Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sonita

Aborcja!

Polecane posty

przynajmniej ja robię coś w tym kierunku.... 1) sponsoruje najbiedniejszym dzieciom z mojego miasta wakacje, odzież, ksiazki do szkoły 2) dalam swój szpik kostny dla chorej dziewczynki 3) parę kobiet wybiłam z głowy aborcję, dziś mi dziękują za to

Pomyliliście topiki..... nie napisałam tu: ludzie dokonujmy masowej aborcji, tylko chcę odwieźć od tego kobiety..... nie interesują mnie wasze obużenia, bo wiem, że działam w dobrej intencji....

Gość jest tego full
to order Ci się należy, trzeba to zgłosić do Prezydenta, może Cię jakoś uhonoruje :P

Odpowiadam na twoje argumenty wziete chyba z kolka rozancowego. 1. Zdrowym rozsadkiem w razie wpadki jest usuniecie, lepsze niz wyrzucenie noworodka na smietnik. 2. Płod jest czescia ciala matki i ona ma prawo decydowac czy ja usunie tak jak decyduje o usunieciu pieprzyka z tyłka. 3. To o jednosci jest dla mnie bezsensem. Facet mial swoj udzial tylko przy seksie a caly ciezar noszenia malego pasozyta i porodu spada na matke. 4. Prawdopodobnie nie ale nie widze sensu mowienia tego. 5. Ok, i co z tego? 6. Nie kazda. Niektore potrafia sobie ulozyc zycie, zrobic kariere i zalozyc PLANOWANA rodzine. 7. To pytanie czysto filozoficzne. Mi to tam obojetne. Jakby mnie nie bylo to przeciez..by mnie nie bylo i kropka :P

Nie ma nic strasznego w aborcji, lepiej się nie urodzić niż być potem poniewieranym przez rodziców, obwinianym o wszelkie zło...

Akurat robię to anonimowo, bo nie robię tego dla poklasku... wbrew Twojemu myśleniu, istnieją osoby,którym zalezy na szczęściu dzieciom.

Gość a dlaczego musisz wybrać
Chcesz argumentów: 1)Jesli dwoje ludzi decyduje się na sex( nie żebym była przeciwniczką) i w razie wpadki chcą usunąć dziecko świadczy to ich niedojrzałości, braku odpowiedzialności i zdrowego rozsądku A więc odmawiasz w demokratycznym społeczeństwie równości praw dla osób niedojrzałych i nieodpowiedzialnych? 2) jakim prawem człowiek ma prawo decydować o żcyiu i śmierci drugiego człowieka? czemu pozbawia go uczuć,przeżyć? 3) każdy płód rozwija się pod sercem matki, a owy materiał biologiczny jest częścią mężczyzny i kobiety - stanowi jedność To rozumiem mają być argumenty za tym, że płód od poczęcia jest człowiekiem? Ok, z tym się zgodzę. 4) czy każdy z was mógłby powiedzieć dziecku wprost: słuchaj synu/córko jak byś miała urodzić się parę lat wcześniej zabiłbym Cię To co mogłabym powiedzieć dziecku i czy byłoby mi z tym przyjemnie nie jest argumentem. 5) wg badań w latach 1940-1989 przeprowadzono w Polsce 50mln aborcji To fakt. Może dla porównania dodaj ile aborcji przeprowadza się rocznie gdy jest ona zakazana i przekonamy kogoś, jakie są korzystne skutni prawnego zakazu aborcji. 6) każda kobieta po dokonaniu aborcji wcześniej czy później ma poważne problemy ze sobą na tle psychicznym Dawno udowodniono, że tak nie jest. Wystarczy lada jaki wpis z netu kobiety, która nie żałuje aborcji, żeby to obalić. 7) trzeba odpwoeidzieć sobie na pytanie - czy ja chciałbym, aby mnie usunięto Znów to samo - a jeśli powiem że bym chciała, to zmienisz zdanie? Ostrożnie z takimi pytaniami.

