Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastka 234

Ile zupki na raz mogę dać 5 miesięczniakowi?

Polecane posty

Gość nastka 234

jestesmy już po etapie sprawdzania czy nie jest uczulona na zupkę "gerbera" i czy ja dobrze toleruje. Przyzwyczajałam ją około 1,5 tydodnia, zaczynąjąc od jednej łyżeczki, potem dwie, cztery ... i pół słoiczka. Teraz zastanawiam się czy moge dac caly słoiczek na jeden raz? Ile zjadaą Wasze 5 miesięczne maluchy?

Gość ggyhg
a oprócz tej zupki jak wyglada jadłospis dzienny?

Gość gronostaj siedemdziesiat lat
mozesz tylko 2 łyzeczki.

Gość ggyhg
mój 5,5 misieczny Synej je nastepujaco : 5 120 mleka 10:00 180 kaszki na mleku 14:00 pól słoika zupki wiecej naraz nie zje 16:00 czasem zje ta druga połowe czasem nie 18:00 ok 100 ml soku jabłkowego czasem pare łyzek startego jabłka 20:30 130-170 mleka 24:00 160 mleka wydaje mi sie ze je mało

5 miesięczniakowi można dawać różne rzeczy, nie tylko jabłko. Ja dawałam już różne owoce i warzywa, kaszki z owocami, mleko, obiadki (sama gotuje), różne herbatki a nawet soki.

Gość a ja uwielbiam taniec
beatka, ale masz gromadke :)

Gość też Beatka
Beatka jak Ty dajesz radę z taka gromadką.Podziwiam Cię i szanuję. Ja mam jedno i siedzę 2 lata w domu i pora się z niego ruszyć.Bo na dłuzszą metę nie dam tak rady. Może masz jakieś złote metody???

Gość eeeeeehhhhh
moja to pakuje ile dam :o właśnie zjadła sporą miseczkę.Na bank więcej niż ten mały słoik,takz półtora.A jak chciałam zabrac to eyczała.A mleka je mało w sumie

Gość też Beatka
No właśnie, ale naprawdę super;) w tym co piszesz da się wyczuć, że jesteś zadowolniona ;) Ja czuję, że musze zmienić trochę tryb zycia, tzn iśc do pracy. Nie miałas czasem dość siedzenia w domu??

Nir izpaczam za bardzo że nie chodze do pracy, codziennie chodzę na spacer z dziećmi, czasami z mężem we dwoje wychodzimy. A szczęślia jestem bardzo ;)

Gość też Beatka
A co do tematu bo w sumie pisze nie na temat :P Mój mały jadł tyle ile potrzebował:) Zawsze robiłam troche więcej i dawałam dopóki chciał jeśc;)

Gość też Beatka
Beatko cudnie.życze wszystkiego najlepszego i uciekam bo mój mały chłopczyk sie obudził

Gość nastka 234
jadłospis mojej córki: gdzina 4-5 rano pierś godzina 8-9 100 ml kaszki na mleku i pierś (ile tam jej potrzeba) godzina 12-13 butla 100-120 ml godzina 15-16 zupka jarzynowa (obecnia pół słoicza) i pierś godzina 18-19 butla około 100-120 ml godzina 23-24 butla około 120 ml od jutra zamierzam powoli wprowadzac jabko doradzcie czy dobrze to poukładałam. Nie ukrywam, ze karmienie trybem mieszanym (niestety sama pierś nie wystarczała mojej córce) nie jest łatwe do pogodzenia

Gość nastka 234
w ogle przyznam, ze nie wiem jak w ten cały jadlospis wprowadzic pierś. jest w niej zbyt mało mleka, zeby to by jeden calościowy posiłek, ale na tyle duzo, żeby ja jeszcze troszkę podokarmiać

Gość najlopeoisj dawaj
ile zje raz dziennie wqrzywa i raz dziennie owocze plus melo do woli

Gość nastka 234
dziewczyny, zerknijcie prosze na ten nasz jadlospis. To moje pierwsze dziecko i nie wiem czy jest ok, czy nie zbyt mało, jak dlugie mają być przerwy między posiłkami ... Ehhh, mnóstwo pytań mam

nastka - z tymi Twoimi róznymi pytania mozesz do mnie napisac jak będę umiala pomóc to fajnie :) gg mam w stopce ;)

Gość nastka 234
dzięki :)