Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonomedica

Moje dziecko...

Polecane posty

Gość Sonomedica

8 marca kończy 3 miesiące i waży 7 kilogramów. A u Was jak to wygląda? Nadmienię, że mój maluch jest na piersi i je co 3 godziny z 7 godzinną przerwą w nocy na sen.

Gość ej powiedz
WOW :D , duzo.... Moja ma 13mies i wazy 10 kg.

Gość Sonomedica
Ważył 3900 Dzisiaj pani doktor powiedziała, ze mieści się w górnej granicy normy.

Gość Sonomedica
No własnie dużo!!!

sporo waży, ja dziś byłam na szczepieniu i moje dziecko butelkowe mające 4,5 miesiąca waży 6910g- i jest pulchna. może masz b. tłuste mleko?

moj ma 3.5 miesiaca i dzis 6890 mialo i 64 cm urodzilo sie 3900 i 57cm. wg siatki centylowej idealnie niby

Gość ej powiedz
Moja wazyla 3500 i tez byla na piersi, Zreszta do dzis ja karmie. A ile mierzy twoje dziecko?

Gość ej powiedz
Ale nie martw sie-zgubi nadmiar jak tylko zacznie sie poruszac(raczkowac, chodzic). Moja jest wiecznie w ruchu, na dodatek jest malym niejadkiem. Trudno ja czasem zmusic by cos zjadla.

ur 2970 teraz 5mc i 3 tyg i ok 8 kg :)

Gość Sonomedica
Ma 62 cm. Jak się urodził miał 54. Cieszę się, że nie mam z nim problemu, że ma apetyt. Ale ręce mam już ,,do kostek" I tak sobie właśnie myślę, że dużo waży. Dziecko mojej koleżanki ma skończone 4 miesiące i waży 5.200

Moja też była na samej piersi,urodziła się z wagą niską bo 2650 i w ciągu kilku tygodni tak nadrobiła,że zawsze ledwo się mieściła w tym górnym limicie.Dodam,że teraz ma 4 latka i jest wręcz szczupła,przestała tak przybierać jak tylko zaczęła raczkować,jak chodziła była już szczupła. Tak,że ja bym się absolutnie nie martwiła.

tak ci tylko napisze ze jeszcze z 2-3 tyg temu byl bardzo okraglutki a teraz waga wolno rosnie a sie wydluza.moze u ciebie za niedlugo tez tak bedie. w lutym na centylach wyszlo 75 a dzis 50

jak miała 3mc to ważyła 5550

Zgadza sie potem dzieci się wyciagają :)

spokojnie zgubi jak zacznie sie ruszac ja tez sie martwiłam bo mała 4 mies. i 7.200 na wadze bylam przerazona ale ona tylko na piersi była bez zadnych dodatkow ... teraz waga jej stoi w miejscu i do wzrostu jest wrecz za chuda bo nie moge jej nic kupic co by z tyłka nie zlatywałao

Gość Sonomedica
Dzięki:) Trochę mnie pocieszyłyście. Mam nadzieję, że teraz pójdzie w górę:)

Gość ćma ćmę goni
Mój ważył 7.400 jak miał 3 miesiące :) Urodził się miał 4040 Też jest na piersi :)

o masakra, to ja myslałam, że mój dużo waży dziś bylam u lekarza z nim i ma 62 cm i waga 7 kg, a ma 4 miechy zaczęte 5 dni temu

Gość tłuścioch
hmm...za dużo :D naprawdę za dużo! :)

Gość moj synek na butelce
jak miał 3 miesiace wazył u lekarza 7150. Nie był tłusty.Teraz ma prawie 10 miesiecy i waga praktycznie stoi od 3 miesiecy.Rozwija sie pieknie.Jest ruchliwy..Zaraz bedzie chodził.

Gość doaD
moja ma 2 lataka bez 3 miesiecy i wazy 9500

Gość a co na to ginekolog prowadzac
moj mas roczek - 12 kg, to dopiero klocek do dzwigania,ale wzrost - 86 cm

Gość parowkoooowa
potem sie dziwic ze tluste bachory sa:O

Gość ...ups
To żaden problem, aby go tylko nie przekarmiać i uchronić przed otyłością. Przecież w końcu będzie z niego chłop, dobrze zbudowany, a nie chucheee erko. Zresztą do wieku dojrzewania może się zrównać z rówieśnikami. Niektóre dzieci tak mają.

takie grubaski chyba trzeba trochę odchudzić a nie czekać aż sam zrzuci, przecież to bardzo niezdrowe tak upaść dziecko :(

Gość hgnfgnf
To chyba OK. Chociaz corka znajomych tyle wazyla, nadal w wieku 2 lat jest niby w normie ale wyglada na opuchnieta. to chyba taka jej uroda i wazne ze jest zdrowa ale tez warto zawsze uwazac czy dziecko nie ma zadatkow na grubaska, np po rodzicach. Wtedy wartgo wczesnie uczyc dziecko aktywnego spedzania czasu i zdrowego jedzenia. Gratuluje!