Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość littledaisy

załamana pensja po studiach

Polecane posty

Gość littledaisy
jestem zdołowana jak patrze na ludzi w sklepach, zastanawiam sie skad majatyle kasy, jaka profesje maja. przez moja biernosc i naiwnosc zmarnowalam czas na tych studiach. jak mysle, ze bede tyle zarabiac, to az zal dupę sciska. chyba zrezygnuje z zawodu

jeszcze przez kilka lat bedzie ok, ale problemy z pracą wkrótce bedą, bo szkół policealnych jest pełno i rynek pracy powoli sie wysyca. już teraz pensje spadły wyraźnie, jeszcze niedawno płacono na wejściu ok 2000-2200, obecnie startuje się ze średnio 1500zł.

Gość littledaisy
przegrałam życie:( chyba się zważe :(

"frufru jeszcze przez kilka lat bedzie ok, ale problemy z pracą wkrótce bedą, bo szkół policealnych jest pełno i rynek pracy powoli sie wysyca. już teraz pensje spadły wyraźnie, jeszcze niedawno płacono na wejściu ok 2000-2200, obecnie startuje się ze średnio 1500zł. " Nie chodzi o żadne wysycanie ale recesję:P.

w branżach medycznych nie ma recesji. ale wysycanie jest. wiecej szkół = wiecej absolwentów = wiecej osób szukających pracy = mniejsze pensje. siłą rzeczy.

Gość littledaisy
mozemy porozmawiac o ionnych mozliwosciach poza farmacja? podszywaczom podziekujemy

przecież magister farm. też nie jest tym najlepszym bo też są wyżej od niego co nie? :) zresztą i tak teraz w aptekach mgr i technik wykonują to samo, sprzedają, produkują leki itd

bo też są osoby znajdujące się wyżej od niego * miało być. Zresztą nie ma się co oszukiwać, na 5 letniej mgr tyrają niczym na medycynie a potem i tak jakieś 90 % tych osób ląduje za okienkiem aptecznym... jest wiele innych specjalizacji, ale żeby dostać się do koncernu firmy farm. to już bardzo ciężko się dostać. I mgr farmacji dobrze o tym wiedzą

autorko a napisz co cię jeszcze interesuje? jakie kierunki z tych policealnych?

Gość Walewska80
Oj Kochane co to za bzdury...rynek przesycony jest teraz farmaceutami...i wcale nie tak łatwo znaleźć pracę...ewentualnie jak już masz doświadczenie...na to to był boom jakies 10 lat temu....wtedy nawet taki przedstawiciel firmy farmaceutycznej kupe kasy zarabiał...a teraz...minimalna podstawa i żenujące pensje:)

Gość pyzata jola
Ferba a jak się odniesiesz do tego, że produkty , które będziesz sprzedawać w aptece były testowane na zwierzętach?

Gość juhuhuh.
Witam, chciałabym Wam przedstawić grę, w której budujecie własne zoo. Jest wiele poziomów do przejścia, misje, konkursy itp. http://nutella16.mondozoo.com Gra jest bardzo wciągająca, wspaniała na nudne deszczowe popołudnia. Z nią nie będziecie się nudzić. Jest forum także, na którym w razie problemu pomogą Wam inni gracze. Gdy już będziecie zarejestrowani, macie mozliwość wygrania 250 Euro, trzeba się tylko trochę postarać. http://nutella16.mondozoo.com Polecam, pozdrawiam i powodzenia w budowaniu zoo

Gość littledaisy
generalnie praca z ludźmi mnie interesuje. z natury jestem humanistką.

Kochana trzeba naprawdę się troszkę pomęczyć jeśli nie prowadzisz firmy taty, mamy... Nic nie bój moje zasługi docenili 5 lat po latach:P I nie narzekam, zawsze może być gorzej, albo Cię wcale nie docenią. wszystko przyjdzie z czasem a jak Ci brakuj e mamony to poszukaj czegoś drugiego dorywczego dopóki się nie polepszy. DLA CHCĄCEGO NIC TRUDNEGO:)

hahaha ja tez jestem po studiach, zapieprzałam na czarno w sklepie za 6 stówek!!!! od pon do soboty, i jeszcze musiałam z tej kasy kupowac bilet za stówkę miesieczny chciałabym za 1000 pracowac na normalnej umowie, ale kto nie ma znajomości w moim miescie, to moze być nawe bezrobotnym dr hab w żadnej panstwowej pracy, na wakacie użędnika państwowego nie zarobisz wiecej wiecej zarabiają mundurówki i prywaciarze ale na tych ostatnich tez można się przejechac życie to nie bajka, módl się do Boga żebyś cokolwiek znalazła

13:23 [zgłoś do usunięcia] pyzata jola Ferba a jak się odniesiesz do tego, że produkty , które będziesz sprzedawać w aptece były testowane na zwierzętach? wiesz, leki są także testowane na ludziach, tylko zgłaszają się do tego testu ochotnicy i oczywiście za nie małe pieniądze ... autorko skoro lubisz pracę z ludźmi to wyucz się np. na fryzjerkę. Co to tej wypowiedzi, że farmaceutów jest już za dużo to droga pani byś się zdziwiła :) na północy kraju jak i w środkowej PL jest niedosyt farmaceutów i wręcz można powiedzieć, że "biją" się o takich. Wystarczy trochę obeznać się na rynku pracy

Gość sadljo
ja mam dyplom technika ekonomisty i studiuje rachunkowość , mam nadzieję że po tym podłapię prace jakąś- nie wiecie jak jest z pracą w księgowości itd. - jest szansa??

Gość ddddsdsds
sprobuj pedagogik e opiekunczo wychowawcza podyplomowe zprawa karnego i do policji albo na kuratora

Gość mithrill
wiecie co, czytając takie tematy jak ten zastanawiam sie po co niektórzy idą na studia....nie czepiajcie sie,ale już nie lepiej to technikum/zwodówkę wybnrać??? rozumiem że teraz w Polsce każdy chce iść na studia i zarabiać duzo, tylko że to złudzenie....niektórzy będą zarabiać normalnie a innym zostanie zasuwanie za 1500zł, już lepiej mieć zwód, chociaż własną działaślność można otworzyc....