Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewangeliczny Siewca

Pisma się wypełniają!

Polecane posty

Jakiej wiary jestes siewco? jestes katolikiem? Tam w jednej z modlitw jest wypowiedizane : zaklinam cię , do jezusa, tak do syna Boga nie mówi się!

Syna Boga mozna prosić, błagac lub sie polecac. Ale zaklinac? Co to za modlitwa?

W zadnym kawałeczku Pisma Św. nie znalazłam by ktos zwrócił sie do JEZUSA w ten sposób.

Wiem jedno, ze do BOGA nie nalezy uzywac sformuowania zaklinac. jest to nie na miejscu. Boga nalezy błagac, prosić, dziekowac i sie mu polecać. Wszystko.

W modlitwie do Boga każde słowo musi byc wywazone, pokorne.A słowo zaklinać absolutnie nie ma miejsca w modlitwie.

Przynajmniej ja tak rozumiem kontakt z Bogiem. pozdrawiam .Pozostane przy Różańcu.

Siewco, doszłam do wniosku, że modlitwa polecona przez Ciebie jest godna uwagi, a słowo zaklinać, można samemu zamienic na prosić. Dzieki.

Oczywiście że jest godna. Jest polecona przez Pana Jezusa. Słowo "zaklinać" może ci się źle kojarzyć ponieważ dzisiaj się już rzadko używa i dlatego mogłaś nie słyszeć o znaczeniu tego słowa, mogło ci się skojarzyć z czarownicą i czarami, ale nawet Św Jan albo Św Paweł zaklinał Pana w jednym z listów, nie pamiętam już których.

Dzisiaj się śmiejesz, jutro będziesz płakał, gdy opadną ci łuski z oczu zobaczysz czym żywiłeś się przez wszystkie swoje lata. Zobaczysz że to co wyhodowałeś w swoim wnętrzu to tylko robactwo i zgnilizna. Swój płacz usłyszysz tylko ty sam. "Tam gdzie padlina, tam i sępy się zlatują"

No nie wiem z jakiego kosmosu ty się urwałeś ale na oczach mam powieki ;). Żywię się tym, co ogólnie dostępne i co jada większość. No i nie leciałem Nostromo, więc nie grozi mi, że nagle z klaty wyrwie mi się Alien :classic_cool:

Gość Siewco masz rację
Dlaczego obrażasz Siewcę ?Czyżbys był tak slepy ze nie widzisz co dzieje sie na swiecie ? Nie zastanawia cię nagłość i ilosc kataklizmów ? To jasne ze jest to ostrzezenie .Ale jak widać do niektorych nic nie przemawia:(

A czy ja napisałem, że jest głupim kutasem ? nie :) Kataklizmy były, są i będą :). A że ktoś se jakieś historyjki do tego dorabia, to już nie moja wina :classic_cool:.

Gość nie to nie tak że były
Nie ,nie.Kataklizmy byly ale nie jeden za drugim,pisma sie wypełniają bo Jezus powiedzial ,że będa nadchodzic jeden za drugim,ze jedno miejsce nie będzie uprzątnięte a na drugim zacznie sie to samo.Trzesienie ziemi,powodzie ,grad,pory deszczowe.

Gość diabeł w garniaku
gówno prawda

"Kataklizm w Chile mógł zmienić oś Ziemi; dni stały się krótsze? Złowroga prognoza: wkrótce wybuchną wulkany " wiadomosci na onecie Haiti ,Chile ...gdzie potem ?

Co Ci jeszcze trzeba bys uwierzył ? Mysle ze nawet gdyby sam Jezus zszedł na ziemie i puknął Cię w czoło dalej byś obstawał przy swoim.Małej wiary jestes:(

No właśnie widzisz...gdybym zobaczył to może bym uwierzył :). A tak, to co ? Mam wierzyć w książeczkę zmanipulowaną przez ekipę łaknących władzy nad ludźmi ? :classic_cool:

Tak jest napisane, ci co nie wierzą i zapierają się wszelkich znaków, nawet gdyby anioł im by się objawił, nie uwierzyliby. Ty mnie znieważasz i tylko rozpraszasz. Ja ci wybaczam ale nawróć się i módl się żeby każde twoje bezużyteczne słowo nie było użyte przeciwko tobie na twoim Sądzie. Wyśmiewasz to co dobre, a to nie dobrze bo w innych budzisz wątpliwości i obojętność. Wy wszyscy którzy się wyśmiewacie bez przyczyny módlcie się o swoje nawrócenie. Już niedługo cały świat otrzyma ostatnie przypomnienie do nawrócenia.

Nie sztuka uwierzyć gdy sie widziało:) Wierzysz w wiatr,powietrze ? a nie widzisz .. Trzeba wierzyć na przekór przeciwnosciom .Nie naciskam bo to jest Twoj wybor .Choć może troszeczkę pomyslisz nad moim slowami :) 🖐️:)

Ewangeliczny...ale do kogo wznosić modły o moje nawrócenie ? Bóg, Manitou, Allach, Światowid, Budda ? Bo trochu ich podobnież było i letki miszung mam... w końcu jak zacznę ze wszystkimi rozmawiać to mnie w Toszku zamkną :classic_cool: