Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MM22

Jestem w Ciąży a chłopak mnie zostawił

Polecane posty

Gość MM22

Witam, Mam prośbę, niech mi ktoś doradzi co mam zrobić. Zaszłam w ciąże z mężczyzną 12 lat od siebie starszym, najgorsze jest to, że to była planowana ciąża, byliśmy ze sobą od roku, zamieszkaliśmy razem chcieliśmy się zaręczyć, a on ciągle powtarzał, że ma już 34 lata i o niczego innego tak nie pragnie jak dziecka, no i stało się zaszłam w ciążę, tydzień temu to się potwierdziło. A on mnie wczoraj zostawił, powiedział, że to definitywne. A przez to, że pracowałam u niego, straciłam równocześnie prace.

nie dobrze, że tu napisałaś zaraz się tu zlecą wstrętne babaska i zaczną cię wyzywać, że czemu sie nie zabezpieczałaś itp. JA CIE WSPIERAM.!!! BĘDZIE DOBRZE

Gość MM22
Powiedział, że t dlatego, że nie chce się męczyć całe życie z kobietą do której nic nie czuje. Tylko, że wczas mi to powiedział, dwa tygodnie temu, zanim okazało się, że jestem w ciąży mówił, że mnie kocha i, że chce być ze mną do końca życia. Jak można się odkochać w ciagu dwóch tygodni tego nierozumiem

a mnie zawsze zastanawia dlaczego ludzie zaczynaja od d... strony?nie potepiam nikogo,ale mowic mozna wiele...licza sie czyny.gdyby facet byl odpowiedzialny i by mu naprawde zalezalo na poczatku by sie zareczyl,wzial slub,a potem robil dziecko...potem sa zakladane tego typu tematy wracajac do tematu mozesz mu poiwedziec,ze dowalisz mu alimenty takie,ze sie w papcie nie zmiesci!powinno zadzialac!

Gość hghg
jak miałas umowe o prace, to cie gnój nie moze zwolnic :) w sadzie pracy go zniszcza :D

Gość MM22
Nic z tego, jego stać na alimenty więc się utratą tysiaka czy dwóch nie przejmie zbytnio :(

załóż sprawę w sądzie, zwolnienie kobiety w ciąży jest niezgodne z prawem. A jak mu miłostki odeszły, będzie płacił alimenty. Jest zobligowany do tego, inaczej jest obarczony sankcją. Ale z reguły jest tak, że mężczyzni przytomnieją jak widzą własne dziecko i wariują na jego punkcie. Bądź silna i nie dawaj sobą pomiatać.

Gość MM22
Kłopot z tym, że umowa była na czas określony, skończyła się 15 lutego, miał mi przedłużyć ale ciągle mówił, że czasu nie ma i tak to odwlekał

Gość hghg
aha, a teraz jak wie o dziecku to nie chce przedłużyć jak rozumiem?

to, że miał przedłużyć, a nie zrobił tego ze wzgledu na dziecko też można użyć jako argumentu. Chyba :x

Gość MM22
No nie, powiedział tylko, że jak chce to mi ubezpieczenie zdrowotne wykupi

a nie interesuje się tym, jak się czujesz, co z maleńkim?

ja mysle ze dobrze ze tak sie stało bo nie jest Ciebie wart i nie jest to materiała na ojca skoro tak postapił. głowa do góry jakos to bedzie i wszystko sie ułozy;-) nosisz w sobie teraz dzieciatko na ktore napewno dobrze nie wpłynie jak sie bedziesz stresowac!

Gość a z dziećmi
Ubezpieczenie zdrowotne, to sobie może zeżreć bez popijania. Każda ciężarna ma świadczenia takie, jak gdyby była ubezpieczona, obojętnie, czy jest, czy nie jest.

Ja tez bym na jego miejscu nie przedłużał umowy. Który przedsiebiorca dobrowolnie bedzie płacil wynagrodzenie komuś kto nie pracuje a i tak bedzie kogoś musiał na to miejsce zatrudnic. Wtedy płaci podwójnia pensję? Trzeba byc idiotą

Gość MM22
Trudno określić jak się czuje, całą noc przepłakałam, zresztą od 24 godzin nic innego nie robię, co z dzieckiem ciężko określić bo jestem dopiero w 5 tygodniu

Gość a z dziećmi
Lepiej mu powiedz, żeby Ci kasę na dobre jedzenie dał, bo jak płód będzie zagłodzony w Twoim łonie, to mu możesz chore albo głupie dziecko urodzić. I że masz nadzieję, że dziecko będzie bardzo do niego podobne.

Nie żebrać, od tego jest państwo. W końcu po to za nią płacił zus jak ja zatrudniał. Oczywiście Ty z wielka przyjemnością i bez zmuszania bys płaciła nieobecnemu pracownikowi :)

Gość MM22
Najgorsze jest to, że on uważa, że to ze mnie zostawił to wcale nie znaczy, że mu na dziecku nie zależy i, że ma zamiar być najlepszym ojcem na świecie, a ja sobie tak myślę, że co on sobie wyobraża, że za wpadanie do dziecka na godzinkę w weeked medal dostanie

Gość mamućka
troche to dziwne,skoro kochal i chciał dziecka i ot tak zmienil zdanie a może poznał kogoś?

Jestem matka i wiem jak to jest i płaciłabym.. niestety nasze panstwo jest jakie jest i to pracodawca płaci. swoja droga nie miałabym sumienia odmowic pomocy nie juz dla dobra samej matki ale dziecka ktore w sobie nosi a ono chyba nie jest niczemu winne.

Gość kajtuś
tysiaka czy dwóch??? nie wiesz co mówisz, żadne sąd nie zasądzi tak wysokich alimentów!!!!!!!!

Gość MM22
Tez nie wierze w cuda, pewnie wyjdzie na to , że sama jak palec z dzieckiem zostanę, mam tylko nadzieje, że będę miała się gdzie podziać, narazię widoków specjalnie nie mam, bez pracy, bez mieszkania... ehh