Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watacha

Czy ktos z was tez nie moze spac?

Polecane posty

Gość watacha

Mam duuuzy problem. Otóż od jakiegos czasu nie moge zasnąc, tzn wstaje przed 7, spędzam dzien w szkole, pózniej sie ucze, cos tam robie i około 23 kłade sie spac, i problem polega na tym ze nie moge zasnąc, kręce sie licze owieczki heh wierce sie gdzies z 3 godziny i dopiero zasypiam, a rano wstaje niewyspana ;/ Mam 18 lat jesli wam to cos powie. Moze znacie jakiej leki na bezsennosc ale takie bez recepty, po lekarzach niechce mi sie latac. Poradźcie

Gość dsded
benosen

Gość benosen slaby jest

Gość poiuioiiop
spróbuj spac w stoperkach, ja zawsze szybciej w nich zasypiam,i to nie tak że jakiś hałas mi przeszkadza.Po porostu w zupełnej ciszy szybciej zasypiam.

Gość basia z lublina
Na problemy z zasypaniem dobra jest melisa. Zaparzaj sobie codziennie z niej herbatkę tak koło 20 - 21 (jeśli się kładziesz o 23). Ona wycisza i uspokaja, bardzo łatwo się po niej zasypia. Odkąd ją piję wystarczy, że się położę i zamknę oczy i już śpię.

Gość ....Maćka....
zmęcz się porządnie przed snem i kładź się do łózka dopiero wtedy kiedy będą ci się już oczy same zamykać. Nie oglądaj, nie słuchaj przed snem czegoś co daje ci tzw. pałera, poczytaj sobie w łóżku, posłuchaj spokojnej instrumentalnej muzyki, wycisz się itd.

Gość watacha
Dziękuję, skorzystam ze wszystkich porad, mam nadzieje ze z czasem znów będe mogła spokojnie zasypiac a nie się meczyc;/

Gość Napij się kawy albo coli
Napij się kawy - zadziała odwrotnie.

Gość rude to wredne
ja zauważyłam, ze jak sie wiercę, kręcę i wkurzam się, ze nie mogę zasnąć to pomaga mi pozycja na wznak.poleże tak z 15, 20 minut, czasami ręce daję za głowę i ogarnia mnie senność. spróbuj. moze ci pomoże....

Gość Moja odpowiedź
Chcę połączyć tu dwie wypowiedzi w jedną radę. Jeśli nie wchodzi w grę porządne fizyczne zmęczenia najlepiej na świeżym powietrzu, potem letni prysznic (tak na godzinę przed spaniem), to: melisa w ziołach łyżka ziół zaparzona szklanką gotującej wody i parzone jeszcze pod przykryciem 10 minut, nie gotować. Do tego kup sobie stopery miękkie(najlepiej woskowe) i śpij w nich, doskonale odgradzają przed światem, ja też stosuję, a bywało wcześniej różnie - powodzenia