Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahaha 990

KSIĄDZ ODMÓWIL CHRzTU DZIECKA ;/

Polecane posty

Gość hahaha 990

Bo jesteśmy bez ślubu kościelnego. Ale jaja.

...idz do innej parafii...przeciez dziecko nie jest niczemu winne...a decyzja o slubie koscielnym nalezy do was a nie do ksiedza...

Gość listopadowa mama
ksiądz nie ma prawa ci odmówic chrztu, nawet jak nie masz slubu kościelnego. ja też nie mam ślubu i ochrzciłam. mielismy problemy z naszym ksiedzem. też powiedział, ze nie da ślubu. potem sie dowiedziałam, że nie ma takiego prawa. podpisujesz świstek, ze zamierzasz wziąść ślub w przyszłosci i ma obowiazek wam dziecko ochrzcić, jeśli i wtedy sie nie zgodzi, mozesz złozyc na ksiedza skarge w kurii, to zawsze skutkuje. a jeśli i to nie pomoze to idzcie do innej parafii.

Gość hahaha 990
MAM DOSC JUZ TYCH KSIEZY. LICZA TYLKO NA KASE. MASAKRA.

No i bardzo dobrze zrobił! Jak możesz przysiegac przed Bogiem ze bedziesz wychowywac dziecko w wierze skoro w niej nie zyjesz? Ksiadz ma prawo odmowic chrztu i jesli sie nie orientujecie w temacie to sie nie wypowiadajcie!

Gość hahaha 990
GDYBYM WZCIGNELA TAKA BIALA KOPERTE TO BY SIE ZARAZ ZGODZIL. ALE NIE .. KAZDZ BY CHCIAL ZARABIAC 300 ZL W 5 MINUT.

widać że nie masz z Kosciolem za wiele wspolnego! Nie osadzaj wszystkich tak samo bo jest wiele Ksiezy z powolania i nie wszyscy leca na pieniadze!

Gość o kurka wodna
i bardzo dobrze zrobił . A ja nie rozumiem jak można być tak obłudnym i jeszcze mieć pretensję że nie chcą Ci chrzcić dziecka :O

Gość hahaha 990
Jeszcze takiego nie spotkalam. Tak samo jak nie widzialm ksiedza jeżdżącego maluchem.

Gość asdasdsadas
a ja nie rozumiem, skoro nie chcesz życ zgodnie z tym czego wymaga od Ciebie Twoja wiara to dlaczego chcesz nagle żeby kościół zrobił to czego chcesz? Po co Ci ten chrzest, wybierasz tylko to co Ci pasuje?

Gość Bo co ludzie powiedza
a ludzie maja w dupie.... Sory znam takie osoby ochrzcily...., potem dziecko 1 raz w kosciele na komuni, 2 raz na bierzmowaniu 3 raz... albo slub albo dopiero pogrzeb :/ I po co... A bo tak trzeba.., nawet paciorka nauczyc nie naucza... Eh... ale co ochrzcic trzeba, bo babcia, dziadek... zawsze cos syna na chrzciny...

Gość to idz do luteranow tam bez
problemu go pastor poswieci

Gość hahaha 990
Po co chrzest? Po to co wszytskim. Żeby ich dziecko nie bylo palcem wskazywane, żeby poszlo do komuni tak jak inne dzieci, żeby kiedyś moglo wziąć ślub. Po to. Niestety jak dla mnie cennik kościola jest za drogi. Ślub kościelny - 500zl, chrzest - 300 zl itd itd.

Gość bershkaa
ja wiedzialam ,ze proboszcz sie nie zgodzi na chrzest dziecka naszej parafii bo jest zasadniczy wiec nawet nie probowalam za to w parafii meza bez problemu ochrzcili mi dziecko tylko problem byl chrzestnym bo nie mial slubu koscielnego(mial zone ktora juz byla po slubie koscielnym z innym wiec suma sumarum nie mowgl nawet gdyby chcial) wiec musialam znalesc innego chrzestnego tez mi sie wydaje,ze ksiadz nie powinien robic problemow bo ludzie nie maja slubu koscielnego z roznych wzgledow, czlowiek jest tylko czlowiekiem no ale ja jednak bym sprobowala w innym kosciele...

Gość Bo co ludzie powiedza
Ale przepraszam kto bedzie ci dziecko wytykal... To nie te czasy... Chyba ze w jakies zapadlej dziuze meiszkasz to wspolczoje... A jak samo dorosnie i stwierdzi, ze jest ateista... i na huj 3stowki poszly... Dorosnie i sam stwierdzi czy chce chrztu... A tak tylko kjase stracisz... A no i jak bedzie dorosly to juz sam zaplaci za chrzest :D

Gość AD.ak
ja nie rozumiem jak za chrzest mozna az 300 zł zadac...

Gość mnie dziwi jedno i zastanawiam
sie * ... Sama bylam dzieckiem ochrzczonym , moja mama byla panna jak mnie urodzila , ksiadz nie robil przed 24 latami temu zadnego "ale" idz do innej parafi a dziecko ochrzcic musza , dziecko niczemu nie zawinnilo , to jest tylko wasza decyzja CZY CHCECIE SLUBU CZY TEZ NIE !! mnie zastanawia tylko jedno : dzieci nie chca chrzcic ale jak DO SLUBU IDZIE KOBIETA W 8 miesiacu ciazy ? to chyba tez nie zyla zgodnie z kosciolem :P wiec dlaczego im slubu udzielaja ? Oj ksieza to chyba coraz biedniejsi staja sie , jak juz czepiaja sie chrztu malych dzieci ;) slubow coraz mniej kazdy woli na kocia lape :P wiec to takie dla nich kolo ratunkowe :D:D:D zalosne