Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Carmelek

9 dni po terminie///dugo jeszcze ???

Polecane posty

Gość Carmelek

Pomocy, jestem już 9 dni po terminie porodu i nadal nic:/ żadnych skurczy, kompletnie nic:((( czy była już któraś z was w podobnej sytuacji? Czy to możliwe że lekarz po prostu źle obliczył mi termin porodu??? (dodam iż nie pamiętałam dokładnej daty ostatniej miesiączki)

Gość guomi
a wg usg na kiedy miałaś termin? to ważne

Gość mgieka12345
moja siostra urodziła 9 dni po terminie,i jest ok

Gość Carmelek
lekarz stwierdził mi termin na 20 luty najpierw na podstawie ,,orientacyjnej daty ostatniej miesiączki" a przy następnej wizycie stwierdził, że możemy tą datę potwierdzić - czyli też 20 luty

Gość a nie powinna pojecha
do szpitala na patologię ciąży, skoro już tyle po terminie? Co na to twój lekarz?

Gość guomi
możesz przenosic 2 tygodnie max,a potem dostaniesz kroplówke z oksytocyną na wywołanie, nie stresuj sie, ja tez rodziłam grubo po terminie :)

Gość Carmelek
mój lekarz twierdzi, że takie wahania są normalne i nie ma co panikować... Ale ja już po prostu chcę mieć to za sobą, zresztą tak właściwie to bardziej przeraża mnie właśnie wizja pobytu w szpitalu i tej całej otoczki niż samego porodu:/

Gość Carmelek
ja też właśnie nie chcę żeby mi wywoływali- podobnież o wiele bardziej boli i do tego z tego co słyszałam w większości przypadków jest to niepotrzebne zupełnie.

Gość guomi
po oksytocynie o wiele szybciej urodzisz, zwłaszcza jesli to twoje pierwsze dziecko

ja panicznie boje sie kroplowki i wlasnie dlatego nie chcialam miec wywolywanego. wez sobie ciepla kapiel wieczorkiem, rano wlacz muzyke i potancz sobie przed lustrem- to niezly ubaw z takim brzuchem :D humor Ci sie poprawi i moze skurcze wywolasz :)

Gość Carmelek
ciepłe kąpiele robię sobie praktycznie codziennie, a do tego jeszcze parogodzinne spacery i nic:/ czasem mam po prostu wrażenie że lekarz pomylił się w terminie:((

Gość ja też miałam
po terminie ale 4 dni.Strasznie mi się spieszyło.W piątek byłam na KTG i żadnych objaw porodu.NIC:( poszłam z mamą (pigułą) na ginekologię i tam położne kazały się napić kieliszeczek wiśnióweczki (domowej) lub kawy barrdzo mocnej.No to ja chlup po południu (ok.18) malutki kieliszeczek (30) wiśnióweczki i już o 23 zaczęły się skurcze;D a że się dłuuugo męczyłam bo urodziłam w sobotę o 15:05 więc mi podczas porodu położne kawę dały do picia. Oczywiście dostałam kroplówkę i czopek ale jakoś kiepsko szło więc kawa ruszyła;) powodzenia...

Gość ja pierwsze dziecko
urodzilam 14 dni po terminie i to przez wywołanie(dostalam oksytocynę i praktycznie zaraz mialam skurcze!),ból podobny,jak przy drugim dziecku!drugie rodzilam 1 dzień po term i 3 godz i było na swiecie!

Gość Carmelek
a czym tak właściwie grozi przenoszenie dziecka o te parę dni?? (jeśli termin porodu jest prawidłowo wyliczony)