Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwakobietka98765

Co myslicie o tak szybkim zareczaniu sie i braniu slubu?

Polecane posty

mam 23 lata, moj kochany 29. jestesmy razem rok i chcemy sie zareczyc a niedlugo potem pobrac. Co uwazacie o takich "szybkich" zareczynach i mlodym zamazpojsciu. bede wdzieczna o dyskusje na ten temat. Pozdrawiam gorąco wszystkich forumowiczów.

Nie chcesz znac mojego zdania :D Moje znajome mialy takie "szybkie" akcje teraz co druga jest rozwodka :)

rozumiem. ale dobrze ze co druga , sa jeszcze te pierwsze w szczesliwych zwiazkach :)

a nie lepiej najpierw razem pomieszkać dobrze się poznać?? po co się tak szybko żenić? ślub nigdzie nie ucieknie, na to zawsze będzie czas... ja jestem w związku od 4 lat. i nawet nie myślimy o ślubie...

hehe :) najwazniejsze jest uczucie. Rozsadek tez musi byc ale z umiarem:)

Cóz, ludzie się żenią po 8 latach i okazuje się, że wcale się nie znali, więc jakie ma znaczenie, że po roku planujecie się zaręczyć?

deadhandlife- ale ale.. hmm... kazdy ma inne podejscie do tej kwestii, ja chciala bym miec dziecko w miare wczesnie, tym bardziej ze mam problemy hormonalne wiec im szybciej zaczne starania tym lepiej. Kochamy sie na zabój..hmm marze zeby moj ukochany byl moim mezem. poprostu marze o tym. a ja mam kuzynke ktora od 12 lat jest w takim zwiazku- mieszkaja razem fakt-a nawet nie sa zareczeni:o w kazdym momencie on moze ja zostawic a lata lecą. To nie fajna sytuacja prawda?

Kaliban-mądre słowa, napewno zostaną w mojej pamięci...

"w kazdym momencie on moze ja zostawic a lata lecą. To nie fajna sytuacja prawda?" A jaka masz gwarancje ze obraczka masz go na wieki wiekow?

Gość gbxfgvxf
ddurna duupa po co ci taki szybki slub?~ zeby pochwalic sie fotkami na NK ?? debil :(

Gość gbxfgvxf
ohraczka to nie gwarancja ze z toba zostanie i bedzie twoim ksieciem na zawsze popatrz sobie na statystyki rozdowdow w PL na NK wrzuc jakies zdjecia kota albo siostry

Znajomy ktos- tak wiem o co chodzi, ale w jej [przypadku to dziwna sytuacja, dlaczego mezczyzna po tylu latach nie wspomina nic o zareczynach? Sama sam jestes durny- pisalam juz czemu mysle o slubie

Gość to co bys powiedziala
jak ja wyszlam za maz po spedzonych 21 dniach razem tylko, znalismy sie telefonicznie i mailowa 11 miesiecy.Ze wzgledu na to, ze zylismy w roznych krajach spedzilismy te wlasnie wspomniane 21 dni.Jestesmy wspanialym malzenstwem 6 lat .I myslimy razem sie starzec.Czyli u Ciebie posuwa sie wolno:-P

To moze Wy mi powiecie po co ludzie biora slub? :)

ale chyba nie sądzisz, że ślub to jakakolwiek gwarancja? i mając ślub on czy ona może w każdej chwili zostawić męża/żonę... akt ślubu nie zagwarantuje , że dwie osoby będą na zawsze już razem i ja chce najpierw skończyć studia i zacząć zarabiać na siebie potem brać ślub... żeby mieć jakiś porządny start w życie z drugą osobą... a wiem, że bardzo dużo młodych ludzi ,którzy się biorą ślub, nie myśli o przyszłości tylko " jakoś to będzie" ...

skoro nie z takich powodow jak ja ?

deadhandlife- co do pracy to tak sie sklada, ze jestesmy zabezpieczeni finansowo- On ma bardzo dobra prace a i ja juz pracuje , mam stabilna i dobra prace, robie mgr w miedzyczasie. Kochamy sie, co w tym zlego:)

Gość zbiegł okolicznosci
a czy przypadkiem nie jestes z Gdyni?:P

pamietaj że śluby to główna przyczyna rozwodów 🖐️

to co bys powiedziala- SZALEŃSTWO ! :D

ZBIEG OKOLICZNOSCI-akurat jestem z Wrocławia :) a czemu pytasz

odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie droga autorko: ludzie częśto sami nie wiedzą czemu biorą ślub. a bo tak wypada... a bo rodzice nalegają... a po wszyscy znajomi już po ślubie... a bo trzeba się ustawić na dalsze życie... dużo małżeństw w dzisiejszych czasach jest z rozsądku, nie z miłości... ale wg mnie można żyć tak samo dobrze,kochać się tak samo, żyć razem w szczęściu i ze ślubem i bez...

Gość jaki.....
a on nie jest przypadkiem arabusem? :P

dobrze, że macie zabezpieczenie finansowe... ale jak dla mnie brać ślub po roku znajomości to i tak stanowczo za szybko... po za tym ja nie wyobrażam sobie ślubu w tak młodym wieku... (a jestem tylko rok od ciebie młodsza) po prostu mamy inne poglądy :)

deadhandlife- bo Ty tak zyjesz :) ja chce by byl moim Mężem bo * go kocham bardzo * napewno pod pewnym wzgledem z przyczyn moralnych zeby normalnie zamieszkac,miec dziecko i nie zyc w konkubinacie *kochamy sie i chcemy stworzyc rodzine i byc dla siebie wszystkim... szkoda ze nie ma tu nikogo kto planuje slub...

deadhandlife- ale my nie planujemy brac slubu po roku tylko zareczyc sie :) a slub pozniej:)

Mimo wszystko bardzo dziekuje za wyrazanie swoich opinii ,

Super Sprawa tylko dla normalnch ludzi nie idiotow.

wiele osób żyje tak jak ja... i ślub planuje. z miłości oczywiście...jak się da to z facetem z którym jestem teraz :) ale nie wcześniej niż przed 30 r.ż. ... a razem zamieszkamy tuż po studiach czyli za rok :)