Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na przedszkole

czy to normalne żeby w jadłospisie dla przedszkolaków pojawia się

Polecane posty

Gość wkurzona na przedszkole

kiełbasa z cebulką /śniadanie/ i na obiad flaczki?????? jestem przerażona.Jak 3latek ma to zjeść?W domu staramy się dawać zdrowe rzeczy do jedzenia a tymczasem w przedszkolu/gdzie możnaby przypuszczać posiłki są przygotowywane w oparciu o normy żywieniowe/ dostaje taki syf.Na podwieczorek batonik-choć w gruncie rzeczy to najmniej szokujące...

Gość tez wkurzona
w przedszkolu do którego chodzi moja córka jest podobnie, tzn. śniadania są w sumie ok, zazwyczaj chlebek lub bułka z szynką lub serkiem, pomidore, ogórkiem, itp ale obiady to jakiś dramat... potrafią dać kapuśniak a na drugie danie ryż czy makaron na słodko

Gość DrMengele
Co ty widzisz zlego w makaronie na slodko ? Moze lepiej nazrec sie mięsa i zagrysc kiszoną kapustą :o

Gość tez wkurzona
w makaronie na słodko nie widzę nic złęgo ale w połączeniu z kapuśniakiem daje u mnie odruch wymiotny

Gość coooo flaczki dla 3 latków
chyba zwariowali - i nawet nie chodzi tu o normy zywieniowe - tylko o to że wiekszosć dzieci nie lubi flaczków i ze sa ostro doprawione - jesli maja być smaczne..... .... a może chodzi o taka zupe na podrobach ALA flaczki?

Gość to u ciebie a nie u dziecka

Gość tez wkurzona
u dziecka też skoro po takich posiłkach pół nocy rzyga

Gość pewnie dają byle co
byle było tanio i nie kosztowało więcej niż 3 złote na dzień za dzieciaka ;-)

Gość njgygku
zacznijmy od tego ze jak W OGOLE maja byc smaczne krowie przedzoladki? :O ci o to jedza sa uposledzeni, tak samo jak co jedza tatara

Gość u nas jest ok tylkoze powtarza
sie co dekade- sa 2 wersje tylko-a gdzie sezonowosc? zupy maja dziwne np kminkowa czesto maja spaghetti czy w przedszkolach jest ZAKAZ PODAWANIA RYB?

Gość tez wkurzona
nie wiem czy jest zakaz podawania ryb ale tez zauważyłam, że w przedszkolu ich nie podają. Może wynika to z tego, że ryby mają ości a dzieci nie zawsze sami poradzą sobie z ich wybieraniem.

Gość vedfff
bo ryby są drogie np. paluszki, a filetów nie podadzą bo są ości

Gość pzedszkolanka
tak ryb nie podaje sie ze względu na to ze nawet w filecie mogą byc osci, nie podaje się też gołąbków w kapuście bo dzieci sobie z nią nie radzą......

Gość M_aa_M_aa
U nas w przedszkolu podawają rybkę. Czy to mintaja na obiad, czy pastę z makreli na śniadnie. Ogólnie menu mamy całkiem fajne. No i nie ma w nim żadnych flaczków :P

Gość a ja mam takie pytanie
czy dzieci musza koniecznie jesc w przedszkolach obiady? bo ja od wrzesnia posylam syna,bo wracam do pracy,ale nie jestem przekonana co do WLASNIE JADLOSPISOW.Mojej siostry dzieci chodza do przedszkola i dla mnie to szok jak sa zywione:-o

Gość M_aa_M_aa
Nie muszą, to nie jest obowiązkowe. Ale jakoś nie bardzo potrafię sobie to wyobrazić. Rozumiem jak dziecko chodzi do przedszkola na 3, 4 godzinki, ale jak ktoś zostawia pociechę np na 7 lub 8? Zapakujesz mu kanapki na tyle godzin?

Gość jak dasz na 4h to nie bedzie
jadło jak na 8 to bedzie

u nas do przedszkola nie mozna nosic swojego jedzenia (sanepid)

u nas jest ok jadłospis rybka jest w postaci pasty-na obiad nie podaja jedynie co mnie denerwuje to picie :( nie ma dystrybutora z woda a moje dziecko nie lubi kawy czy kakao

Aha:( To szkoda

Gość M_aa_M_aa
Ja właściwie nie wiem jak to u nas dokładnie jest, bo wszystkie dzieci jedzą w przedszkolu. Jest tylko jeden chłopczyk, który własnie nie jest zapisany na posiłki i do przedszkola przychodzi później, jak dzieci zjedzą śniadanie koło godz 9:30 Widziałam natomiast jak jedna mama przyniosła kiedyś obiadek dla syna :)

Gość nocny doradca
A moje w tym wieku lubiły takie rzeczy kiełbasa czy gulasz na ostro. Dzieci są różne wszystkim nie dogodzisz.

Gość M_aa_M_aa
Plusem jest to, że dzieci widząc jak inne jedzą, same też to robią. Mój niejadek nauczył się w przedszkolu jeść potrawy, których w życiu by nie tknął. No, ale dzieci jedzą, to on też gorszy być nie może :)

moj nauczyl sie jesc ziemniaki :D

sa te DYSTRYBUTORY Z WODA W WASZYCH PRZEDSZKOLACH?

Gość M_aa_M_aa
W naszym nie ma, ale dzieci jak chcą pić, to dostają zawsze. Wystarczy poprosić i Panie przyniosą :)

Kurcze u mnie syn nie lubi sosow i nie wiem czy bedzie je jadl w przedszkolu..a po za tym menu w naszym przedszkolu jest porazajace:( Np flaki,KASZANKA..

Gość ataga111
A co powiecie na taki zestaw: obiad - zupa szczawiowa a na drugie ryż z jabłkiem i bitą śmietaną, podwieczorek - kanapka z pasztetem i herbata. Kiedyś przeczytałam, że będzie zupa "zarzucajka" ?????. W ogóle mam wrażenie, że moje dziecko nic nie jada w przedszkolu bo jak wraca do domu to krzyczy, że chce jeść !!!! Nigdy nie pamięta co było na obiad no chyba, że była to kaszanka lub wątróbka - bo razem z chłopakami mają na to odpowiednią nazwę - chyba nie muszę pisać jaką !!! Jedyna rzecz jaka mnie cieszy to to, że nauczył się właśnie jeść rybę, w domu nigdy nie chciał tknąć a w przedszkolu mówi, że jest pyszna.

Gość olka rolka tolka
Ile u Was wynoszą stawki żywieniowe. Pytam bo do tej pory córka chodziła do żłobka i płaciłam 3,5 zł dziennie a od miesiąca chodzi do przedszkola i płacę 6 zł,

Gość u mojego syna
w przedszkolu byl na podwieczorek CHLEB ZE SMALCEM ZE SKWARKAMI. Nie ma co, poprostu rarytas dla dziecka