Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Ciaza Mnoga - mam pytanie

Polecane posty

Jestem w 29 tygodniu ciazy z trojaczkami. Wczoraj lekarka badajac macice powiedziala, ze moja macica skrocila sie na dlugosc palca wskazujacego a rozwarcie to tak gdzies na 1 cm. Brzuch mam 33 cm. Jak ta informacje uslyszalam to mam teraz wrazenie ze nie dociagne tej ciacy do min. 34 tyg. NIe mam zadnych skurczy ale czasami taki bol jak przy okresie. Ogolnie czuje sie dobrze, moge chodzic itp. ale nie wiem jak rozpoznac jakis bol porodowy na tyle wczesnie aby jechad do szpitala i dostac jakis lek na ewentualne wstrymanie porodu. Kurde, mam problem bo nie znam tych wszystkich reakcji porodowych. Mam nadzieje, ze sa tu takie mamy co sie lepiej na tym znaja.

Tzn. powiedziala, ze jezeli bede miala czestsze bole, w krotszym odstepie czasu to mam za kazdym razem dzwonic do nich, a oni mi powiedza co dalej... Tak naprawde to bym musiala do nich dzwonic caly czas bo mam dziwne bole ale to chyba nie porodowe.

Gość czy to to czy to nie to
nie wiem nie znam się ale gratuluję :) i życzę łatwego porodu w im póżnijeszym tereminie tym lepiej :)

Gość czarny nick mi wywala!
Miałam to samo..........skrócona szyjka macicy małe rozwarcie. Pzepisany miałam fenoterol a i tak po tygodniu wylądowałam na porodówce, odeszły mi wody. Ból jak na okres też miałam, podobno to skurcze były. Urodziłam dobę po przjęciu na porodówkę. Był to 1 dzień 27 tc. Nie bagatelizuj. Lekarka nie kazała Ci przypadkiem leżeć plackiem? jeśli tak to leż koniecznie, nie dała Ci no-spy na te bóle chociaż? Hm..........

jagoda leż w łóżku i nie wstawaj chyba ze do toalety. a bierzesz jakieś leki? fenoterol, nospe, magnez? dostałaś sterydy na rozwój płuc? ja w 26tc dostałam nagle bardzo bolesnych skurczy co kilka minut. było późno wiec chciałam czekać do rana z pójściem do lekarza i myślałam ze jak poleże to przejdzie. wytrzymałam do 4 rano tak bolało i pojechaliśmy do szpitala. udało się wstrzymać poród na dwa tygodnie. dobre i to ale trzeba było od razu jechać a nie czekać. także jakby co to od razu leć do szpitala takiego z oddziałem dla wcześniaków. w normalnym mogą nie mieć respiratorów i inkubatorów i trzeba wieźć dzieci karetką do innego szpitala

rozwarcia nie miałam ale szyjka zanikła zupełnie i szew puścił plus infekcja bakteryjna