Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna_manka

Maska czy odrzywka do włosów, co jest lepsze i dlaczego ??

Polecane posty

Gość czarna_manka

Witam, chciałaby poruszyć temat masek i odrzywek do włosów. Przyznaję, że do tej pory nie stosowałam nic takiego, ponieważ nie miałam takiej potrzeby i dlatego gubię się kiedy stoję w sklepie prze regałem z tymi wszystkimi specyfikami do włosów :/ Mam krótkie, bardzo jasne włosy i własnie prze ostatnie rozjaśnianie, strasznie pogorszył mi się ich stan, są teraz sztywne, trudno się układają i wyglądają jak siano. Może znacie jakieś godne polecenia preparaty, które mogłyby mi pomóc ... aha i jaka jest róznica między odrzywką, a maską i co jest lepsze ?? Z góry dziękuję za Wasze rady :)

Gość polecam Fructis nutrigładki
zwłaszcza szampon 2w1 i maskę, czyni cuda z przesuszonymi rozjaśnianymi włosami włosy gładkie, aksamitne i megabłyszczące

SłodkaCzekolada ma racje Wax jest dobra można ją kupić w aptece regeneruje włosy jest to odzywka trzeba ją trzymać na włosach 15-30 min trzeba zawinąć głowę ciepłym ręcznikiem lub być w gorącej kąpieli. Są do jasnych i ciemnych włosów oddzielnie. Kosztuje ok. 17 zł mniejsze opakowanie. Ale jednak nie na każdego tak działa możesz spróbować też nafte na włosy :) Ale to też jest tak ,że niektórym po niej się przetłuszczają :( Ja dbam o swoje włosy w taki sposób ,że raz około tydzień używam waxa do tego czasami raz na miesiąc maseczka z nafty do tego dwa żółyka z jajka i pół cytryny , i zawsze po myciu używam odżywki na końsówki z L'Oreal :). Wiesz co skoro stan włosów sie pogorszył możesz też zażywać jakieś witaminki :) np Skrzypowita ?:) ja osobiście byłam u dermatologa i pani przepisała mi tabletki Salfazin i są świetne :)

polecam Fructis nutrigładki- w żadnym wypadku nie słuchaj nie używaj tego dziadostwa szampony z Fructisa wysuszają włosy :o każdy Ci to powie :o zresztą nigdy nie używaj 2 w 1 bo to okropne dziadostwo .

Gość kto ma kto ma
najlepsza to jest domowa maska na wlosy: -zoltko -oliwa z oliwek -nafta -olejek rycynowy -kilka kropel cytryny -lyzesczka miodu mieszasz nakladasz na suche slochy nakladasz wofek foliowy na to recznik i nosisz ile sie da...

Gość czarna_manka
Dzięki za wszystkie rady, za jajka na włosach i inne tego typu naturalne maseczki to ja dziękuję, raz próbowałam piwa, podobno włosy miały błyszczeć, być miękkie i w ogóle, a rezultat był taki, że śmierdziało ode mnie jak sto diabłów, wolę chyba kosmetyki "nie naturalne" :) Co do odrzywki Wax, to też nie jestem jakoś przekonana, stosuję ją, co prawda od niedawna, ale nie widzę jakiś specjalnych rezultatów, może to jeszcze za krótko ... Fructis rzeczywiście jest słaby miałam kiedyś szampon właśnie z tej lini i pojawił się u mnie łupież, fryzjerka powiedziała mi później, że on często tak "dział" więc uważajcie z nim :( Podobno Kerastase ma dobre kosmetyki do włosów, urzywał ktoś ???

Kochana bo ty masz słomiany zapał :o musisz być cierpliwa nic się od razu nie dzieje. Wax jest dobry ale po dłuższym użyciu. Maseczka z jajami jest nakładana przed myciem włosów więc po użyciu szamponu nic nie śmierdzi :P a jak byś stosowała raz na jakiś czas to by Ci nie zaszkodziło:) kosmetyków z Kerastase nigdy nie używałam ani też nie słyszałam za dużo o niej więc nie mogę się wypowiedzieć powiem szczerze ,że dość dużo na swoich włosach testowałam odżywek i chyba najlepszy rezultat jednak dają naturalne sposoby :) no i jednak powtarzam jeszcze raz skoro włosy się osłabiły to widocznie brak Ci jakiś witamin i powinnaś wzmacniać je od środka i łykać jakieś tabletki :)

Gość czarna_manka
Porzeczka to może nie słomiany zapał tylko brak cierpliwości, rzeczywiście chciałabym, żeby rezultaty były szybciej widoczne :) Od piątku urzywam odrzywki Keune Balm Conditioner, koleżanka mi ją poleciła i rzeczywiście jest niezła, już zauważyłam, że włosy są milsze w dotyku, nie takie sztywne no i bardzo ładnie pachnie. Czy któraś z Was miała może z nią coś do czynienia ?? P.S. Porzeczka witaminki to się oczywiście rozumie, zawsze biorę Capiwit A+E i uważam, że jest dobry :)

Gość JuŚia
ja także używam odżywki Keune Balm Conditioner i jestem zadowolona,inne odżywki-te sklepowe działają powierzchownie a ta z Keune wnika we włosy i są miłe w dotyku,pachnące i końcówki nie są sianowate.Oczywiście cena też nie jest niska gdyż ta odżywka jest profesionalnym kosmetykiem fryzjerskim i nie wszędzie można ją dostać ale warto poszukać ;)