Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ja sobie

jestem gruba :(((((

Polecane posty

Gość taka ja sobie
pomogemam teraz identyczna wage i wzrost ... 65kg i 168cm .... jak to zrobiłaś mi najwiecej tłuszczu odkłada się na udach i brzuchu ....

Gość taka ja sobie
i własnie bym chciała schudnąc z 10 kg

Gość pomoge
No dobra to teraz sie troche rozpisze .Wczesniejsze proby byly niepowodzeniami konczylo sie zupelnie odwrotnym ,nieporzadanym i jeszcze gorszym rezultatem.Pierwszy dzien powiedzialam sobie dosyc musze cos ze soba zrobic no i sie zaczeło lekkie sniadanko w szkole jablko blablabla i inne rzeczy a powrot do szkoly to mysl "nie , nie wytrzymam " i rzucalam sie i jadlam wiecej niz zwykle zapelniajac deficyt ;p Zapychalam sie czekolada ,chipsami kalorycznym obiadem -makaron z sosem itd ... No i tak pewnego dnia postanowiłam sprobowac ponownie bez jakiegos szczegolnego zapału.Usłyszalam o diecie 3 posiłki dziennie co 5 godzin i tego tez sie trzymałam i cwiczylam codziennie wieczorem ale mysle ze bez cwiczen tez duzo sie osiagnie.Piłam peełno zielonej herbaty , czerwonej , wody (niegazowanej) wysoko wapniowej i magnezowej z cytryna oczywiscie zero sokow , coli zero -to mit, ewentualnie soki warzywne .Sniadanie to 3 kawalki wazy , z serkiem wiejskim i dzemem albo nutella . Ta dieta zakłada ze weglowodany można jesc TYLKO rano dlatego jak musisz to zjedz rano pasek czekolady choc ja tego nie robilam ale z czasem mozesz ta ilosc zmienjszac , mleko niskoprocentowe , potem po 5 h jadlam po szkole mrozonki , albo jajecznice , warzywa na parze i sałatki taka jak - 2 jajka , polowa puszki tunczyka , kukurydza , cebulka -pycha oczywiscie bez majonezu;p.Na kolacje to tak naprawde jadlam tylko kisiel ekspresowy zalewany woda bo ma malo kalorii a zaspokoaja apetyt na slodycze mimo tego ze niby cukry mozna jesc rano i tak schudlam , albo jabłko , albo waza czy serek wiejski . pytaj sie jeszcze jezeli chcesz cos wiedziec troszke sie rozpisalam hehe :D

Gość monikkkkk
ja mam 170cm i tez koło 65kg...to by nie było straszne gdyby było rozłozone równomiernie,ale biust malutki,rece chude,brzuch płaski nawet i strasznie rozrosniete nogi zwłaszcza uda.te boczki...patrzec na siebie bez ciuchów nie moge...

Gość taka ja sobie
dzieki wielkie spróbuje z tą dietą ... dzis zdadłam spory talerz makaronu z sosem i mnie mdli do tej pory .... wiesz ja sie troche boje z dietami.. bo mam jakieś problemy z zaladkiem ... niewiem jak powinnam sie odrzywiac ... bo do tego mam wzdęcia ... i z rana mam w miare płaski brzuch ... a tylko coś zjem ... co kolwiek .... i brzuch robi sie jak w ciązy ... jeszcze przy mojej wadze ... czuje sie ociezala i niemam ochoty sie ruszac nawet ... brrrr.... teraz wlasnie troche pocwiczylam .... jestem mokra.. i niewiem dlaczego strasznie chce mi sie wymiotowac

Gość pomoge
Myśle Hm no to chyba najrozsadniejsze beda cwiczenia .Może zapisz sie na pilates , ablo poprostu sama w domu rób cwiczenia. Choc pilates to swietna sprawa :) przyjemne i szybko daje rezultaty

Gość monikkkkk
3 posiłki dzienne byłyby dla mnie chyba lepsze niz te 5 małych,po których i tak sie chce jesc...skoro juz pisze ostrzege przed jedzeniem prawie samego białka-robiłam tak kiedys pare tygodni jak sie naczytałam jaka taka dieta cudowna itd-wypadło mi strasznie duzo włosów i cera sie dramatycznie pogorszyła.a schudłam troche tylko na poczatku,potem waga stała w miejscu, i potem oczywiscie jojo.nie mówie nawet jak sie człowiek psychicznie zle czuje na takiej diecie...samopoczucie ze tylko w łeb sobie strzelic

Gość pomoge
A jaki prowadzisz tryb zycia ? Pracujesz , szkola ? Chetnie Ci pomoge bo ja naprawde sie jakos nie namordowalam a dałam rade i sama niemoge w to uwierzyc ze w tak szybki czas . Aha i jeszcze zapomnialam kup sobie otreby sliwkowe i jogurt naturalny i do tego rodzynki pycha i pamietaj o niejedzeniu od 18 a najlepiej 17 . Moge Ci napiac co masz jutro zjesc jezeli chcesz :) chyba ze wolisz sama sobie rozplanowac co i jak . I mysle ze jezeli bedziesz jadla duzo zdrowych rzeczy to nie tylko schudniesz i poprawi sie Twoja przemiana materii i napewno nie bedziesz sie juz czula wzdeta bo ja wczesniej tez mialam drobne problemy i pomoglo :)

Gość taka ja sobie
w sumie mięsa jem bardzo mało ..... ale mam słabość do chrupków .... makaronu i wszystkiego z nim związane .... ja juz próbowalam roznych metod ... aha jeszcze zapytam .. a jogurty ... czy one tuczą ??? moja mama kupuje je codziennie i zawsze jakiś skubnę ...

