Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla matka

Lekarz prowadzący nie wyraża zgody na cc

Polecane posty

Gość miss skalpela
La Kobieta, o jakim okaleczeniu mówisz? Jedna blizna dobrze zrobina jest szerokości sznurka, jest na linii bikini i naprawde nic nie widać! Tak samo można być okaleczonym w kroczu. Zarówno po cc można długo dochodzić do siebie jak i po sn, nie ma na to reguły...

Gość tz niedobra pupa
Narkozy nie stosuje się obecnie prawie nigdy... Ile masz lat? Rodziłaś kiedyś?

Gość miętuffka....
typowe, wszystko najmniejszym wysiłkiem mieć dziecko, ale tak, żeby nie rodzić, żeby hops wyskoczyło w ciągu sekundy i żeby mnie nie bolało :O

Gość przyszla matka
tak mniejszym wysiłkiem i na pewno nie będzie boleć:D Darujcie sobie takie bezsensowne komentarze.To chyba moja ciąża, moje dziecko i moja decyzja czyż nie? Prosiłabym więc o trzymanie się tematu

cc bez narkozy? Co ty piszesz? miss skalpela- wzieczny nick, ale niestety w tym przypadku chybiony.dajh sobie powiedziec, ze TO, co sie widzi na zewnatrz ciasla, czyli blizna na skórze, to jedynie jakies 15% faktycznego okaleczenia skalpelem... Nie wiem, jakie sa twoje znajomosci anatomii, ale sama skóra to juz pare warstw, do tego tkanki podskórne, miesniowe, otrzewna, macica- na serio sadzisz, ze lekarz operujacy tylko skóre zszywa??? A przedtem tylko skóre nacina?

ja bym sie zapisala do innego - wiesz lepiej zeby znal dokladnie przebieg ciązy niz tak hop siup :D o ile znajdziesz rownie dobrego jak ten obecny ejj :D moja znajoma 3 dni po cesarce biegala i porządki w domu robiła :D więc błagam :D

Gość miętuffka....
wszystko jest twoje , nawet serce, tylko ciekawe dlaczego nie miałaś wpływu na to , że bije :D

Gość 5y56y5
Miss skalpela, w poscie o bliznie wyraznie chodzilo o to co wewnatrz. Mam nadzieje ze wiesz ze procz wierzchniej warstwy ciala, masz tez to i owo w srodku. Ja mialam cesarke (w normalnym szpitalu, stad smieje sie z tego "wybierania lekarza"), jako ostatecznosc, i teraz jestem posrana ze strachu ze znow zajde w ciaze. Grozi to bowiem bardzo powaznymi komplikacjami w pewien czas od porodu (liczony w latach). Po prostu macica jest niewydolna, o cienkich sciankach a samo dziecko ma w niej gorsze warunki do rozwoju.

Kazde znieczulenie jest narkoza- i kazde powiazane jest z ewentualnymi komplikacjami. Zgadnij, po co podpisujesz przed operacja karteluszek u chirurga/ ginekologa, a takze osobny u anestezjologa :-O

Gość tz niedobra pupa
miętuffka - jak ty chcesz to rób wszystko jak najdłużej i takim wysiłkiem, żeby ci gały wyszły z orbit. Chodź do kowala zamiast dentysty, rodź w bólach 48 godzin, az dziecko dostanie zamartwicy... nie każdy jest jednak masochistą więc daj nam spokój...

Gość 5y56y5
"ejj moja znajoma 3 dni po cesarce biegala i porządki w domu robiła więc błagam" Buahahahahahaha!!!! Zaloze sie ze to nie tyle znajoma, co znajoma znajomej znajomej.

Gość przyszla matka
nie wiem co ma bicie serca do mojego tematu:O Podjęłam taka decyzję a nie inną i dotyczy ona mojej ciąży więc naprawdę nie rozumiem w czym problem? Co do lekarza to jutro spróbuje zasięgnąć informacji i znaleźć takiego, który bez problemu zgodzi się na cc.

