Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opadające ręce

jak oduczyć syna mówienia,nie''

Polecane posty

Gość opadające ręce

Witam znajoma ma 12sto letniego syna,sporo zmieniło się w jej życiu(nowa praca,partner) syn zaczął sie buntować ciągle używa słowa ,,nie'' nie zrobi tego czy tamtego nie uczy się (nie ma żadnego poczucia obowiązku w tej kwestii) Znajoma nie ma pomysłu jak mu wytłumaczyc aby nie używał słowa ,,nie'',nie wie jak ma sprawic by syn zaczął ją szanowac i respektować jej zdanie/polecenia.Nie używa siły,nie chce tego ,nie chce krzyczeć ale jak wyegzekwować zrobienie jakiegokolwiek polecenia gdy słyszy nie? Prosze o rady

Gość hej hej -hej hej
mnie to jeszcze nie dotyczy, ale myślę że konsekwencje powinny być. Za karzdym razem gdy nie chce posłchać, jakieś zakazy wprowadzić, np zakaz komputera, odebranie kieszonkowego itp. tylko trzeba być konsekwentną, jak si,ę coś zabroni to trzeba twardo tego przestrzegać

Gość opadające ręce
tak ,to prawda ,ale on od razu obraża się i tym bardziej kontaktu nie ma.Jeszcze jedno się mi przypomniało -jak wracają ze szkoły to syn czasem nie chce iść,ucieka ,no i pytanie gonić nie gonić? Myślę że raczej nie gonić,no ale co robić? Jak pujdzie to nie wiadomo czy syn za nia czy gdzieś indziej pobiegnie.Wejda do sklepu i jak cos chce a ona nie kupi to fochi ,,nie,,-nie ide nie bede grzeczny..