Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sonita

Aborcja!

Polecane posty

Gość DrMengele
Cos ci sie pomieszalo tam wczesniej, jestem za legalizacja i owszem, ale nie za refundacja, refundacji jestem przeciwny.

Gość Spece Forumowe
Dobra nie odpisujcie :) już poszła bo w radyju czas antenowy na podawanie numeru konta bankowego 🖐️

ale decyduja o SWOIM dziecku a nie o TWOIM, wiec ch... Ci do tego. Jak tak dbasz o dobro dzieci to wez na siebie utrzymanie i wychowanie tych wszystkich , ktore urodzily by sie w wyniku odwiedzenia przez Ciebie ich matek od aborcji, bo tylko to by bym rozumiala. Kobieta ma prawo decydowac bo to Ona potem musi wziac wychowanie i trzymanie na siebie, a nie Ty. Dlatego wnerwiaja mnie Twoje mocherowe wypowiedzi bo sa podobne do belkotu RM a nie do wypowiedzi rozsadnej kobiety. Dziecko to nie zabawka tylko odpowiedzialnosc na cale zycie, i jezeli nie czujesz sie na silach , nie masz mozliwosci zapewnienia mu godnego zycia,plod jest uszkodzony/chory lub pochodzi z gwaltu, nikt nie powinien Cie zmuszac do macierzynstwa. W zasadzie to najlepiej zaczac od podstaw i myslec glowa a nie hormonami, wtedy , o ile antykoncepcja nie zawiedzie, problem niechcianej ciazy znika.

Gość DrMengele
"Płod jest czescia ciala matki i ona ma prawo decydowac czy ja usunie tak jak decyduje o usunieciu pieprzyka z tyłka." Przykro mi ale jestes w bledzie, dlaczego ? To wytlumacz dlaczego ta czesc ciala matki ma calkiem inny kod DNA jak kod matki, to w koncu czesc ciala czy nie ? :P

zreszta pokazujesz tu jakies fotki w pelni rozwinietych plodow, wiec nie mow o aborcji. Przeczytaj sobie ladnie definicje aborcji i rozroznij prosze poronienie od pierwszego pojecia. Wiele lat zajmowalam sie chorym neurologicznie dzieciakiem. Jego matka urodzila go wbrew zaleceniom lekarzy. Chlopak, a w zasadzie juz mlody facet, daje rade, jakos. Ale ma porazenie czterokonczynowe, porusza sie na wozku i bez rodzicow nie istnieje. Wielokrotnie plakal mi w rekaw mowiac, ze najbardziej w zyciu boi sie tego, ze jak rodzice umra, on wyladuje pod mostem albo w osrodku wsrod obcych ludzi. A teraz, gdy sama jestem w ciazy, mateusz w kolko mi powtarza: nie denerwuj sie, dobrze sie odzywiaj i dbaj o siebie, zeby Twoje dziecko NIE BYLO TAKIE JAK JA.

Ty, doktor, nie badz taki madry. Po transplanatacji nerki , ta nowa tez ma inne DNA a jest czescia ciala.

Gość DrMengele
"Ty, doktor, nie badz taki madry. Po transplanatacji nerki , ta nowa tez ma inne DNA a jest czescia ciala." Doprawdy ? Przestan brac immunosupresanty zobaczysz czy to czesc ciala czy cialo obce :P ....ups ...przeszczep zostal odrzucony ;)

Gość Diannnna
Jestem pielegniarką na oddziele patalogii ciąży, te zdjęcia, są prawdziwe, być może również po poronieniu. Tak wyglądają dzieci po wyciągnięciu z formaliny, która znajduje się w specjalnych 5 i 10 litrowych słoikach. Tam właśnie wkłada się dzieci po usunięciu. A dlazcego takie duże? myslicie, ze tylko do 3 mca, usuwają? jak dasz wiecej niz 7-8 tysiecy aborcji dokonają na dziecku nawet i 7 miesięcznym.

Gość on_najpiękniejszy
kobieta z sercem!!! brawo, walcie się leszcze

Gość kuchareczka_1977
Popieram ten apel!!!

Gość aleosochodzi
te doktor-a jak ja w ciazy wezme sobie lek ktory wywola poronienie to tez bedzie posprzatane,wiesz? i to własnie dziala na tej samej zasadzie.

Gość kuchareczka_1977
Ale wy puści jestteście

Mówimy, że każda kobieta ma prawo sama zadecydować, ale dlaczego prawo wyboru odbiera się dziecku, które ma się narodzić???? Przecież to jest niesprawiedliwe. Nie chcesz dziecka, ok, urodź i oddaj komuś kto je chce i pokocha, tak będzie sprawiedliwie.

Gość
eeejjjjj ja jem... mysle ze wiecj zdzialalyby twarze usmiechnietych dziecinek niz jakies ochlapy...

Gość przeczytałam pierwszy post
i nie rozumiem w czym mam zmieniac zdanie i na jakie. Opisana historia swiadczy o pomyłce lekarzy i ma sie nijak do aborcji.

Gość kasieńńńka123
Dziecko to największy skarb życia nawet jak jest z "wpadki" zabicie go to grzech.

ja nie moge oglądac takich rzeczy....moje dziecko uarło w 20 tyg i usiałam isc na zabieg wiec fajnie mi nie jest patrzac na te zdjęcia i wiedząc ze ktos robi to celowo pozbywa się cząstki siebie.... to bardzo smutne no ale kazdy decyduje za siebie