Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sonita

Aborcja!

Polecane posty

Dziewczyny, jeśli myslicie o aborcji obejrzyjcie te zdjęcia: http://www.nazaret.iap.pl/index.html?gal_id=1600&msg=1&lang_id=PL Co teraz o tym myślicie? Opowiem Wam teraz pewną historię, mam nadzieję, że po niej zmienicie swoje zdanie... Pewne małżeństwo bardzo pragnęło mieć dziecko. Po pewnym czasie kobieta zaszła w ciąże. Niestety nastąpiły komplikacje i lekarze zalecili aborcję, w celu uratowania życia matce. Rodzice z bólem zgodzili się na to. Po wykonaniu zabiegu, poprosili lekarza o wydanie im zwłok dziecka, ponieważ chcieli je pochować. Lekarz wyśmiał ich prośbę, zaprzeczając, że to dziecko, a nazywając je:"Strzępkiem materiału biologicznego". Rodzice bardzo nalegali, pragneli się z nim pożegnać. Dla tych lekarzy była to rzecz nienormalna, ponieważ taki materiał biologiczny zostaje poddany eksperymentowi, a następnie wyrzucony zostaje do specjalnych kontenerów....Podobno takie są procedury szpitala... Po kilku latach te same małżeństw doczekało się kolejnego dziecka, jednak wiadomość, którą później usłyszeli, przewróciła ich świat do góry nogami. Wg USG płód nie rozwijał się prawidłowo, dziecko miało ok.5% szans na prawidłowe funkcjonowanie po porodzie. Lekarze ponowanie zaproponowali aborcję. Kobieta nie chciała za żadne skarby już o tym słyszeć. Jednak na nic były jej błagania. Lekarze chcieli postawić na swoim, bo - zajmuje łóżko oraz obciąża skarb państwa. Matka dziecka powiedziała wprost, że nikt nie ma prawa decydować czy jej dziecko ma się urodzić, czy nie. Ona bardzo go pragnęła, nawet jak bedzie niepełnosprawne - będzie go kochała, nawet jak ona będzie musiała umrzeć, zrobi dla niego wszystko. Lekarze nazywali ją wariatką. Nie zważając na jej opinię, podłączyli ją do aparatury mającej przypieszyć porób. Wcześniej dowiedziała się,że poprzez poród naturalny, dziecko nie przezyje (a wiec lekarze, chcieli za wszelką cenę postawić na swoim). Poprisiła, wiec o cesarskie cięcie... nikt jej nie słuchał.... błagała, płakała....zemdlała... Pewnien lekarz polecił przeprowadzenie kolejnego USG... Wielkie zdziwienie - dziecko było zdrowe...żadnych wad płodu...

o matko boska z którego miesiąca są te zdjęcia? przeciez to dziecko lada dzień by sie urodzilo,

Gość bajka jak zawsze z morałem
Poddasz się aborcji - lekarze źle Cię potraktują, a na starość zgnijesz w domu spokojnej starości poza tym całe życie będę cię nękać koszmary o aniołkach. Heroicznie urodzisz - dziecko będzie zdrowe, piękne, a na starość zadba o Ciebie najlepiej na świecie.

Gość DrMengele
Nie ja skrobie i nie ja bede skrobany, nie rusza mnie to.

To są realia, Jak macie pisać idiotyczne komentarze,wcale nie piszcie

Gość ja nie probowalam aleeeee
o fuck :O takie dzieci duze? przeciez lada dzien i by sie urodzily:O

Gość DrMengele
No i co z tego ze realia ? Ile dzieci dziennie nie zje obiadu, a ile nie zje kolacji czy sniadania, moze otworz sobie swietlice ze stolowka, poprawisz realia ;) hhehehhe Aha... tylko za wlasna kase.....takie realia :P

Obrzydliwe sa te zdjecia.. ale nie przekonaly mnie ze aborcja jest czyms zlym. Kazda z nas powinna miec do niej prawo i koniec kropka!

jesteś pewna? czym zawiniło to dziecko, pozdbawiając je życia>?

Gość DrMengele
Masz prawo w wypadku zagrozenia zycia albo dziecka z czynu karalnego nieletnia/gwalt. Masz ? No masz ;) !

Gość DrMengele
"czym zawiniło to dziecko, pozdbawiając je życia>?" A czym zawiniło zeby glodowac albo wyladowac w domu dziecka ;)

Tak się składa, że przeznaczam co jakiś czas określoną kwotę na dzieci z najuboższych rodzin...

