Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drumdrum

farsze do pierogow,ale bez mieska!jakie polecacie?z czym sa Wasze ulubione?

Polecane posty

wiem,ze moge wpisac w wyszukiwarce "farsze do pierogow" i mi wyskoczy pelno pozycji,ale jezeli juz brac sie za pierogi to wole sprawdzone przepisy.z czym sa Wasze ulubione?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dla mnie to najlepsze ruskie :D Czyli wystudzone ziemniaki miele w maszynce,tak samo postępuje z twarogiem,dodaje przysmażoną cebulę,sól,pieprz i farsz gotowy :) Lubię też: -na słodko (twaróg+cukier waniliowy+rodzynki) potem polewam śmietaną) -z jagodami lub truskawkami - wolę robić ze świeżych -z kapustą i grzybami (gotuje namoczone grzyby,gotuje kiszoną kapustę.Na maśle/oliwie smarze cebule+kapustę+grzyby.Przyprawiam do smaku) -ze śledziem -kresowa potrawa ze stron dziadka.Ba! nawet nie wiedziałam że są ze śledziem :D Namoczone śledzie w mleku miele,dodaje odciśnętą namoczoną bułką,szczypiorem.Daje tylko pieprz) -z soczewicą -gotuję czerwoną soczewicę(moim zdaniem najlepsza jest czerwona).Jak ostygnie to miele.Dodaje do niej przysmażoną cebulę,jajko,szczypior,natkę,sól i pieprz do smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja nie mam maszynki do mielenia:/ale Głowa w chmurach podsunelas mi pomysly:)dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a mnie by interesowal przepis na ciasto, jakis latwy ktroy zawsze sie udaje bo pierogow jeszcze nie robilam nigdy, juz nawet nie jadlam z 5 lat, od kiedy nie mieszkam w pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobieta zadbana moge napisac przepis na sprawdzone ciasto,ale pozniej,bo jak zwykle pozapisywalam przepisy na jakis kartach i wsiakly:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość k.kobieta
Moje ukochane pierogi to pierogi ze szpinakiem! ale nie byle jakim,, dobry farsz to podstawa, czyli szpinak, czosnek, twaróg. sklad rewelacja, przepisu podawac nie bede ale sa pyszne przypieczone na masałku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepisu "dokładnego" na ciasto nie podam bo ze względu że wagę mam już w ochach :D:P to robię proporcję na oko. Czasami trzeba samemu pokombinować ;) -mąka,ciepła woda,sól,czasami jajo. drumdrum-----Jak nie masz maszynki to może masz praskę ? Przejdą ziemniaki i ser.A swojego czasu też "maltretowałam" składniki tłuczkiem do ziemniaków :D Albo jak masz malakser to raz,dwa rozdrobnisz farsz. k.kobieta----Używasz do farszu ricotty czy zwykłego ,białego twarogu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Głowa w chmurach praski tez nie mam:/ale za to blander mam:)powinien dac rade:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka669
a próbowałyście z czerwonej fasoli? fasolę ugotowac, zemlec ze smazoną cebulką, doprawic i lepic jeśli chodzi o ciasto, robię na oko i dodaję 1 jajo, sól, zimna wodę i olej, pierogi się po nim nie sklejają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×