Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiik18

Z jakiej firmy adidas wiosenne dla 1,5 rocznego malucha?

Polecane posty

Gość kasiiik18

witam wszystkie panie:) Mam taki mały problemik, bo już wiosnna za pasem a ja nie mam dla synka adidasów i szczerze to nie wiem jakie mu kupić..Zastanawiam się nad tymi; http://allegro.pl/item929321974_skora_nike_capri_v_lth_rozmiar_24_nowe.html http://allegro.pl/item942710261_buciki_nike_nowe_roz_24_7.html http://allegro.pl/item941627031_tanio_nowe_buty_puma_drift_cat_laser_23.html http://allegro.pl/item938362363_promocja_buty_nike_little_capri_v_lea_td_24.html http://allegro.pl/item930981093_buty_adidas_superstar_2_i_g05227_rozmiar_24.html Nie wiem które są dobre dla małego chłopca, ma 18mc. Które byście wy wybrały, ile muszą być wieksze od jego stopy? I która firma jest lepsza? Dziekuje z góry za pomoc:)

Gość DrMengele
Co kupisz to kupisz i tak przenosi tylko jeden sezon (oby caly).

Gość 111111111111111111111111111
skoro chcesz kupić adidasy, to juz sobie odpowiedziałaś jaką chcesz firmę. Adidas to nazwa firmy, a jesli chcesz kupić buty innej firmy, to nie pisz adidasy.

Gość DrMengele
"która firma jest lepsza?" Czy to wazne ? Nawet firmy yakamoto beda dobre, bo za chwile beda za male :P

Gość a jaaaaaaaaa
NIGDY BYM NIE KUPIŁA I NIE KUPIŁAM DZIECKU BUTÓW SPORTOWYCH POWYŻEJ 40 ZŁ Dziecku nóżka szybko rośnie i nie wychodzi w nich za długo. Szkoda przepłacać. A z odsprzedażą też jest kłopot. Każdy woli jednak nowe. Nie polecam żadnych :)

Gość stopa
ja nie kupuję utków dla dzieka z netu... a co się stanie jak się okaże że nie pasują albo za ciasne... a może butki są niski a dziecko ma wysokie podbicie.... nie lepiej gdzieś jechac i przmierzy i wtedy wie się że są ok....

Gość kasiiik18
Bardzo dziękuje za odp. chyba zrobie tak że kupie mu jedne z tych tańszych. Na początku myslałam że jak kupie mu droższe to na dłużej posłuża..Ale w końcu na lato trzeba sandałki, a lato już nie długo.. Jeszcze raz dziekuje za odp.

Gość Ja kupuję
Ja kupuję mojemu małemu buciki firmy befado - są świetne i mają atest zdrowej stópki - co dla takiego dziecka jest ważne. Jest duży wybór, butki dobrze wykonane. Bardzo mi się podobały te buciki nike i jedną parę kupiłam, ale powiem, że wolę zakładać właśnie te z befado - są przyjemniejsze, jakies takie bardziej dla dziecka. Tu strona z butami befado : http://www.befado.com.pl/

Gość rece opadaja
wazne,ze maja lyzwe z boku albo 3 paski,a nie czy beda wygodne i dobre dla dziecka;)

Gość a jaaaaaaaaa
befado też kupuję i polecam :)

Gość moj maly jeszcze nie chodzi
bo ma 6,5 tygodnia, ale nosi Adidasy i Pumy, na zmiasne i wyglada w nich rewelacyjnie :D Taki maly facecik :D Ale jesli bedzie starszy i bedzie juz chodzil to bede kupowala dobre buty bez wzgledu na cene dlatego, ze buty sa bardzo wazne i musza byc porzadnie wyprofilowane , z atestem i odpowiednie dla ksztaltujacej sie nozki dziecka. Przynajmniej ja mam takie zdanie. Przerazaja mnie wypowiedzi osob, ktore pisza, ze dziecku "nie kupia butow powyzej 40 zl", normalnie tragedia...przeciaz nozka i sposob chodzenia dziecka dopiero sie ksztaltuje i wyprofilowanie jest bardzo wazne, a w takich smieciach za 40 zl to zero w ogole jakiekolwiek zdrowego rozwiazania :o

