Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam o laktację

7 miesięcy temu odstawiłam synka od piersi i wciąż mam laktację!

Polecane posty

Gość pytam o laktację

Czy to normalne? Moja laktacja cały czas była słaba więc kiedy syn skończył 8 miesięcy całkowicie odstawiłam go z dni na dzień od piersi. Zniósł to bardzo dobrze a ja nawet nie miałam żadnych zastojów czy bóli. Po prostu przestałam karmić i tym samym nie zawracałam sobie już tym głowy. Jedno mnie zastanawia dlaczego kiedy nacisnę brodawkę wciąż sączy się z niej jakby siara... Czy któraś z was tak miała?

Gość wg mnie to
idź do ginekologa, może przepisze Ci tabletki na zatrzymanie laktacji...

Gość a wg mnie
to może organizm nie był na to przyszykowany jeszcze za wszcześnie na odstawienie było bo myślałaś że masz mało pokarmu a miałaś albo masz go wystarczająco albo jesteś zaś w ciązy i dlatego

Gość Ja mam..........
Też tak mam, synka odstawiłam od piersi w tym samym czasie co ty (czyli 7 miesięcy temu)- nie wiedziałam, że to problem. Kropelki lecą jak ścisnę brodawkę. Choć, czasem, jak nie mam założonego biustonosza to mi się wydaje, że również coś poleci- bo mam wtedy takie głupie wrażenie chłodu od bluzki w tym miejscu.

Gość a wg mnie
to zróbcie sobie testy ciążowe...może nie mama racji mogę się mylic ale moja batowa tak miała... i rok po roku miała ....

Gość pytam o laktację
Nie no w ciąży nie jestem na pewno ale właśnie gdzieś na forum przeczytałam że może tak być do 2 lat od odstawienia tylko nie wolno wyciskać tych kroplek co jakiś czas i sprawdzać bo nie zanikną. A le dziękuję :)

Gość halina spod olsztyna
zmierz poziom prolaktyny, możesz mieć zwichrowaną przysadkę, ja od prau miesięcy czekam w kolejce do endokrynologa w tej sprawie, chcę dostać skierowanie na tomografię mózgu - mogą być guzki przysadki ale się nie stresuj... jak palisz haszysz albo mąż za intensywnie międli to też może być powód

Gość saleminka8
a wg mnie to może organizm nie był na to przyszykowany jeszcze za wszcześnie na odstawienie było bo myślałaś że masz mało pokarmu a miałaś albo masz go wystarczająco albo jesteś zaś w ciązy i dlatego ja Cie proszę co to za stwierdzenie ? co to znaczy,ze organizm nie był przygtowany? odstawia się dziecko od piersi i zatrzymuje się laktacja,mogą być problemy ale mało kiedy występują,jak dziecko niepije mleka to gruczoły nie będą go wytwarzać-natura! ssanie mleka z piersi pobudza do wytwarzania dalszego,bogdyby ciagle sie gromadziło to chyba wygladałoby to jak arbuz a nie pierś :P