Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla matka

Lekarz prowadzący nie wyraża zgody na cc

Polecane posty

Gość przyszla matka

Mój lekarz jest zwolennikiem naturalnych porodów, ja z kolei chcę mieć cc na życzenie, ale nie chciałabym rezygnować z jego opieki podczas ciąży. Nie wiem jednak co robić, zapisać się prywatnie do drugiego lekarza, który zgodzi się na przeprowadzenie cc? I jakby to jak coś wyglądało? Mogłabym na przykład chodzić wciąż do swojego lekarza prowadzącego, a z innym ustalić tylko termin cesarki? Byłabym wdzięczna jakby któraś udzieliła porady

Gość załatw sobie zaświadczenie
od okulisty albo od psychiatry :)

Gość przyszla matka
nie bardzo chce zaświadczenie bo moja znajoma miała i okazało się że lekarz go nie uznał. Miała rodzić naturalnie dopóki mąż nie zapłacił lekarzowi, a ja bym nie chciała takich problemów i komplikacji

Gość 5y56y5
Nakrecaj sie dalej a bez trudu dostaniesz zaswiadczenie od psychiatry. Wg mnie kwalifikujesz sie.

no to idź do drugiego, takiego co się zgodzi na cc bez kasy

Gość tz niedobra pupa
Bez sensu upierasz się przy tym swoim dziwaku... Idź po prostu do lekarza, co bez problemu robi CC i tyle.

Gość 5y56y5
Isc do lekarza "co robi cc"? Ty wyzej, wiesz w ogole o co chodzi?

Gość przyszla matka
ale ja do swojego lekarza chodzę od dawna, jest naprawdę świetnym specjalistą i akurat chciałabym by prowadził ciążę. Nie wiem jednak czy mogę iść do drugiego i ustalić z nim termin cc. Myslałam że może ktos był w takiej sytuacji i podpowie czy można właśnie w ten sposób zrobic

spoko, jak się dobrze poszuka to i znajdzie się lekarza co i bez kasy doszuka się wskazań do cc

Ale dlaczego chcesz cc? Przeciez to niemala operacja ze wszystkimi nieprzyjemnosciami. Do tego trwale uszkodzony przez blizne organ, który byc moze bedziesz jeszcze potrzebowala dla nastepnego dziecka ;-) Niby nic, bo i po cc mozna oczywiscie kolejna ciaze donosic i sn urodzic, ale- jednal zawsze jakies male ale.

Gość gytr
a dlaczego nie chcesz rodzic naturalnie???

Gość tz niedobra pupa
Ty wyzej, wiesz w ogole o co chodzi? czego mam nie wiedzieć? Miałam dwa cięcia....

Gość przyszla matka
ale mi nie chodzi o to by za darmo ktoś mi przeprowadził cc bez wskazań. Ja jestem właśnie w stanie zapłacić, bo wiem jak to działa. Tylko, że mojego lekarza pieniądze nie przekonają Co do powodów to jakie to ma znaczenie? Nie chce po prostu rodzić naturalnie i już

Gość no i się zaczęło
a dlaczego chcesz? :O To jej sprawa dlaczego chce cc, chyba jest świadoma swojej decyzji. Dajcie spokój z umoralnianiem :O

Gość gytr
zapytac można,nikt tu nikogo nie umoralnia :/

Gość gytr
a takie ma znaczenie bo żaden lekarz własnie BEZ POWODU nie przeprowadzi cc.

Gość no i się zaczęło
Ty może nie umoralniasz, ale koleżanka na czarno już zaczęła :O

Gość przyszla matka
lekarz przeprowadzi cc na życzenie, ale wiadomo trzeba zapłacic i ja sobie z tego zdaję sprawę. Tylko, że mi chodzi o to czy mogę zapłacić innemu za samą operację a ciążę prowadzić u tego lekarza do którego chodzę czy też muszę zrezygnować z jego opieki?

Bie uwazam mojej wypowiedzi za umoralniajaca, ale pobudzajaca do zastanowienia sie :-)

Gość tz niedobra pupa
a takie ma znaczenie bo żaden lekarz własnie BEZ POWODU nie przeprowadzi cc Boże, co ty pieprzysz za pierdoły.... Idzie się do prywatnej kliniki, płaci za zabieg i po krzyku... A w normalnych szpitalach często pacjenci opłacają lekarzy prywatnie i ci robią im wtedy CC...

Gość tz niedobra pupa
La kobieta - dlaczego by miała chcieć rodzić naturalnie???

Gość przyszla matka
ej dziewczyny, ale ja się nie pytam czy rodzić przez cc czy nie! Ja podjęłam decyzję więc takie komentarze są zbędne, mam swoje powody dla których decyduję się na taką formę rozwiązania, ale te powody nic nie wniosą do tematu bo nie o to w nim chodzi. Więc nie kłóćcie się:)

Gość miss skalpela
Autorko, znajdz lekarza, który zrobi Ci cc i zapytaj go jak to ma wyglądać. Każdy lekarz ma inne zasady. Jeden będzie chciał tego, drugi nie.

Bo to lepsze dla dzieckai matki, niz narkoza, która w dzisiejszch czasach jest w sumie pewna, ale zawsze z ryzykiem jakims powiazana, do tego dochodzi okaleczenie matki, i jej unieruchomienie pooperacyjne. Moje osobiste zdanie. Nie narzucam nikomu, ale podaje do myslenia.

Gość tz niedobra pupa
No to spytaj w prywatnej klinice ile kosztuje zabieg itd.

Gość tz niedobra pupa
O jakiej narkozie piszesz???

Autorka watku powinna sobie poszukac prywatnej kliniki, dac lekarzowi w reke, i po (jej) problemie.

Gość przyszla matka
z prywatną kliniką to jest tak, że nie ma u mnie w mieście i musiałabym jechać do innego miasta. Oczywiście jeśli to będzie konieczne to tak zrobię, ale w razie czego wolałam tego uniknąć stąd moje pytanie tutaj. Co do komentarzy "dających do myślenia" to są plusy naturalnego porodu oraz minusy, podobnie jest z cc i ja o tym wszystkim wiem. Tak więc proszę się nie fatygować:)

23:16 [zgłoś do usunięcia] tz niedobra pupa O jakiej narkozie piszesz??? Bez narkozy robia cc??? O Jakbym juz musiala miec, nalegalabym na jakakolwiek ;-)