktem jest komus zwracac uwage hehehe przyganial kociol garnkowi :D i owszem, ze taktowne jest zwrocenie komus uwagi na pisowni, brak odpowiedniej formy i stale powtarzane bledy to brak szacunku dla czytajacego

Gość polinejkowa
jest 100% gruszki to ostateczna odpowiedz:)