Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka mama..

jak usypiacie swoje roczne dzieciaczki?:)

Polecane posty

Gość taka mama..

mója synek ma w sumie prawie 15 miesięcy i przechodził już różne fazy najpierw lulanie, w huśtawce:) usypiał przy butli ale teraz już nie chche mleka więc usypia w samochodziku, w którym się go wozi. wiem, że to głupie, ale jak próbowałam go uczyć samodzielnego usypiania to darł się w nieskończonośc a sapania nie było. Nie wiem czy usypianie z płaczu to jest metoda...

Gość nanananna
hustawka ja teraz to przerabiam boje się co dalej bedzie bo hustawka do 9 kg hheheheh

Gość taka mama..
teraz sobie obiecałam, że drugirgo dziecka tez lulać nie bedę:) ciekawe czy to się sprawdzi:)

Gość daje smoka, sadzam na
kolanach i ogladamy bajke, zanim sie skonczy, malemu kleja sie oczy, wtedy klade do lozeczka i zasypia, czasem zasnie juz przy ogladaniu

Klade do lozeczka, daje smoka gdy placze, pielucha do przytulenia i spi

Gość u mnie jest tak
Po kąpieli odkładam syna do łóżeczka, włączam pozytywkę mówię dobranoc i wychodzę. Od razu zasypia. Ma 15 m-cy. Tak zasypia już prawie 8 miesięcy. Zgodnie z radami z tej książki: http://www.aldabra.com.pl/kazde-dziecko-moze-nauczyc-spac-p-90147.html U nas nauka samodzielnego zasypiania trwała chyba z tydzień. Ale my oduczaliśmy dodatkowo zasypiania przy piersi. Bardzo polecam tą książkę. Wszędzie dostępna do ściągnięcia z sieci.

Gość bershkaa
moje dziecko od zawsze zasypia w lozeczku daje pieluszke i smoka i zasypia lulanie to moze bylo w 1 m-cu zycia ale to czasami