Boze, co ja pisze...6,5 miesiaca ma moj synek, a nie zadnego tygodnia...sorki za pomyslke :)

Gość kasiiik18
Mam takie jeszcze pytanie mój synek ma dł. stopy ok 13,5 cm i nie ktorzy mowia ze buty powinny byc wieksze ok 1cm, ja uwazam ze to duzo, ale nie wiem sama, zawsze kupowalam z 0,5 cm wieksze oprocz zimy, ale to sie rozumie. Więc jak to powinno być? A sandałki z jakiej firmy polecacie, takie do 150 zl, z tyłem całym nie na zadnych paskach, rozdladalam sie za befado i bartkiem, davida tez ogladałam. Jakie zawsze kupujecie i jakie sie spisuja? Czy powinny byc wieksze? Ile cm?

Z tych, ktore podalas najfajniejsze sa 2, 4 i 5. Bardzo mi sie podobaja! Od siebie moge ci powiedziec, ze dla mojego niechodzacego jeszcze maluszka o wiele lepsze sa Adidaski niz Pumy, poniewaz sa mieksze, bardziej elastyczne i leza swobodniej na jego stopce, nie blokujac jej. Pumy sa sztywniejsze i o wiele mniej elastyczne, ale moze dla dzieci juz chodzacych sprawa ma sie inaczej. Niestety nie wiem jeszcze, wiec tu narazie nie moge ci pomoc.

zadne z tych wymienionych wyzej stawiam tylko na takie obuwie z atestem zdrowa stopa :) nike, reeboki ok, ale dla starszego dziecka pozwolilam sobie kupic nike dla mojego 4latka dopiero nie ma co sie spieszyc, dobre buty to podstawa, a takie z atestem nie sa tanie, kapcie dla corki wlasnie z atestem zdrowa stopa kupilam w promocji za 69 zl warto zainwestowac w dobre obuwie

Gość saleminka8
ale czy tanio hmm,widziałam lepsze z adidasa inike za 79-99zł a tu jeszcze wysyłka

Gość ja kupuje w CCC
jedna para na jeden sezon. Nie dam więcej niż 45 zł za buty, które po 2 miesiącach nie nadają się do niczego.

Ja swojemu synkowi też kupuję buciki befado. I powiem że są stosunkowo niedrogie ale rewelacyjne. Do Mój mały jeszcze nie chodzi mam pytanie po co zakładasz buty dziecku które jeszcze nie chodzi?? Wiesz że to jest niezdrowe dla jego malutkich stupek??

Gość a ja myślę że
warto kupić dobre buty dziecku.Ja kupiłam reeboki na lato tenisóweczki i były rewelacja.ja byłam bardzo zadowolona, ale kupiłam w salonie po przymierzeniu bo rozmiary się różnią z innymi firmami i mają teżpołówki, a pani dobrała mi odpowiedni rozmiar bez problemu i cena wcale się nie różniła bo zapłaciłam 100

Nati - jeszcze zadna pediatra nie zwrocila mi uwagi, ze synek nosi buty, bo te buty, o ktorych mowie ja sa specjalnie robione pod takie maluchy. Nie maja podeszwy takiej, jak buty dla dzieci, ktore chodza, bo sa tak jak napisalam wczesniej bardzo elastyczne i miekkie. I glownie po to, zeby grzaly stopke. Dziecko bez butow to dla mnie takie "niedopiete", ale ty rob jak sama uwazasz. Zreszta, ja nie mieszkam w PL od lat i nie zyje wedlug waszych przesadow :p Robie tak, jak uwazam i jak robi sie tutaj. Tu jakos wszystkie dzieci nosza buty, zyja i sa zdrowe, wiec bez przesady :)

Ja odnoszę wrażenie że autorce chodzi bardziej o szpan a nie o jakość butów mogły by być robione na szydełku byle miały odpowiednie logo. W tym wieku nie ma znaczenia czy jest to firmowe obuwie czy nie już pomijam fakt że dziecku tak szybko rosną stópki i wydawanie takiej kwoty na buty to czysta fanaberia mamusi.

