Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porade dla mamy

Prosze o porade- mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość prosze o porade dla mamy

Witam was i mam takie pytanie. Moj 4 tygodniowy synek ma prawdopodobnie uczulenie na Bebilon ( tak przypuszcza połozna srodowiskowa). Wczoraj na wizycie u pediatry, lekarz nic takiego nam nie zasugerowal. Jednak polozna stwierdzila, ze sucha, szorstka skora na czole maluszka to pierwszy objaw alergii. Nakazala mi zmienic Bebilon na Nan Ha Zastanawiam sie czy moge jednak sprobowac innego mleka poczatkowego, np Bebiko, Nan zwykle itd. Polozna powiedziala , ze jest za pozno na szykanie dobrego mleka i moj mały powinnien juz przyjmowac mleko antyalergiczne. Sama nie wiem co o tym myslec. DOdam tylko, ze podalam mu w miedzyczasie butelke Bebiko - spal po nim ladnie, nie mial biegunki, itd. Wiec wydaje mi sie, ze mu sluzy to mleko.

Gość dupa bobra
ty jesteś matka i ty wiesz najlepiej. mi tez kazali kopic nutramigen bo rzekomo dziecko miało skazę białkowa. po nutramigenie dziecko mi sie odwadniało. bez konsultacji wróciłam do zwykłego mleka ( podaje nan). mała ma 5 miesięcy i wszystko jest ok, normalnie sie rozwija ładnie przybiera na wadze. ty wiesz najlepiej co podawać dziecku, ja bym została przy mleku które podajesz

ale nan HA to nie nutramigen... nie jest to preparat mlekozastępczy... ODPOWIEDNIE DLA zdrowe niemowlęta od urodzenia, u których istnieje podwyższone ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych (np. w najbliższej rodzinie występują przypadki alergii) CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU hypoalergiczne modyfikowane mleko początkowe zawiera Opti Pro Ha hypoalergiczne białko chroniące przed alergią, budujące tolerancję pokarmową, zapewniające prawidłowy rozwój niemowlęcia

po pierwsze autorko, mleko o oznaczeniu ha, nie jest mlekiem, dla dzieci ze skazą białkową, takie mleko mogą dostawać dzieci, które nie mają alergi, ale na przykład jedno z rodziców ją ma. po drugie sucha skóra na czole nie musi oznaczać skazy, a dziecko ma jakąś wysypkę? po 3 zmiana mleka jeśli dziecko ma skazę nic nie pomoże, bo jesli dziecko ma skazę to jak ma mu przejsć skoro i tak podajesz mu alergen? po 4 idź do lekarza i zapytaj co to moze byc, jeśli stwierdzi, że to skaza, poproś o receptę na produkt mlekozastępczy, specjalny dla skazowców. jeśli lekarz powie, ze dziecku nic sie nie dzieje i powinno brać mleko z oznaczeniem ha, powiedz, żeby dał ci skierowanie do alergologa. skierują go na testy i po problemie.

Gość mam odpowiedź na wszystko
moje dziecko od początku piło mleko modyfikowane i jest bardzo duuże i dobrze rozwinięte, też miało alergię stosowałam Bebilon Pepti było to 5 lat temu :)

testy na tym etapie niewiele pomogą... mało tego dziecko poniżej roku nie uzyska wiarygodnych wyników... to, że w 5 miesiącu miało wysypkę po jabłuszku albo zaprcia po marchewce nie znaczy, że za miesiąc nie będzie jadło i marchewki i jabłuszka bez żadnych efektów ubocznych...

ja wiem, że testy moga wyjść fałszywe, jednakże ja nie mówie tu o testach skórnych, tylko z krwi, są wiarygodniejsze (podobno) my pojechalismy do alergologa i też kazał nam zrobic testy, wiec skoro są niewiarygodne, to czemu lekarz je zalecił? a poza tym jeśli dziecko ma skazę, to nie każdy lekarz, chce dać preparat mlekozastepczy bez testów (tak było w naszym przypadku) zrobiłam testy z krwi wyszło, ze dziecko ma skazę i dostałam receptę, ale jak powiedziałam, autorka powinna isć do lekarza i zapytać najpierw co to moze być, bo niekoniecznie skaza.

Gość nbnmbm
skaza białkowa

Gość do tej wyżej
mi na początku bratowa powiedziała że musze sama metodą prób i błędów wybrać mleko-zaczęłam od nan,pojawiła się wysypka,więc bebilon pepti-dziecko miało zaparcia pierdziało jak dorosły człowiek głośno śmierdząco i płakało...kupiłam bebiko i jak ręką odjął-kupki jak po mleku z piersi,bączki sporadycznie i cicho