Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karygodne zachowanie

włosy - przetłuszczające się od roku

Polecane posty

Witam. Chciałabym sie poradzić kogoś, kto może miał podobny problem... Otóż zawsze miałam piękne włosy - kręcone, grube, nie przetłuszczające się... 2 lata temu zmieniłam otoczenie ( myślę, że woda mogła mieć również na to co się stało wpływ, dlatego to zaznaczam...) Od roku mam makabryczny problem. Mam długie włosy, nie suszę ich suszarką bo się puszą.... Codzienne mycie jest awykonalne.... a widzę, że one tego ode mnie wymagają.... Co się stało??? Jak do tego doszło ??? kiedys mogłam myć glowę raz- dwa razy w tygodniu i było w porządku, a teraz??? nie wiem czy zmiana wody mogła mieć az taki wpływ, może do tego stres? zmiana tabletek ? nie mam pojęcia ale jestem załamana... obecnie zaczęłam stosować jedwab, nei pomaga :/ I wlasnie wyczytałam ze jedwab nie nadaje się do przetłuszczających włosów..... Pomocy :( Co robić, aby włosy chociaz troche wrocily do poprzedniego stanu :(

Gość I co  ja mam zrobić
kochana hormony nic wiecej. Polecam dermatologa:).

Gość azabela
tak kochana hormony, nie musisz byc nastalatka. zbadaj sobie testosteron jak masz go podwyzszony to jest sprawca problemow ja mialam kiedys podwyzszony i wlosy musialam mys codzien bo sie nie nadawaly do niczego, teraz mam w normie i wlosy o niebo lepsze, radze isc do endokrynologa lub ginekologa bo dermatolog wypisze ci szampony plukanki , ampulki ktore kosztuja od cholery a zadnego efektu nie daja.

Dziękuję dziewczyny.... tak, włosy teraz noszę spięte, bo zrobiły się ...."nijakie" :( wiem, mój błąd, ale inaczej z "nimi" się teraz nie da... Co do hormonów, to może i faktycznie to.... zmieniałam tabletki antykoncepcyjne jakiś czas temu ( właśnie chyba już z rok temu, tylko w pewnym wieku czas biegnie szybciej niż zdajemy sobie z tego sprawę niestety...) i nawet do tej pory mam problemy z regularnymi miesiączkami.... więc może to również miało wpływ na te włosy... Ehhh Do ginekologa już jestem umówiona, także przy okazji się wypytam... dziękuję za sugestie :)