Gość Jomika a co cie to obchodzi
czy to fanaberia mamusi czy nie? Jak ktos chce kupic takie buty i go stac to masz jakis z tym problem? Zazdroscisz? Zal ci, ze ty nie mozesz kupic? Jesli nie to powstrzymaj sie od takich komentarzy, bo to naprawde nie twoj interes kto jakie buty swojemu dziecku kupuje nwet, jesli jest tak jak piszesz. Widocznie jednym jest zal, a innym nie i nie powinno ciebie to interesowac.

Gość wlasnie i znow wszystko
sprawdza sie do jednego: jak ktos na tym forum daje do zrozumienia, ze finansowo stac go na wiecej, niz przecietna kafeterianke i, ze nie jest mu zal kupiac np. takie buty co miesiac to od razu jest tyrany, bo tu kazda matka musi liczyc kazdy grosz, musi narzekac, nie moze byc jej stac na nic i w ogole ma byc cierpietnica :O CO was do licha obchodzi kto na co i ile wydaje wlasne pieniadze? Zyjcie baby w koncu wlasnym zycie, a nie cudzym! Dziewczyna zadala konkretne pytanie i w nosie ma wasze wywody o tym, ze was stac, nie stac, czy wam zal czy nie zal kupic takie butki!

Gość mamazochyy
polecam ci buciki NIKE, u nas sie sprawdzaja, synek juz bedzie mial teraz 4 pare "najeczek" i ja jestem z nich zadowolona, zwroc uwage zeby byly na rzepy a nie sznurowane. Bezpieczniej dla dziecka a i wygodniejsze w zakladaniu. Mi sie najbardziej podobaja te pierwsze. i nie sluchaj tych zazdrosnych ciotek co to dziecko na bazarze obkupują, zeby przypadkiem na papieroski mamusi nie zabraklo, a innym zazdroszcza... To swietne firmy i warto pokusic sie o taki zakup, nie nalezy oszczedzac na dziecku.

Gość onka.biedronka
tez odnioslam takie wrazenie ze nie chodzi o dobro dziecka (a kazdy lekarz powie ze buty typu nike i inne nie sa odpowiednie dla malego dziecka) no ale najwazniejsze jest zeby mamuska mogla sie pochwalic a pozniej takie dziecko bedzie "chwalic" sie nozkami "X" albo beda tak koslawe ze zadne nike nie pomoga tylko ortopedyczne za 250 zl :-o

Mi delikatnie mwic to wisi a cyzm chodyi cyzje dyiecko. Moe chodyi nawet w pozlacanych bucikach jeżeli mamusi tak się podoba. Ale chodzi mi o to że tańsze buciki wcale nie oznacza gorsze. Z resztą ze wszystkim tak jest. Aha i jeszcze jedno skoro nie oszczędzacie na dzieciach to dlaczego kupujecie a allegro a nie w sklepach??

Gość kasiiik18
http://www.sportmen.pl/Puma_Buty_Dzieciece_Millennius_Inf-9410.html http://allegro.pl/item941627031_tanio_nowe_buty_puma_drift_cat_laser_23.html te pary podobaja sie mojemu mezusiowi, ale ja słyszałam ze pumy sa najdrozsze i wcale nie takie rewelacyjne. Selemika8 a gdzie widziałaś lepsze? Bo może bym sie tam rozglądłam:) Widze ze kłótnia sie rozpoczeła, ale nie wiem o co i po co.. Każdy kupuje dziecku co chce, i jakie chce. Ja chce mu kupic adidas takie jak wymienilam, a kazdy moze sobie swoje myslec.. Ze dla szpanu czy czegos takiego.. Dzięki za odp. Do mamy małego który jeszcze nie chodzi, mi też żaden lekarz nie pow. ze takie buty sa złe. Zreszta każdy może mieć swoje zdanie, ja mam swoje..