To ja też opowiem historię: pewna dziewczyna puściła się na dyskotece i zaszła w ciążę sama nie wiedząc z kim, ale postanowiła że dziecka nie zabije, zmieni się i stanie się porządna. Tak też się stało, ale niestety wszyscy do końca życia wyzywali ją od dziwek, poza tym dziecko wyrosło na menela, jako że musiało chować się przeważnie na ulicy kiedy ona zarabiała jako kasjerka w Tesco (nie zrobiła matury), a na dodatek podczas porodu pękła jej siatkówka i do końca życia prawie nie widziała. A inna dziewczyna, zaszła w ciążę z własnym mężem ponieważ zawiodły tabletki antykoncepcyjne, ale doszli do wniosku, że za wcześnie na dziecko, usunęła, potem się dorobili, ustawili, planują chciane dzieci i mają życie jak w Madrycie.

Gość DrMengele
Mozemy do rana toczyc wojne na argumenty a i tak do niczego konstruktywnego nie dojdziemy.

Żadne z powyższych nieusprawiedliwiją morderstwa! Matką nigdy nie bedziesz, być może nie rozumiesz tych uczuć... A czyja to wina, że dzieci nie mają co jeść? Ich? Nie ich rodziców.

Gość DrMengele
Dynda mi to, chcecie legalnej a prosze was bardzo , nawet od jutra, skrobcie sie az sie iskry beda sypac - byle nie za pieniadze z NFZtu ;)

właśnie, to jest Twoja zdanie, ja mam swoje,założyłam ten topik dla kobiet rozważających aborcję, więc pozostaw to bez komentarza

Ale ciąża nie dotyczy tylko kobiety, ale również mężczyzny.

Gość Może byś poszła tak

Dziwne, moja historia z życia wzięta nie dała Ci do myślenia? Nie zmieniłaś zdania? Otóż właśnie, masz jakiś tam pogląd, ale wyrażając go nie używaj demagogii, bo ośmieszasz własną ideę. Wyobrażasz sobie, żeby posłowie w parlamencie, którzy o tym decydują, zamiast rzeczowymi argumentami kierowali się takimi ckliwymi opowieściami, sfingowanymi zdjęciami? Chciałabyś żyć w takim kraju? Wolisz rzeczowy i realny plan na poprawę systemu emerytur czy wzruszający film o babci ledwo wiążącej koniec z końcem? Chcesz nas przekonywać - rób to argumentami.

Gość Może byś poszła tak
na Antykoncepcję?

Gość DrMengele
W tym calym zamieszaniu chodzi o kase, ci co krzycza o legalizacji i tak dobrze wiedza ze aborcja to zaden problem, tylko trzeba wysrac troche gotówki ;)

Gość e nie wierzcie w te zdjęcia
ktoś napisał, że foty są z poronień i chyba ma rację. bo po aborcji płód wygląda inaczej...

Gość Spece Forumowe
Te, Sonita! Wzięłabyś się lepiej za zbieranie psich odchodów zamiast kręcić się po forum dla specjalistów🖐️

Dr ma racje, powinno byc to refundowane z NFZ. A ty nawiedzona autorko jak tak kozaczysz to zaopiekuj sie wszystkimi narodzonymi i niechcianymi albo bitymi, wykorzystywanymi seksualnie, biednymi dziecmi. Przynajmniej z twojej miejscowosci.

Chcesz argumentów: 1)Jesli dwoje ludzi decyduje się na sex( nie żebym była przeciwniczką) i w razie wpadki chcą usunąć dziecko świadczy to ich niedojrzałości, braku odpowiedzialności i zdrowego rozsądku 2) jakim prawem człowiek ma prawo decydować o żcyiu i śmierci drugiego człowieka? czemu pozbawia go uczuć,przeżyć? 3) każdy płód rozwija się pod sercem matki, a owy materiał biologiczny jest częścią mężczyzny i kobiety - stanowi jedność 4) czy każdy z was mógłby powiedzieć dziecku wprost: słuchaj synu/córko jak byś miała urodzić się parę lat wcześniej zabiłbym Cię 5) wg badań w latach 1940-1989 przeprowadzono w Polsce 50mln aborcji 6) każda kobieta po dokonaniu aborcji wcześniej czy później ma poważne problemy ze sobą na tle psychicznym 7) trzeba odpwoeidzieć sobie na pytanie - czy ja chciałbym, aby mnie usunięto

Gość jest tego full
Sonita, Czy pro- life płaci Ci za to? Daj spokój i nie wklejaj zdjęć z poronień :O Idź już spać!