Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1369742

SZOK! zdjecia

Polecane posty

Gość mamauaksmamam
bo kobieta karmiąca 2-3 latka zaspokaja swoje potrzeby bliskości chce związać emocjonalnie dziecko z nią by było całkowicie zależne tylko przez podanie cyca potrafią okazać miłość

Gość jifjgifjg
karmienie 2-3 latka podchodzi pod jakies zboczenie!!!!!Nie sadze aby te kobiety byly zdrowe emocjonalnie! ja nie wyobrazam sobie karmic dziecka dluzej niz rok. Moja siostra wcale nie karmila i ma zdrowa silna 10 latke..zeby mocne zdrowe. A jej kolezanki daly jej do wiwatu ,ze jest wyrodna matka...zenada

Gość mamauaksmamam
bo wszędzie trąbią że cyc jest najlepszy dzieci na cycu zdrowsze , inteligentne i ogólnie cudowne a na butli beee i niektóre maja wyprany mózg

Gość kjhghghgfg
Oburzaja sie te co nie karmily,albo karmily krotko.....ZAZDROSZCZA ??????????????

Gość pijawki kończyna
a czego mają zazdrościć? Odstawianie od cyca to indywidualna decyzja każdej kobiety

Gość mamauaksmamam
czego zazdrościć że robią z dziecka nieporadnego człowieka??? że byc 3 lata uwiązanym bo CYC ? że 3 lata odmawiac alkoholu mocnej kawy ?? czego ? że biust obwisły?

Gość kjhghghgfg
Karmilam syna 2,5 roku.Corke karmie teraz 20 miesiecy. Nie mieszkam w PL.lecz w Niemczech.Dzieci sa okazami zdrowia.Czasem katarek tylko.Tutaj karmienie 2-3 latka to nic nadzwyczajnego. Wiek karmienia w Biblii to 3 lata. Nowoczesne to nie zawsze znaczy dobre. :) Dodam,ze nie karmie publicznie.U nas nawet w cetrach handlowych sa specjalne pokoiki dla matek karmiacych.

Gość kjhghghgfg
Biust niepielegnowany z wiekiem bedzie zawsze obwisly. Trzeba sie tez pielegnowac.:) Wiele jest zalet.W organizmie kobiety podczas karmienia wytwarzaja sie substasncje zapobiegajace rakowi piersi np.albo substancje,ktore pomagaja latwiej znosic strey wychowawcze.:) Zalet jest tysiace.Mam o tym gruba ksiazke.:)

Gość mamauaksmamam
Wiek karmienia w Biblii to 3 lata. :D:D:D:D:D: a co miałas niepokalane poczęcie

Gość kjhghghgfg
Niepokalane poczecie bylo Jedno.Ja bym nie miala odwagi z Tego zartowac. Oburzajcie sie bardziej przemoca,chamswtem itp.a nie karmieniem piersia. !!!!

Gość mamauaksmamam
ale karmienie 3 latka to wypaczenie nie ma nic w tym ładnego pożytecznego

Gość bleee ble

Gość bleee ble
2 - letnie dziecko dawno juz powinno jesc pokarmy stale a po drugie jaki zgryz ma dziecko ktore ssie cyca do 3 roku zycia?? lena jestes obrzydliwa

Gość fragile22
Moja mama karmiła mnie do 2,5 l. Ja pamiętam do dziś smak mleka matki, przez kolejne lata (gdzieś do gimnazjum) nie byłam w stanie przełknąc zwykłego mleka, chyba że 0% o smaku wody bo reszta wydawała mi się tłusta i śmierdząca:) Oczywiście przez ostatni rok piłam to mleko tylko do usypiania. I najgorsze: chwila odstawienia, kiedy wszyscy mądrzy wymyślali sposoby odrzucenia mnie od cycka: - smarowanie piersi olejem - smarowanie piersi pieprzem :) Ja jestem wdzięczna mamie, że tak bardzo się poświęciła, nie wiem czy to ma wpływ na moje życie, byc może jeszcze jakis profit z tego mam.. ale jednak sama nie zdecydowałabym się karmic dłużej niż do roku..

Gość 111111111111111111122222222222
Dziecko przy piersi was brzydzi a jak chlopy was liza po cycach to was nie brzydzi ?! NIEKTORE TO TYLKO CYCE DLA CHLOPA TRZYMAJA ! a dziecka sie karmic brzydza ---to dopiero wypaczenie.

Gość pijawki kończyna
A niektóre to tylko dla dzieciaka cyce trzymają - to jest dopiero spaczenie emocjonalne

Gość pijawki kończyna
Nikt się karmić nie brzydzi zresztą - czytaj topik ze zrozumieniem

Gość a ja wam powiem po jakiego
grzyba karmic dzieci do 3 roku zycia..BY POTEM BYLY ZDROWE! TAK JAK NASZE BABKI,PRABABKI,KTORE RODZILY PO 5 DZIECI I BYLY ZDROWE I ONE I DZIECI..Czy wy naprawde nie myslicie? Ja mam syna 2letniego,ale nie karmie piersia w ogole i zaluje,bo syn od urodzenia choruje.Moja mama mnie karmila piersia do 2 r.ż. i nie wiem co to katar..Zapytajcie Waszych babć a jak macie to i prababć.Ja mam prababcie,ktora ma 90 lat i nie wybiera sie na tamten swiat.Setki jest takich ludzi w PL.Mojego meza babka ma 80 lat i nawet zagra w pilke nozna z wnukami. TAK,wiem,teraz pojedziecie po mnie,ale mam to w nosie! Nie widzicie niczego..Zastanowcie sie skad wziely sie roznorakie choroby,o ktorych 50 lat temu nawet filozofom sie nie snilo a teraz są zmorą dzieci..Down,pneumokoki itp,itd.. Pozdrawiam.

