Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieńńńka123

Czy można zajść w ciążę podczas okresu?

Polecane posty

Gość kasieńńńka123

Hej kobiety! Mam pytanie jaka jest szansa na ciążę podczas okresu, jeśli partner zostawi nasienie w macicy??

w macicy? :> Przy krótkich cyklach jest szansa, że 5-6 dc zaliczać się już będzie do dni płodnych (przy ich wyznaczaniu uwzględnia się max. przeżywalnosć plemników, czyli 6-7dni).

Gość kasieńńńka123
Drogie panie to bardzo ważne!!

Gość monia12222
szansa jest, niektórzy zachodzą 1dc, inne 14dc. Małe prawdopodobieństwo, ale możliwe

Gość kasieńńńka123
Słyszałam że szanse są minimalne a mój chłopka boi się bardzo. Postanowiliśmy poczekać na dzidziusia jeszcze rok

Gość kasieńńńka123
A dni płodne występują ile dni po okresie?

Gość Falafel
Nie sadze. Ja zaraz przed i po sie nie zabezpieczam :-)

Gość kasieńńńka123
My z chłopakiem od 2 lat się nie zabezpieczamy (stosunek przerywany) i nie byłam jeszcze w ciąży tzn. ostatnio 2 spóźniał mi się 6 dni ale po 3 dniach zrobiłam test negatywny wyszedł

Dni płodne się wyznacza na podstawie pomiarów temperatury i obserwacji śluzu. Nie ma co wierzyć też zbytnio kalkulatorom dni płodnych. Powiedz który to był dzień cyklu i jak długie masz cykle?

Gość seksic sie umiesz a nie wiesz
nawet kiedy są dni płodne głąbie!

2 lata stosunek przerywany? tzn. że nie zachodzisz w ciąże

Gość kasieńńńka123
Oj różne @ mam jeszcze nie regularny ale przeważnie 31

no i do tego podczas okresu? niezła jesteś-beznadziejna

Gość kasieńńńka123
No właśnie chyba coś jest nie tak bardzo mnie to martwi każdy mówi że mamy szczęście. Powinnam o tym powiedzieć lekarzowi?

Gość Falafel
JA mialam kolezanke, która z chlopakiem przez 5 lat stosowala stosunek przerywany i nie zaszla w ciaze. W koncu rozstali sie i ona znalazla innego chlopaka, po jakims miesiacu byla juz w ciazy. Widocznie ten pierwszy strzelal slepymi nabojami... Albo ten drugi nie wyciagnal na czas :-D

To raczej nie powinnaś się martwić- podstawowe wyliczenia: faza poowulacyjna trwa 10-16 dni (3 pierwsze dni są płodne) + max. przeżywalność plemników, czyli 6-7 dni. Trzeba też pamiętać,że współżycie w najbardziej płodnym czasie, to szanse na ciąże max. 25-40%.

Stosunek przerywany nie jest zadnym zabezpieczniem. Ja bym sie przynajmniej ZASTANAWIALA czy wszystko ok?

ja tez

a co do stosunków przerywanych - albo facet rzeczywiście ma refleks, albo omijacie dni najbardziej płodne.. Do lekarza nie masz się co wybierać, bo nawet pary starające się o potomstwo niepokoić się mogą dopiero po 1 roku nieudanych starań (czyli współżyjących w te najbardziej płodne dni)

Gość sami87-85
przedewszytkim - w jakim wieku jesteś autorko? z reguły wszystkie kobiety z pewnym doświadczenim wiedza takie rzeczy... zarówno przed, podczas i jak i zaraz po - JEST MOŻLIWOŚĆ ZAJŚCIA W CIĄŻE! już nie wspomną o tym,że kochać się podczas okresu jest nadmiernie nie humanitarne! wszystko zależy ot Twojego cyklu, od trwałośći plemników Twojego faceta itp. itp. zeley tez w ktorym dniu okresu uprawialiście seks? .. czy na samym początku? ile trwa Twója mensturuacja... itd itd ....

Gość kasieńńńka123
'Falafel' masz rację :) po prostu kochamy się i dziecko to nie była by przeszkoda. Ale naprawdę boję się że z nimi jest coś nie tak

Gość kasieńko ile masz lat?

Gość kasieńńńka123
Miałam taką sytuację okres spóźniał mi się tydzień więc myślimy ciąża _ tego dnia pomyśleliśmy a co tam więć skończył we mnie i wieczorem dostałam okresu

A co mają stosunki podczas okresu do humanitarności? wiesz w ogóle co to znaczy? :p Chyba że miałaś na myśli higieniczność, ale to też zalezy od tego jakie ktoś ma krwawienia - np. pod sam koniec, kiedy są tylko niewielkie plamienia, właściwie nie ma przeszkód... A chyba raczej nikt nie współżyje podczas obfitych krwawień.

Gość kasieńńńka123
Mam ponad 18 lat jestem w stałym związku już 2 i pół roku

Nie... ludzie.... trzymajcie mnie... Ile trwa twoja menstruacja??? o zesz... ja pierdziele.... massssakraaaas

Gość Falafel
A ja zawsze mam straszna chcice podczas okresu. Normalnie bardziej mi sie chce niz normalnie, chociaz zawsze mi sie chce tak czy siak. Nie zmuszalabym mojego do seksu bo to troche obrzydliwe, ale sie sama zaspokajam. Ps. a to prawda, ze nawet jak sie starasz o dziecko to lekarze mowia, ze do roku to nie ma sie co martwic jak sie nie udaje.

Gość kasieńńńka123
Przeważnie 7 dni. Proszę tylko nie pouczajcie mnie żę jestem taka młoda itp....

Oczywiście, że prawda. Tak jak napisałam - szanse na ciążę są rzędu 25-40%, a do tego pary często bardzo się stresują, wywierają na siebie presje, co dodatkowo zmniejsza szanse na zapłodnienie.