Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieńka ka

jak ubrać noworodka??

Polecane posty

witam! mam pytanko rodze 18 marca przez cc i tak się zastanawaim jak powinnam ubrac maluszka aby mu nie bylo ani zimo ani ciepło jak będziemy wychodzić ze szpitala?? doradźcie coś bo to moja pierwsza dzidzia i nie wiem a moja mama ubrała by go jak w największe mrozy tak więc nie chce przesadzić ani w jedną strone ani w drugą zaznaczam że odbierac ze szpitala będzie mnie mąż ktory podjedzie samochodem hehe

Gość no wiesz zalezy jaka bedzie
pogoda :O

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Zobaczysz jaka będzie pogoda...mi w szpitalu położna poiwedziała że noworodek to jest człowiek i proszę go traktowac jak normalnego człowieka... jeśli pani jest ciepło to jemu też...weź pod uwagę że dziecko przykryte będzie jeszcze kocykiem i w nosidełku dodatkowa ochrona i ciepło...

Gość ja slyszalam........
ze dziecko powinno miec takie warstwy ciuchow jak ty ale o jedno więcej :D

Gość maja papaja
W ubiegłym roku rodziłam o tej samej porze - czyli również w marcu - i wyglądało to tak: - pielucha - body (koperta, długi rękaw) - bawełniane portki z H&M - skarpetki bawełniane - cienka bawełniana czapka - cienki bawełniany kombinezon z kapturem - autofotelik ze śpiworkiem (może być ewentualnie kocyk zamiast śpiworka) Voila! Gotowe. :)

Gość maja papaja
Alles H&M. - Tam wszystko kupisz na ten dzień X. ;) Wszystko dobrej jakości, wygodne w użyciu, dobrze przemyślane i niedrogie.

no wlasnie ja kupiłam już koplet na wyjście cienki bawełniany (śpiochy, body, kaftanik,czapeczka) oraz z weluru spodnie z kurteczką (kurtka ma kapturek który chciałam mu założyć na głowe jak będe przenosić dziecko do auta) i przykryć kocem natomiast mama dziś dokupiła jeszcze kurteczke ktora będzie za duża heh i chciała mu jeszcze kupić grubą czape bo zimno itp. jak zrobiłam głupia mine to się obraziła i powiedziała że nie będzie sie wtrącać heh tak więc zastanawiam się czy faktycznie aż tak grubo ubierać małego??

Gość maja papaja
No to załóż to co kupiłaś oprócz kaftanika. Body z długim rękawem wystarczy. Zdecydowanie cienka czapka pod kaptur (a nie ta gruba od mamy). Na koniec zawiń dziecko szczelnie kocem w foteliku i będzie ok.

Gość ja jestem ja
ja w listopadzie ubrałam tak było ok -1 st. pampers body bawełniane z dł. rękawem pajacyk welurkowy skarpetki czapeczka średnio-ciepła kombinezon z grubszego welurku na bawełnianej podszewce kocyk

Gość maja papaja
Tylko dobrze zawiń mu stópki, bo śpiochy są dużo cieńsze od skarpet i może mu być chłodno w stópki jak go źle przykryjesz. O ile oczywiście te spodenki wyjściowe nie mają dodatkowych wykończeń na stopy.