Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka..*

Do kobiet, ktore karmia piersia ALERGIKA...

Polecane posty

Gość majka..*

Witam, jestem mama 5-miesiecznej coreczki i mam problem z jej karmieniem, gdyz istnieje podejrzenie, ze ma alergie. Jakis czas temu zaczely sie u niej zmiany na skorze glowy i czole. Na glwie to takie zolte wysieki byly. Najpierw smarowalam oliwka i wycieralam, ale wracaly. Teraz stosuje preparat do glowy emolium. Na czole zas czerwone, suche placki. Zaczely tez pojawiac sie na skroniach. Lekarz pediatra zasugerowala, ze to moze byc alergia i zebym odstawila nabial, a zwlaszcza zolte sery, ktorych duzo jadlam. Skora poprawila sie. plamy zjasnialy, jest o niebo lepiej. Zaczelam podawac marchewke od 3 dni. Wczorja miala juz czerwone policzki, brode i gorna warge. Natomiast czolo jest blade. I teraz sie zastanawiam... czy jest uczulona na bialka mleka czy na marchewke, czy moze jedno i drugie. Prosze, napiszcie, jak karmicie waszych alregikow, co jecie, mamy???

Gość prosze o odpowiedzi

Jestem mama dwoch alergikow - na bialko mleka krowiego, jajka kurze , zyto itd... Mlodszego karmie piersia i mial objawy takie jak twoja corka. Najwazniejsza rada to DOKLADNIE CZYTA SKLAD danego produktu. Nie wystarczy odstawic jogurty i sery, bo bialko jest tez w kielbaskach, wedlinach, platkach, makaronach itp.... Jak dowiedzialam sie ze nie moge tego jesc (jakies 3miesiace temu) to bylam przerazona. Teraz nie widze w tym problemu... no moze tylko zal mi slodyczy ;) Z tego co rozmawialam z lekarzami i dietetyczka marchewka uczula bardzo bardzo zadko!!! Wiec to raczej ty cos zjadlas. Emolium jest super. Kup tez z tej samej firmy plyn do kapieli - super nawilza skore. By troche oszczedzic kaski warto kupic tez w aptece ciekla parafine i wlewac troche do kapieli. Te plyny typu emolium ojlatum maja parafine w skladzie wiec to tak jakbys ulepszyla troche plyn :) Emolium ma dwa rodzaje kosmetykow - jedne sa dla wszystkich dzieci a drugie dla wrazliwych i alergikow