Gość monikkkkk
szukam pracy i w domu póki co niestety siedze...jak jeszcze chodziłam do szkoły to ważyłam nawet 50 kg,a teraz 65...tragedia

Gość pomoge
Ciagle zapominam czegos dodac . W weekendy (tata robi obiad ;p) jadlam co robil tyle ze bez ziemniakow z tlustym sosem czy jakies smazone sprawy :) Ale po 3 tygodniach jadlam juz normalnie co robil

Gość monikkkkk
taka ja sobie tez uwielbiam makaron niestety...a jogurty tucza niestety bo maja mleko w proszku,które tuczy

Gość taka ja sobie
narazie siedzący ze tak powiem :/ jak juz pisalam od 4 miechów siedze w domu bo bez pracy jestem .... z wychodzeniem ciezko ... bo wszyscy moi znajomi powyjezdzali ... i jestem tu praktycznie sama .... male miasteczko itp.

Gość taka ja sobie
monikkkkk czyli lepiej zebym ich nie ruszała :)

Gość monikkkkk
ale własciwie to nie konkretny pokarm tuczy tylko ilość

Gość pomoge
No jezeli nie pracujesz ani nie chodzisz do szkoly to masz ułatwiona sprawe bo jesz wczesniej obiad a nie po szkole obiad i potem i tak zaraz na wieczor jogurt czy cos . to np mozesz jesc sniadanie o 8 potem 13 obiad 18 podwieczorek chyba ze nie dasz rady tak wczesnie wstawac . Ale dziewczyny !! warto bo miesiac zlecial bardzo szybko i bardzo szybko byly widoczne efekty naprawde tak sie ciesze juz sie nie bede wstydzila chodzic na plaze ! :D Uda sie Wam wierze w Was !!Potem jest taka satysfakcjaa i takie fajne ucucie ze nnie masz w sobie swinstw

Gość taka ja sobie
ja teraz wstaje gdzies 11=12 jem obiad o 2 .... i pózniej o 17 zaczyna sie koszmar .. nonstop podjadanie ... a kładę się spać gdzieś okolo 1 w nocy

Gość monikkkkk
nie chodzenie do pracy czy szkoły nie ułatwia niestety sprawy,bo nie wiem co ze soba robic w ciagu dnia...i jem z nudów i stresu...pare lat temu jadłam np sniadanie przed szkołą i po szkole jeden posiłek i tyle.moze nie było to madre ale byłam szczupła.

Gość pomoge
Ojejejej to robisz wielki błąd! postaraj sie wstawac wczesniej ok 9:30 i kłasc ok 22 !! podjadanie po 17 to bardzo zle !!

Gość taka ja sobie
w dzien nie moge wciśnać nic do ust ... nie mam wogóle ochoty na jedzenie ...... w tym jest problem .. a zbliza sie wieczor to pcham ile wlezie z nudów tez jak monia pisze

Gość pomoge
Mnie nie chodzenie do szkoly pomoglo bo mialam bardziej zbilansowane posilki i nie kusilo mnie tak bardzo tak jak kusilo gdy bylam zmeczona po szkole ;)

Gość taka ja sobie
monikkkkk tez w trakcie szkoly nie moglam nic przełknąć :)

Gość pomoge
Ja wgl przez wszystkie lata odkad teraz tak nie zaczelam nie jadlam rano przed szkola sniadania chcialo mi sie wymiotowac jak jadlam rano ale zaczelam powoli , ciepla herbate , potem waza i serek wiejski i sie czuje lepiej o wiele

Gość taka ja sobie
ale z tym zdrowym odrzywianiem to fakt .... musze zaczac bo za duzo chemi ... i syfu ... ehhh ..... czasem mam uczucie jakbym miała smietnik zamiast brzucha

Gość pomoge
No dokładnie przez ta chemie to nawet moje chudziutka kolezanka ma celulit!!!;/

Gość taka ja sobie
to w takim razie co jesc a czego unikac .. jakie zupy gotowac ... jaki obiad ... ja wiem tylko ze przez moje wzdęcia nie moge jesc fasoli i kapusty .... bo az mnie brzuch boli tak rozsadza .... i "zdycham" jeju a tak kocham pierogi z kapustą .... i musze powiedzieć im nie !

Gość taka ja sobie
aha i jesli są obiady czy tam zupy ... to moja mama czesto gotuje jałowe bez smaku te potrawy ... i ja juz mam obsesje zeby dorzucać soli czy przypraw .... czy tego tez mam uniknac ...

Gość taka ja sobie
aha i jesli są obiady czy tam zupy ... to moja mama czesto gotuje jałowe bez smaku te potrawy ... i ja juz mam obsesje zeby dorzucać soli czy przypraw .... czy tego tez mam uniknac ...

Gość pomoge
Nie chce sie wymadrzac ani nic bo nie mam jakiegos specjalnego doswiadczenia ani wiedzy z tej dziedziny ale moge powiedziec co ja jadlam na obiady.Pierogi raczej nie chociaz raz w tygodniu mooze ;p ale nie czesciej no i kupuj warzywa na pare i rob salatki no poprostu mozesz jesc wszystkie warzywa a z owocow to duzo jablek ale nie banany bo sa kaloryczne a na odchudzanie sa ponoc dobre grejpfruty i ananas :) Ja jadlam tez jajecznice z cebulka tylko bez masla hehe jakos tam dawalo rade ;p A zupy to w sumie mysle ze wszystkie mozesz jesc tylko bez makaronu