Gość tz niedobra pupa
Czyli zażycie Apapu to narkoza...:) Kochana - do CC dają zastrzyk w kręgosłup - jest się przytomnym, tylko sparaliżowanym od pasa w dół. Na tej samej zasadzie jest też znieczulenie przy porodzie - zewnątrzoponowe. Doucz się trochę.... :)

NIE :) znajoma :-) natomiast kuzynka 4 tygodnie po porodzie a na dupie nie moze usiedzieć bo ją rozrywa :D A RODZILA SN

Gość miss skalpela
La Kobieta :D z tym moim nickiem to wyluzuj, akurat tym sie nie sugeruj :O Możesz być spokojna o moją znajomość anatomii :) Wiem czym pachnie cesarka i na czym polega, za uświadamianie serdecznie dziękuję :)

Co do znajomej czyjejs 3 dni po cesarce biegajacej i sprzatajacej- oczywiscie, wierze. W koncu kiedys kobiety rodzily w polu, urodzily i dalej ziemniaki zbieraly ;-) sn, nie cc, zgadzam sie. Ale ile z nich w wyniku komplikacji wykrawilo sie, badz puscil im pecherz do konca zycia, badz macica sie wynicowywala- wtedy nikt co prawfda statystyk nie prowadzil, ale bacz pewna, sporo takich przypadków po tym bylo. A tak na marginesie- gratuluje sprzatajacej dom w 3 dniu po cc "troskliwego" patrnera... no comment :-O

Gość miętuffka....
przyszła matka - no, jak nie wiesz co ma bicie serca do twojego tematu to mi przykro , logika się kłania

Gość 5y56y5
Ozesz... zaraz bede przeklinac... To o czym piszesz, pupo, to tez narkoza.

23:19 [zgłoś do usunięcia] miss skalpela La Kobieta, o jakim okaleczeniu mówisz? Jedna blizna dobrze zrobina jest szerokości sznurka, jest na linii bikini i naprawde nic nie widać! To tyle co do znanej przez ciebie anatomii ;-)

Gość przyszla matka
normalnie zaskakujecie mnie. Może mi któraś wyjaśnić co ma moja decyzja do jej życia? Jakbym napisała dlaczego nie chce rodzić to dopiero byście miały radochę z uświadamiania mnie:P Dajcie już spokój chyba to jak moje dziecko przyjdzie na świat nie odbije się na waszym życiu

Gość tz niedobra pupa
nieczulenie ogólne kontrolowane, odwracalne (czasowe) i całkowite zniesienie bólu, świadomości i odruchów obronnych osoby znieczulanej. Od czasu wprowadzenia eteru popularnie nazywane narkozą (nazwa historyczna). Znieczulenie ogólne polega na okresowym zahamowaniu czynności ośrodkowego układu nerwowego przy jednoczesnym utrzymaniu funkcji ośrodków podtrzymujących życie (np. ośrodka oddechowego odpowiadającego za regularne oddychanie) Macie tu z wikipedii - narkoza - rodzaj znieczulenia ogólnego. Idiotki....

Gość 5y56y5
Nie jest mozliwe aby w trzy dni po cesarce "biegac i sprzatac". W trzy dni po cesarce nie uniesie sie nawet wiecej niz litra wody w czajniku elektrycznymn, nie schyli po cos, co spadlo, nie podniesie nogi, nie zrobi pelnego kroku. Gdy sie dluzej stoi, trzeba sie podpierac. Pozycja wyprostowana to wspomnienie. Itd itp Caly aparat ruchu jest oslabiony bo miesnie brzucha praktycznie jeszcze nie dzialaja. O krwawieniach, bolach i innych nie wspomne.

Gość miss skalpela
La... Idąc tokiem myślenia kobiet na kafe napisałam o estetyce, ale o znajomość przeze mnie anatomii się nie martw :P

Z tego wynika, ze kobiety po rozwiazaniu, jakakolwiek metoda ;-) dzielka sie na mieczaki i hardcore :-D

Gość tz niedobra pupa
La kobieta - gdzie pracujesz? Że nie odróżniasz znieczulenia ogólnego zwanego potocznie narkozą od obecnie stosowanych w położnictwie znieczuleń metodą zewnątrzoponową lub podpajęczynkową? Jeśli w szpitalu to chyba jesteś salową.... :(