Gość onka.biedronka
Obuwie nie jest jedynie dekoracyjnym elementem ubioru. Pełni funkcje wspierania, wzmacniania, i ewentualnego korygowania funkcji układu narządów ruchu Sposób życia, akceleracja ogólnego rozwoju dziecka oraz ogólna tendencja do niskiej aktywności ruchowej wpływają negatywnie na fizjologiczny proces dojrzewania i rozwoju struktur kostno-mięśniowych stóp. Często prowadzą do powstawania deformacji stóp: płaskostopia, koślawości - co może skutkować zburzeniem rozwoju stawów kolanowych, biodrowych oraz kręgosłupa z wadą postawy podczas stania i problemami z chodzeniem. Obuwie może ten negatywny proces zahamować, odwrócić, zaś w przypadku rozwoju fizjologicznego wzmacniać go. Prawidłowe obuwie powinno charakteryzować się następującymi cechami: Cholewka (górna część buta) * Skórzana (higieniczna) z miękką wyściółką. (zapewni wentylacje powietrza oraz komfort użytkowania w odróżnieniu do materiałów syntetycznych). * Wysoka powinna sięgać powyżej kostek bocznych. dokładnie obejmując ich okolicę. Tak dopasowana cholewka ograniczy zdecydowanie urazowość. * Z mocnym wydłużonym zapiętkiem sztywnikiem wewnątrz cholewki z niepodatnego na odkształcenia materiału. Zapewnia to prawidłową stabilizację stopy podczas stania i w każdej fazie chodu (łatwo sprawdzić jej jakość poprzez próbę naciśnięcia tylnej części buta-pięty, opór, twardość to dobry znak). * Odpowiednio wykrojona i zbudowana na prawidłowym kopycie (dobra szerokość i wysokość, umożliwiająca prawidłowe ustawienie i trzymanie stopy). * Eliminująca konflikty ze stopą (kształt, płaskie szwy, odciążenia miejsc wrażliwych, odpowiednia tęgość, zapewnią komfort i zachowają funkcję). * Ustawiona pod kątem prostym w stosunku do podeszwy. Ustawienie osi tylnej cholewki nie powinno ani koślawić ani szpotawić stępu (postaw parę butów zapiętkiem do siebie i spójrz czy cholewka piętka jest ustawiona po kątem prostym do podłoża). Podeszwa * Spód (podeszwa) w odcinku przednim powinien być zwrócony lekko do środka około 10-150 oraz być na tyle szeroki by nie blokować swobodnego ustawiania się przodostopia ruchu palców stopy. Wąskie obuwie powoduje wzajemne zachodzenie palców na siebie. Zazwyczaj prowadzi to do wystąpienia w późniejszym etapie schorzenia nazwanego halluksami czyli koślawością palucha, bolesnego, nieestetycznego i znacząco negatywnie wpływającego na biomechanikę chodu. Brak ruchów palców uniemożliwia kształtowanie się naturalnych łuków stopy. * Czubek podeszwy może być lekko uniesiony około 5-6 mm. dla poprawienia mechanizmu tak zwanego przekolebania stopy oraz zapobiegania, jakże częstemu u dziecka zahaczaniu przodem buta o podłoże. * Wysokość obcasa wraz z podeszwą nie powinna przekraczać: - do 0,5 cm do 3 roku życia - do 1,0 cm do 6 roku życia - 1,5 cm do 12 roku życia - 2cm powyżej 12 roku życia * Obcas Thomasa jako standard w profilaktyce koślawości stóp. * Brak poślizgu (zelówki i obcasa). * Fizjologiczny kształt ściółki kopyt, podeszwy i podpodeszwy nie trzeba byc znawca zeby wiedziec ze szmaciane adidasy czy nike nie spleniaja zadnej cechy dobrego obuwia no ale jezeli matka chce zaszpanowac na zdrowiu dziecka to jej sprawa ciekawe jest to ze u wiekszosci takich mamusiek w domu sie nie przelewa ale imiona i buty amerykanskie bo to takie modne :-D