Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licówka

IMPLANT ZEBA

Polecane posty

Gość licówka

witam W niedalekiej przyszłości chcę zrobić sobie implant na razie jednego zęba. Potrzebuję trochę informacji na temat tego zabiegu, m.in. na czym to polega, czy odbywa się pod narkozą, jakie są przeciwskazania,jak długo się goi, itp. Może ktoś z kafeterian ma taki implant i mógłby mnie trochę oświecić w tym zakresie. Z góry dziękuję.

Gość licówka
Oj, widzę, że temat implantologii jest Wam nieznany. Myślałam, że się czegoś dowiem. Jest to zabieg bardzo drogi, więc chciałabym się Was poradzić czy warto i jakie jest ewentualne ryzyko odzrzucenia implantu przez organizm. Poczekam, może odezwie się szczęśliwy posiadacz tego wynalazku:)

Witam Też chcialabym wstawić sobie implant jednego zęba, bo niestety przez dentystkę ząb złamał mi się poniżej linii dziąsła. Miałam odbudowany na moim korzeniu, ale wytrzymał 4 miesiące i trzasnął. Poprostu zbyt głebokie jest złamanie i nie chce się utrzymać. Niestety dziś idę usunąć pozostałości i nie będę miała dolnej 5. Nie mam pojęcia ile kosztuje implan-może ktoś udzieli mi takiej informacji, chociaż taka orientacyjna cena, bo zdaje sobie sprawę że to zależy gdzie i kto wykonuje

Ja ma implant zęba. Zdecydowałam się na niego, ponieważ źle się czułam bez zęba. Niestety nie był to tani zabieg, ale zdecydowanie się opłacał. Teraz czuję się o wiele bardzo komfortowo. Samo wstawianie było bezbolesne tylko później przez chwile bolało mnie dziąsło, co jest naturalne...