Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wisienka76

KUIA SUSZONE POMIDORY I SOS SOJOWY CO Z TEGO MOZNA ZROBI?

Polecane posty

suszone pomidory mozesz dodawac do surowek, salatek, na pizze, do makaronu, klasc na kanapki. sprobuj jak ci ten smak smakuje i wrzucaj je tam, gdzie uznasz za stosowne. a sos sojowy jako slony dodatek do marynowania/przyprawiania miesa, albo jak chcesz zrobic cos o charakterze azjatyckim :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gggggguuuuuuuuu
kurczak w sosie sojowym zmieszanym z miodem jestbardzo smaczny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurczak w sosie sojowym z miodem..hmm brzmi niezle.Robisz marynatę ? Gdzies kiedys jadłam piers z kurczaka feszerowaną feta i pomidorami,ale to były świeze,ja mam w marynacie myslicie ze mogą być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moga, tylko nie daj za duzo, bo maja intensywniejszy smak. mozesz jeszcze (jak masz) do tego pomidorowo-fetowego nadzienia dodac swieze listki bazylii albo szpinaku, albo troche suszonych ziol )np. oregano, bazylia).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Koczita jeszcze jedno pytanie.A te nadziewane piersi to nadziewać przed czy po smazeniu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przed smazeniem (albo pieczeniem). natnij w piersi 'kieszonke', wloz tam to, co masz wlozyc, na wierzchu pozyp sola i pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lamella
suszone pomidory najlepiej smakują na zimno w sałatkach, np. z rukolą. Na ciepło wg mnie tracą swoje walory. a sos sojowego używam jako marynatę do mięsa - np. trochę sosu, oliwy, ząbek czosnku + polędwiczki wieprzowe w talarkach. Potem się to smaży.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na cieplo tez moga byc. zreszta jest tyle rodzai, ze pewnie jedne sa fajniejsze na cieplo, inne na zimno. ja osobiscie nie przepadam za nimi, ale raz na jakis czas chetnie zjem. ale wole, jak sa takie bardziej miekkie i slone, niz twarde i tluste ;) fajny pomysl na poledwiczki tak zamarynowane. robilam kiedys cos podobnego, w marynacie byla chyba jeszcze pietruszka ... wychodza pyszne i soczyste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ok.ale co to ta KUIA w tytule

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Suszone pomidory bardzo przyjemnie komponują się z oliwkami i makaronem. Do tostów z zółtym serem, sałatek, pierści z kurczaka- jak już pisały dziewczyny. sosem sojowym często marynuję mieso, mój ulubiony kurczak to właśnie sos sojowy, tymianek, zmiażdżony ząbek czosnku (trzeba posypać mąką przed smażeniem, inaczej czosnek zgorzknieje) Inne zastosowanie- sosy, nawet zupy (jasny rodzaj sosu), gulasz do ryżu np taki: Pokrojona na kawałki wieprzowina cebula marchewka, pietruszka, seler ... papryka konserowa W zależności od tego czego nam brakuje można dodać : jeśli chcemy by było słodko -kwaśne to kukurydzy (lub po prostu wiecej marchewki) jeśli ma być kwaśnawe to ogórek kiszony jeśli mamy taką fantazję- suszone grzyby lub pieczarki lub wszystko razem :) Przyprawić sosem sojowym, pieprzem ew solą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upupupup
Upuje bo idze ze sie rozkrecacie:)chętnie i ja skorzystam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×