Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość he he he

ogolona - do ginekologa

Polecane posty

Gość he he he

nie wstydzicie się - jak reagują lekarze????

A jak mają reagować? Depilacja to Twoja decyzja.

To ich nie interesuje:P Lekarz, który skomentuje to przy Tobie będzie po prostu nietaktownym chamem. Moje ciało- moje decyzje. Ja chodzę ogolona do lekarza, czyli jak zwykle i nic nigdy nikt mi nie powiedział;)

Gość he he he
kurna, zawsze zapuszczałam fryzurę a teraz mam opory a musze iść

Gość nie mogę zrozumieć
głupie dylematy....a niby do porodu nei każą kobiet golić ? masz dylematy 14latki....co się lekarza wstydzi lekarz tyle kobeit widział że mu wsio ryba poza tym tylko lekarz "starej daty" by się zdziwił na całkowitą depilację, bo teraz to prawie norma gdy lekarz się dziwi to znak że jest: -niedzisiejszy -niekulturalny -ma mało pacjentek albo same stare baby, u których owłosienie łonowe sięga aż po same pachy

Lekarz ewentualnie może nie mieć w dupie zdrowia pacjentki, i zwrócić uwagę, że nie jest to najbardziej higieniczna opcja. Co akurat nie będzie miało nic wspólnego z brakiem kultury 🖐️

Gość nie mogę zrozumieć
no tak higieniczniej mieć wielką gąstwinę na której osadza się mocz i wydzielina pochwy.... skoro higieniczniej jest mieć włosy czemu golicie pachy ? czy przypadkiem na wygolonej skórze nie jest mniej bakterii i dlatego dezodorant skuteczniej działa ? zdrowie pochwy zalezy bardziej od rodzaju płynów jakich się używa a nie od tego czy się goli okolice intymne golenie nie sprzyja infekcjom ale używanie nieodpowiednich mydeł może

Gość nie mogę zrozumieć
te vede skoro golenie jest niezdrowe to czemu goli się kobiety przed porodem ? wtedy chyba w połogu są jeszcze bardziej narażone na infekcje...

Argument z porodem jest dość głupi. Zapewne robi się przed nim więcej rzeczy, które nie są wskazane na co dzień - słyszałam o lewatywie, znieczuleniu chyba. A nie powiesz przecież, że lewatywę można robić codziennie, bo przcież przed porodem robią? Zapewne to golenie jest dla wygody, ale to tylko teoria, nie rodziłam nigdy. Porównanie do pach też jest nietrafione - w pasze nie masz żadnego otworu prowadzącego wgłąb ciała, i włosy tam nie choronią tego miejsca przed dostępem bakterii czy zanieczyszczeń. Włosy nie tworzą moczu, ale zapobiegają dostawaniu się go do pochwy - pomyśl, gdzie byłby ten mocz, gdyby nie włosy? Na bieliźnie? Bezpośrednio stykającej się z ogoloną skórą? Ja rozumiem, że kobiety się golą, estetyka, moda, dla wielu to wygodniejsze w sytuacjach erotycznych. Ale nie wmawiajcie, że to higieniczne i zdrowe, bo tak nie jest.

Gość NikNkaa
tylko ogolona, nie wyobrazam sobie isc taka zarosnieta :D blee

Campari - kojarzę chyba, że Twoje posty sensem nie grzeszą, ale mam nadzieję, że robisz sobie jaja.

Oczywiście, że nie jest!! Włosy chronią przed dostawaniem się bakterii z zewnątrz. Ale jeśli ktoś nie dba o higienę to włosy też nie pomogą. Nie wiecie po co goli się włosy przy porodzie??:D A po co goli się włosy na głowie przed operacją mózgu? Jak wiecie, w czasie porodu krocze kobiety jest często rozcinane, żeby uniknąć np. rozerwania odbytu. Potem krocze trzeba zaszyć, a włosy to utrudniają. Zresztą zaszycie włosów nie byłoby fajne, łącznie z tym, że mogłoby dojść do infekcji.

Kredka - dzięki za porównanie do operacji mózgu. Dziewczyny - chcecie, to golcie, jak lekarz skomentuje, puśćcie mimo uszu, ale nie wmawiajcie nikomu, że to jedyna słuszna opcja. Chyba nigdy ginekolog nie opieprzył dziewczyny za to, że jest nieogolona - za golenie wręcz przeciwnie. Wyciągajcie wsnioski więc.

Gość he he he
no, to teraz już sama nie wiem, wstydzę się bo nastolatką już nie jestem / niestety/ a i tłuszczu tu i ówdzie trochę. Jak sobie pomyśli "stare, tłuste ale jakie wygolone...."

He he he - równie dobrze może pomyśleć 'stare, tłuste, i nieogolone', albo 'młode, ogolone, ale tłuste', albo 'młode, chude, ale jakie wygolone'. Kombinacji jest mnóstwo. Jeśli nie masz czasu na zapuszczanie włosów, idź jak stoisz ;) Zdrowie ważniejsze niż to, co pomyśli ginekolog.

Gość raz w tygodniu
""stare, tłuste ale jakie wygolone...." Prawie jak cinquecento ze spojlerem i naklejką Mobil1 :P

Gość he he he
cóż nie ma wyjścia, chyba pójde na "łyso"

Gość raz w tygodniu
Kup sobie przypinane wlosy ;)

Gość ja też poproszę
http://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?i d=591331 skopiuj link do przegladarki i usuń spację między "i" a "d klikajac w link mozecie pomóc mi wygrac zestaw kosmetyków dziękuję hehehe rozbawił mnie ostatni post :D:D:D

Gość he he he
gdzie????

Gość he he he
włosy gdzie kupić??? he he

Gość patiiis
Ja gdy szłam d ginekologa nawet nie pomyślałam o tym i poszłam ogolona, jak zazwyczaj chodze.. nie wiem czy to higieniczne czy nie, mam to w dupie bo przynajmiej estetyczne :)