Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktoskaaaa

Geografia 1 gimnazjum !!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Ktoskaaaa

Mam zeszyt ćwiczeń Planeta Nowa dla drugiej klasy gimnazjum oto ćwiczenia mam nadzieję,że mi pomożecie!:P 1.Korzystając z podręcznika i atlasu geograficznego,opisz krótko pochodzenie ludności Ameryki oraz czas jej przybycia na ten kontynent. Ludność żółta:...............................................................................................................................................................................Ludność biała:...............................................................................................................................................................................Ludność czarna:............................................................................................................................................................................ 2.Przeanalizuj mapę rozmieszczenia ludności w Ameryce.Następnie wpisz w odpowiednie miejsca nazwy obszarów geograficznych o dużej oraz małej gęstości zaludnienia. Grenlandia,Patagonia,rejon Wielkich Jezior,Nizina Amazonki,północna Kanada,wybrzeża Oceanu Atlantyckiego,Andy,Sierra Madre Południowa Obszary o małej gęstości zaludnienia:........................................................ Obszary o dużej gęstości zaludnienia............................................... 3.b)Wyjaśnij,dlaczego w Brazylii językiem urzędowym jest język portugalski. c)Wypisz nazwy państw,w których używa się dwóch języków urzędowych. Mam nadzieję,że mi pomożecie proszę to jest praca domowa na jutro z geografii:(( PoZdRo:P

Gość oczywiście, że pomożemy
daj nam godzinke, przeslemy wszystkie odpowiedzi na maila :classic_cool:

Gość ale leń
do książki zajrzeć i do atlasu!!!!!

po pierwsze- chciało ci się to wszystko przepisywać? po drugie- od czego masz przerwy? po trzecie- zajrzę do swoich starych ćwiczeń, bo mam takie same... ale czy uzupełnione to nie wiem :classic_cool:

Gość Ktoskaaaa
25,26 druga część ćwiczeń;p

to ja nie miałam dwóch części :( tylko jedną i nie mogę znaleźć takiego w moich ćw oj daj sobie spokój już z tym:)

tych zadań nie da sie zrobić bez atlasu w której jest odpowiednia mapa :O przecież w zadaniu 2 pisze: Przeanalizuj mapę rozmieszczenia ludności w Ameryce to skąd ja mam to wziąć?:O

A ty dziecko rozumiesz polecenie? "Korzystając z podręcznika i atlasu geograficznego" - korzystaj!