Brawo Sonita, dobrze, że są tu jeszcze jakies kobiety z sercem:)

Nie mam zamiaru prowadzić sporów na temat aborcji.... bo zawsze będą przeciwnicy,mam nadzieję, że kiedyś wasze zdanie się zmieni

Nie masz argumentow autorko... ja w ogole nie rozumiem tych przeciwniczek aborcji..o co sie tak prujecie.. chcesz rodzic to cobie zrob 5 dzieci, a nawet 10. Ale wara ci od innych cipek mowiac wprost.

Uważam,że każde dziecko ma prawo żyć, ale nie mamy wglądu na nasze życie i nie możemy gdybać, co by było gdyby.... równie dobrze dziecko może urodzić się w znakomitej rodzinie, ale po latach ulegnie wypadkowi - lepiej trzeba go było usunąć prawa?

Gość Spece Forumowe
to po co zakladasz taki temat jak nie chcesz dyskutować ty durna małpo z tobą to tak jak z PiSem ;)

no tak, dla was to lepiej, rżnąć panienki jak dają, na prawo i lewo... ajak wpadkę się zaliczy, trudno niech cipka sama sobie radę daje w końcu to jej pasożyt.... BRAWO! moim jedynym argumentem, ale za to trafnym jest: Prawo do życia.

Gość bajka jak zawsze z morałem
Jestem przeciwniczką aborcji i dlatego denerwują mnie takie argumenty. Czuję się, jako zwolenniczka spójnego i nie aż tak bezsensownego nurtu pro-life, obrażona, że utożsamia się mnie z takim populizmem.

Gość do Sonity
dodaj jeszcze, ze każde dziecko ma prawo GODNIE żyć! Tak samo kobiety mają PRAWO podejmować decyzje o sobie. Twoje porównanie aborcji do wypadku utwierdza mnie, ze brak Ci argumentów, daj spokój już! Do jutra mozesz dyskutować a i tak nikogo nie przekonasz!

aby rozmawiać o powaznych tematach trzeba mieć powaznych słuchaczy, rozmawianie z głuchymi to jak rozmowa z echem

o nie, wtedy kobiety nie decydują tylko o sobie, ale i o dziecku! o sobie to mogą decydować w przypadku: tatuażu, piercingu, koloru włosów czy doborze ciuchów

Gość do Sonity
idź do Radyjka, tam będziesz miała dyskutantów swojego pokroju. AMEN. Chyba to kolejna prowokacja nt. aborcji :O

Gość Spece Forumowe
To samo można powiedzieć o tobie :) "trzeba mieć powaznych słuchaczy, rozmawianie z głuchymi to jak rozmowa z echem"

Ważniejsze jest dla mnie to, że będę mogła wpłynąć na decyzję choć jednej osoby..... nie obchodzi mnie to ilu mam atakujących

w zadnym normalnym kraju nie usuniesz dziecka legalnie po trzecim miesiacu zycia.Te zdjecia przedstawiaja juz plody duzo starsze.I jest to okrotne ale ja nie my nie mozemy decydowac za inne kobiety.Sama bym nie usunela-innych nie potepiam.A jesli chodzi o usuwanie ciazy przed trzecim miesiacem to dobrze by bylo jakby zalegalizowali ja i w Polsce. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6369626,Makabryczne_znalezisko_w_sciekach__4_miesieczny_plod.html http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/trzeci-miesiac-zaczyna-sie-poruszac_36740.html dla tych kobiet co mysla,ze trzymiesieczny plod nic nie czuje.Skoro ma juz narzady wewnetrzne to czuje. Ale ogolnie za aborcja jestem.Tak czy siak i tak bedzie sie dzieci usuwac.

Gość Spece Forumowe
To tak samo my: "Ważniejsze jest dla mnie to, że będę mogła wpłynąć na decyzję choć jednej osoby..... nie obchodzi mnie to ilu mam atakujących "

Gość bajka jak zawsze z morałem
Wlaśnie o to chodzi, by jak najwięcej ludzi przekonać, a ty swoimi metodami tylko ich zniechęcasz.

Gość Spece Forumowe
Pozdro i dla ciebie 🖐️ Milych snów:classic_cool: