Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bystrek

angina, czy co to moze byc

Polecane posty

Gość bystrek

witam, od 2 dni bardzo mocno boli mnie gardlo z jednej strony, dzis w nocy az nie dal ten bol spac, ktory przechodzil az na ucho. Otwierajac buzie mniej wiecej w okolicach tego bolu widac jakby rane, co to moze byc ?

Gość bystrek
nie wie ktos ?

a jest ci niedobrze? dla anginy charakterystyczne jest to, że jest niedobrze-ropa z gardła spływa do żołądka masz temperaturę? masz powiększony węzeł chłonny albo migdałki? ciężko tak na odległość ocenić jedno Ci powiem-leć do lekarza ja zignorowałam taki ból gardła i wylądowałam najpierw na ostrym dyżurze a później stamtąd przewieźli mnie na oddział laryngologiczny rozpoznali angine, zapalenie węzłów, migdałków i zatok miałam tak opuchnięte wszystko że mieli problemu nawet z badaniem o mało się nie udusiłam miałam mega poważną infekcę czułam się tak okropnie, nikomu tego nie życzę idź do lekarza póki nie jest za późno

Gość bystrek
bardzo mocno boli, nie wiem gdzie na te migdalki patrzec, ale przy tym jezyczku w buzi na sciance obok widac jakby rane, to jest nawet rana bo jak kaszlne i o to zachaczy to z krwia pluje

Gość bystrek
a czuje sie jakis oslabiony i boli glowa, ale tem. nie mam bo 36.9

Gość bystrek
te opuchlizne to ma byc z zewnatrz widac, czy w jamie ustnej ? mam ten bol tak od 2 dni, teraz jedzac zupe to az z bolu sie boje normalnie otworzyc buzie

Gość bystrek
moze ktos wie ?

Gość gwiazdeczka555
Miałam tak samo, to angina, a ta rana to pekajace migdały, potem bedzie schodzic ropa tymi otworami, dlatego pekaja i leci krew. Idz jak najpredzej, dostaniesz antybiotyk i szybciej sie tego pozbedziesz.

Gość bystrek
no i wyszla angina, choc juz gardlo dzis tak nie bolalo jak wczoraj, ale dostalem lek Zamur-500, ktory mam brac teraz przez 20 dni, cos dluga taka kuracja