Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kitki3

sikający kot

Polecane posty

Przede wszystkim bardzo lubi być czesana szczotką z włosia..i podczas suszenia ją przy okazji czeszę. :) Staram się ją trzymać w miarę naturalnej dla niej pozycji :) Używam powietrza średniego i chłodnego, żeby jej nie przegrzać

Kąpanie raz na 1,5 miesiąca to PRZESADA! Już lepiej przerzuć się na tzw kąpiele suche. Są dostępne specjalne pudry (np Gimpet) do kąpieli na sucho. Sierść jest po nich pachnąca, puszysta, błyszcząca. Usuwa przetłuszczenia. Ja moje koty kąpię 2 razy do roku. Są wychodzące. W razie potrzeby częściej, np kiedyś jeden miał biegunki,a że to maine coon i półdługa sierść, to czasem sobie portki zafajdał...

Aha, ja swoje też suszarką podsuszam... Ale panicznie się boją, dlatego tylko kończy się na podsuszaniu. Kot wpada w kąt łazienki i go suszę, trzymam jakby chciał uciekać. Kąpię je popołudniami i do następnego dnia nie wolno im wyjść na dwór,a wszystkie okna są pozamykane.

Czytałam to forum ale widze że piszecie o dorosłych kotach...a ja mam problem z 5 miesięcznym kocurkiem. Znalazłam go nie cale 2 miesiace temu przed blokiem, zrobilo mi sie go szkoda, jako że zima idzie i tak znalazł się u mnie. Początkowo nie było z nim problemów. Od razu wiedział do czego służy kuweta - mam drugiego kota, którego we wszystkim naśladował. Od pewnego czasu zaczął sikać na kołdrę - jedną,konkretną i na dywanik przed kuwetą. Kilka razy udało mi się do złapać w trakcie i leciałam jak głupia z nim przez pół mieszkania żeby zanieść go do kuwety i pokazać ze sika się tutaj. Zawsze go chwale i głaszcze jak wyjdzie z kuwety. Nie mogę go rozgryźć, bo w ciągu dnia nie ma z nim problemu,normalnie załatwia się w kuwecie a z samego rana, przeważnie jak jeszcze spimy, przychodzi nam na nogi i sika na koldre... Kuwete sprząta za każdym razem jak któryś się załatwi, więc jest czysta. Pomóżcie, bo ja już nie wiem co wymyślić :(. Kotek nie był jeszcze kastrowany, a moczu nie mam jak zbadać bo wszystko wsiąka w kołdre. Może macie jakiś pomysł??

wykastrować trzeba. Zabrac dywanik na ktory leje bo czuje tam swój zapach i dlatego sika. zamknąć drzwi do sypialni by nie lał na kołdre. a mocz mozna złapac jak kot sika- wpisz sobie w google jak złapac mocz do badania u kota.

Gość grapppa
kastracja nie ma nic wspolnego z tym, ze kot sika na koldre! Mislam przez cale swoje zycie kilka kotow, kotki mialy tez mlode, ktore odchowywalismy i musze powiedziec, ze pod wzgledem czystosci kazdy kot jest nieco inny. Generalnie uczylismy wszystkie nasze koty wychodzenia do ogrudu za potrzeba, czyli innymi slowy kazdy z nich musial stac przed drzwiami i mialczec, gdy chcial wyjsc. Funkcjonowalo to zadziwiajaco dobrze. Raz trafila mi sie kotka, ktora zalatwiala sie na koldre i to byla prawdziwa katastrofa. Nie udalo nam sie tego wyeliminowac, ale na szczescie szybko znalezlismy jej nowy dom - mam nadzieje, ze wlasciciele dali rade ;)

raczej nie chciałabym go oddawać, chociaż muszę powiedzieć, że dzisiaj jak się obudziłam znów pod mokra kołdrą to przeszło mi to przez myśl ;p. Trudno jest mi złapać mocz do badania bo tak jak pisałam on sika tylko jak spimy...a w kuwecie wolałabym go raczej nie stresowac...no ale coz, cos wymysle :) Używaliscie kiedys odstraszaczy dla kotów, moze jakis polecicie??