Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karuzelahophop

ile godzin dziennie dziecko może spać lub leżeć w foteliku samochodowym?

Polecane posty

Gość karuzelahophop

Gość karuzelahophop
podnoszę

Gość a ile ma dziecko
?

Gość a ile ma dziecko
to nie dlugo, okolo godziny- 2. foteliki nie sa przeznaczone do spania, dlatego tez nie sa pod tym katem sprawdzane. Kregoslup jest jeszcze delikatny, wiec lepiej nie narazac dziecka na tak dlugie lezenie w foteliku :) pozdrawiam

otóż nasz synek, w nocy śpi w swoim łożeczku, a w dzień włąśnie w foteliku. kładliśmy go na naszym łóżku, do swojego łóżeczka, ale on tak płacze, ze masakra, uspokaja sie dopiero jak włożymy go do fotelika. próbowalismy na śpiocha go przenosic, ale jest tak samo.

Gość mmammamamaa255
Moja corcia tylko zasypia bujana w foteliku.Dopiero jak zasnie przekladam ja do lozeczka.I w ciagu dnia tez spi w foteliku ale tylko ok.30 min.

Gość mielismy podobny problem
nasz Syn rowniez w ciagu dnia spal w foteliku, za nic nie chcial w swoim lozeczku, w koncu z tego wyrosl (fotelik Mu nie zaszkodzil), teraz ma 2 lata

Gość a ile ma dziecko
a moze macie jakis lezaczek? albo macie moze od kogo pozyczyc? Dla dziecka bedzie to bez roznicy, ale za to bedzie roznica dla jego kregoslupa :) wiele dzieci lubi spac w dzien wlasnie w foteliku, nie mam pojecia czym jest to spowodowane, ale skoro nie masz wyjscia .....

Nie może! Absolutnie. Os tego są leżaczki i kocyki. Fotelik samochodowy pozostawia dziecko w pozycji półschylonej, żeby nic mu sie nie stało podczas wypadku, jak bedzie spędzał czas w foteliku będzie miał problemy z kregosłupem.

Gość Dumny Tata
Znalazłem coś takiego: "dr hab. med. Jerzy Sułko Oddział Ortopedyczno-Urazowy Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie Nie znam żadnej publikacji fachowej na ten temat. Z punktu widzenia ortopedy dziecięcego, obeznanego z fizjologią rozwoju układu kostno-stawowego dziecka, mogę odpowiedzieć następująco: Fotelik samochodowy zapewnia bezpieczne położenie dziecka, nie stanowi zagrożenia dla rozwoju kręgosłupa. Polecałbym jednak, żeby dziecko nie przebywało w foteliku 24 godziny na dobę. Rozsądek nakazuje, by dziecko spało w swoim łóżeczku tyle czasu, jak długo śpi. Nie ma bardziej wygodnego spania niż na płaskim materacu, a dotyczy to lud******ażdym wieku, nie tylko dzieci. Oczywiście poza tym może przebywać w foteliku i już taki podział dnia zapewnia poprawny rozwój. "

Gość Jaamajka
dobrze wiedziec, bo dla mnie najwygodniejasza forma wyjscia z dzieckiem np. na zakupy do lakarza czy do kolezanki to przyczepic fotelik na stelarz do wózka.

Gość gość
pediatrzy zalecają aby nie było to dłużej niż 2h bez przerwy,

Gość Jaamajka
dobrze wiedziec, bo dla mnie najwygodniejasza forma wyjscia z dzieckiem np. na zakupy do lakarza czy do kolezanki to przyczepic fotelik na stelarz do wózka.