Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerrwony Kapturrek

Złamanie stopy, a gips

Polecane posty

Gość Czerrwony Kapturrek

Mam złamaną V kość śródstopia, założono mi gips (na 5-6 tygodni), dziś jest drugi dzień noszenia gipsu i odpoczynku. Zagipsowana noga nie boli, wprowadziłam do swojej diety dużo jajek i jogurty. Od jutra zacznę wychodzić z domu o kulach. Co by się stało, gdybym ten gips ściągnęła i oszczędzała nogę? Muszę chodzić na zajęcia i wykonywać obowiązki domowe, noszenie gipsu bardzo mi w tym przeszkadza :/ Czy jest też koniecznie, żeby gips sięgał od stopy aż do kolana, jeśli złamane jest tylko śródstopie? proszę o odpowiedź.

Gość Czerrwony Kapturrek
Dodaję, że złamanie jest bez przemieszczenia !

Gość ggfgfgg
jest konieczne, nie radzę ściągać gipsu, potem możesz mieć problemy ze stopą(jak teraz zdejmiesz gips) tzn ta stopa może być troche niewładna, mogą być też inne komplikacje, mój znajomy zdjął gips na żądanie po tygodniu(a miał go mieć 8 tyg) bo go strasznie piekło(środek lata), obecnie kuleje, ma cały czas spuchniętą stope i ma cały czas problemy, więc nie polecam, a wiem co to znaczy gips bo miałam kiedyś gips od stopy do prawie samego biodra

Gość Zaba-ow
Witam. 21.02.10r. złamałam V kośc sródstopia i 2 lekarzy stwierdzilo, ze założenie gipsu nie jest konieczne. Od tyg.poruszam sie o kulach,noga juz nie boli,choc lekka opuchlizna jeszcze wystepuje. Czy moze ktos sie orientuje czy w tym przypadku gips jest konieczny??