Gość mamauaksmamam
ale wydumałaś a ja znam mase dzieciaków ktore obeszyły sie bez cycya i są okazami zdrowia wiec nie wyciągaj wniosków za szybko

chcecie to karmcie piersią i 5 lat. niech dziecko woła w przedszkolu "zupy nie, cyca!" - wasza sprawa. do osoby która pytała czy mozna karmic dziecko będąc w ciązy. Skonsultu sie ze swoim lekarzem, ja jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to momentalie odstawiłam córke od piersi. miała 10 miesięcy. w większosci ksiazek specalisci piszą ze najlepiej karmic piersią 9 miesięcy. pozniej nie ma takiej potrzeby, a i mleko nie ma az tak duzo skladników odzywczych zeby zaspokoic potrzeby takiego duzego dziecka. ale wiadomo ze na ten temat jest wiele zdan.

Gość kruselka
Mnie równiez to obrzydza moja cora ma 11 miesiecy i nie wyobrazam sobie dawac jej cyca jak juz prawie wszystko je. Moim zdaniem to matki sie uzaleznily od tego, chca zeby ich dzieci byly wiecznie takimi maluszkami i chyba nie potrafia sie z tym pogodzic ze dzieci dorastaja. Aha Gówno prawda ze dziecko jest zdrowe na cycu. Ja karmiłam 3 miesiace potem dawałam butle i mala ani razu nie byla chora . Sredniowieczne myslenie .OBRZYDLISTWO !!!!!!!!!!

Lena naukowcy udowodnili ze karmienie piersia ma sens do 6 miesiaca zycia, kiedy to ma najwiecej wartosci jednoczesnie pomagajac matce powrocic do formy sprzed porodu. Powyzej 6 miesiaca zycia korzysci te gwaltownie maleja. Pomijajac ze duzy dzieciak przy cycku wyglada niesmacznie, to poczytaj sobie troszke, ale nie w kolorowych gazetach tylko w podrecznikach medycznych, skad dowiesz sie, ze karmienie cyckiem przez tak dlugi okres czasu sprzyja rozwojowi anemii a nawet bialaczek, dlatego ze dlugie karmienie oslabia szpik kostny, ktory traci znacznie swoje wlasciwosci. Tylko powtarzam- nie kolorowa prasa a nowe medyczne podreczniki.

matko to naprawde przesada.....juz widze taką sytuację ''dziecko najpierw zje kotleta z ziemniakami,popije sokiem a na koniec idzie do cyca'' :O:O...to nie jest ani zdrowe,ani normalne,,,wiec po co to robicie?...odpowiedz jest jedna - bo to lubicie :o

Gość myszysjka
ja tez tego nie pojmuje i nie wyobrażam mam sma dziecko i odkad skonzył rok zjada wszytko i jakoś nie widzę sensu dawać mu cyca zje kotleta z ziemniakami i surówka i co na popicie cyc :O ohyda zresztą ładnie to wygląda 6 Msc dziecko a nie 1, 5 roczne dziecko biegające i nagle podciąga bluzkę a mamusia nic złego nie widzi

Gość Nowe choroby
do tej mądrej co pisała o chorobach których kiedyś rzekomo nie było: były, tylko ich nie zdiagnozowano i opisano. Dzieci chore albo w ogóle nie przeżywały porodu albo umeirały wcześnie - i nikt sobie nie zawracał głowy na co umierały, zresztą nie było takich możliwości. nie bądź jak ta blondynka z dowcipu co się dziwi czym ludzie oddychali zanim odkryto tlen. kiedyś dzieci się rodziły hurtowo, a przeżywały tylko najsilneijsze sztuki - może stąd czasami spotykane końskie zdrowie u dzisiejszych staruszków. Oni po prostu musieli być najsilniejsi. A dzisiaj medycyna ocali te jednostki któe dawniej nie miałyby szans na życie. Co to wspólnego z mlekiem to ja nie wiem. I zgadzam się z opinią że te kobiety karmiące tak długo mają zaburzenia emocjonalne. CHcą całkowicie i obsesyjnie uzależnić od siebie dziecko. Tak by było zupełnie nieporadne a one czuły się potrzebne. Jest chyba jeszcze ostrtzejsza forma podobnych zaburzeń - kiedy matka celowo truje dziecko, doprowadza do choroby po to by móc się troszczyć, opiekować i realizować w ten sposób swoje chore potrzeby takiej wypaczonej opiekuńczości. No i po to żeby świat je za to podziwiał.

Gość do nowe choroby
a skad ty niby wiesz jak kiedys bylo? bajeczki opowiadasz dziecko.

Gość Nowe choroby
rozumiem że takie zjawiska jak przekazy historyczne i słowo pisane są ci obce? Dane statystyczne o dzietności i śmiertelności też? Historia medycyny również? No cóż, pewnie jedyne co czytasz to instrukcje zakładania pieluch. I to obrazkowe.